Pavėsinės grindys - jau matyti neblogas vaizdelis

Per kelias praeitos savaitės lietingas dienas tėtis veltui laiko neleido, ir grindys pavėsinėjė jau beveik baigtos sudėti. Štai:


 Medis nuostabiai kvepia, ant natūraliaus maumedžio smagu tripsenti, ir šiaip atrodo labai fantastiškai gražiai.

Suku galva ką daryti su židinio pagrindo vidumi, kur matyti silikatinės plytos. Visą vidų klinkeriu klijuoti nesinorėtų, ir šiandien pagalvojau, o kodėl ji nepakabinus kokių simpatiškų užuolaidėlių. Paslėptų visą betvarkę, kuri manau visuomet ten bus:


Na reikės pagalvoti dar. Aš visiškai nei vienos dienelės neturėjau laiko atvažiuoti ir ką nors nuveikti, galėjau tik pasidžiaugti tėtės nuveiktais darbais trumpam šiandien užšokus. 


Tiesa, aš nupirkau dar vieną sėdimą hamaką - sūpuoklę :) Tikiuosi grįžus vasariškiems orams pajudės darbeliai visi. Dabar štai atidengėm kelis osb kiekvienam stogo šlaite - kad geriau vėdintųsi stogas visas.


Jeigu normaliai pradžius viskas, tai galbūt pirmadienį pavyks užkloti paklotą. Užklojus paklotą jau bus galima po truputį kloti bitumines čerpeles. Tuo tarpu šiomis dienomis dirbami visokie paruošiamieji darbai - montuojami kronšteinai, latakai, laštakiai ir t.t.

Komentarai

  1. Užuolaidėlės gal ir gerai, bet geriau pabaigt klijuot plytkas, kaip minimum bent jau prieky, ibo paskum akis labai badys nebaigtas darbas, patiem bus nemalonu, o darbo ne tiek jau daug.
    Grindys liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. uzuolaidele tikrai palauks, cia tiesiog pati naujausia ideja siom dienom :) O klinkeri reikia butinai uzklijuoti visu pirma ant tos sienos, kur zidinio gaubtas lieciasi, nes menesio eigoj jau kamina pritaisysime, taigi visu pirma ta siena reikia baigti klijuoti. Gal iki vasaros pabaigos pavyks isklijuoti visa pavesine - labai noretusi.

      Panaikinti
  2. Plytas galima ir padažyt tamsiau jei tingisi klijuoti klinkerį :)
    Dar priešais židinį nedėčiau medžio grindų, o paklijuočiau plyteles per perimetrą, nes pribyrės pelenų, įsigers į medieną, nenuvalysi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. padazyti plytas viduje tikrai teks, tik gal kampuka reikes visgi apklijuoti.
      O del grindu - tai manau neisvengsime bet kokiu atveju visokiu su zidiniu susijusiu ir maisto gaminimo pasekmiu, tai gal sioj vietoj lengviau tiesiog issiugdyti teisinga poziuri ir nelabai kreipti demesio. Galbut koki kilimuka is skudureliu patiesti, bet kokiu atveju grindys bus smarkiai "devimos", nes cia bus gaminama, valgoma, ir net geriamas alkoholis :) kazkaip atrodo kad gal lengviau bus manyti, jog pelenai ir raudono vyno demes ant gindu yra tiesiog grazu :D

      Panaikinti
    2. Sveiki,

      aš dėl žarijų pakločiau skardos - juk sutinki, kad gali pokštelti viena kita. Sodyboje name mes prie seno pečiaus pakloję esame stora stiklą apšlifuotais kraštais. Persimato ir lentos, ir žarijos nebaisu.

      Sėkmės!

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai