Pavėsinės grindų montavimas

Atrodo, ką gi ten galima būtų parašyti apie tai, kaip sukalti paprasčiausias lentas. Oi galima. Aš į viską, ką daro tėtis su medžiu ar su kokiais nors savo išradimais, žiūriu didelėm akim :)

Pasirodo, jeigu medsraigtį iškart į lentą įsuki - skyla šiek tiek ta lenta. Todėl jeigu norite kad viskas būtų be jokių įskilimų, pradžioje skylutę pragręžti, o po to jau medvaržtis seka....

Taigi nupirkti medvarščiai - 4,5 x 70, metalo spalvos:


Gręžiama skylutė:

Va kokia mažutė:

Na ir štai tuomet į ją medsraigtis įsukamas:


Gaunasi gražiai, be jokių įskilimų:


Lentos po 4 m. ilgio, o pavėsinės ilgis -  6 metrai, taigi lentos suduriamos ant balkių, kurie kažkada buvo sąžiningai impregnuoti. LABAI svarbu tiksliai prikalti pirmają lentą, nes po to pagal ją viskas ir eis. O pagal kraštinį balkį ją rizikingą lygiuoti, nes pats balkis kiek išlinkęs. Taigi su įtemptu siūlu pirmąją lentą pritvirtinome tiesiai. Po to iš šonų bus pritvirtintos lentos vertikaliai, kuri uždengs ne itin estetišką apatinių balkių vaizdą.


Tėtis kadangi profesionaliai dirba su medžiu, tai apsirūpinęs visokiais įrankiais, va su kokiu monstriuku lentas pjauna :)



Grindys pavėsinėje turi būti su tarpeliais. Tarpeliai jeigu lygūs - gražiau :) Pasiėmėm tokią pliauskelę, ir ją tarp dviejų lentų dedam, prispaudžiam - lentos gi medines, visokios išsikreivinusios, taigi taip vat ir išsilyginame viską, kad tiesiai viskas būtų:


Na ir viena po kitos dedame, prisukame gražiai medvarščiais:


Pirmą dieną padaryta pradžia:
 

Kol lietus neleis darbuotis ant namo stogo, bus dedamos grindys pavėsinėje.



Komentarai

  1. You are invited to follow my Christian blog.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu negaila pinigėlių brangesniems medvarsčiams, tai galima skylučių grežimo atsisakyti. Kompanijos ESSVE medvarsčių smailus galas turi specialią formą, kuri veikia išdalies kaip gražtelis ir lentos nekilinėja.
    Bendradarbis tuo įsitikino surinkinėdamas medinę tvorą, kai pradžioje dirbo su essve medvarščiais, o vėliau bandė pataupyti ir pamatė, kad su pigesniais lentos skilinėja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, yra tokie specialūs, bet isgresti skylute pigiau tiesiog, ir visai nesudetinga :)

      Panaikinti
  3. Grazios grindis turetu gautis, keista ,kad nusprendet jas niekuom nedengti. Nieko amzino nera. Siulau pamastyti apie alyvavima, labai graziai atidengia faktura ir islaiko ilgaamziskuma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. zinokite, nieko tame keisto, daug kas kas ivertines maumedzio savybes niekuo nedengia, tai labai patogu. Alyva dengtos irgi labai grazu - ir gal tos grindys maziau "pasisiausia", taciau tuomet bukite pasiryze tas grindis kasmet ar kas antrus metus alyvuoti - nes isvaiksciotos vietose alyva nusitrins. O norisi kad atrodytu grindys tolygiai.

      Panaikinti
    2. Manau, kad reikia impregnuoti bent bespalviu impregnantu, nieko nėra amžino, o tarnaus tikrai ilgiau, ir apsauga nuo puvinio bus.

      Panaikinti
    3. kiek zinau, jeigu kuom nors dengi, tai tuomet neigija tos zavios grafito pilkos spalvos. O man tas naturalus maumedzio pilkumas patinka - maciau gyvai kaip tai atrodo, taigi nuo dengimo susilaikysiu :) vienintelis minusas kuri girdejau - kad grindys tokios siurkstokos pasidaro, bet si reikala tikiuosi isgyvensime. Jeigu patiks - tai ir namo terasa lygiai taip pat padarysiu, jeigu ne - ka nors kitko galvosiu.

      Panaikinti
  4. Nereikia niekuom dengt, tiesiog niekas vis teik neįsigers į maumedį - pinigai į balą.. amžino nieko nėra, namas irgi kažkada suirs, o maumedžio niekuom nedengtų lentų didžiajai gyvenimo daliai tikrai pakaks..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,
    ar tokias grindu lentas turejote, ar samoningai rinkotes be ilaidu/grioveliu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sąmoningai. tuose grioveliuose smagiai kaupiasi visoks purvas ir drėgme. Apie tuos griovelisu kalbama, kad ant tokių mažiau slidu, tačiau man atrodo ir su grioveliais gali būti sligu jeigu šlapia. Kitavertus mano pavėsine / grindys po stogu. Manau su grioveliais jau reikėtų alyvuoti ar kaip kitaip apdoroti, dėl to vandens ir purvo kaupimosi. Stovėjau ant tokių - kojoms minkščiau, malonu. Tačiau visgi lygios vėliau pasenusios ir įgavusios pilką spalvą yra būtent tai, ko noriu. Kaip tai atrodys po kelių metų, nuotraukos čia:
      http://statausodyba.blogspot.com/2012/08/grindys-pavesineje-bus-medines.html

      Panaikinti
  6. turbūr nesupratot mano klausimo :)
    aš turėjau omeny šoninius lentų įleidimus/griovelius (papka/mamka), kad suleidus nebūtų jokių tarpų. Ir klausiau būtent dėl to, kad grindys po stogu,pavėsinėje, ne terasoje

    AtsakytiPanaikinti
  7. O darant medines grindis pavėsinei buvo naudojamos frezos medžiui ar pjaustei su siaurapjūkliais? Nežinau kurį geriau įsigyti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. O darant medines grindis pavėsinei buvo naudojamos frezos medžiui ar pjaustei su siaurapjūkliais? Nežinau kurį geriau įsigyti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai