Mirksta stogas skauda širdį

Pasirodo būtent liepa pats lietingiausias mėnuo metuose. Ir mirksta mano stogas, oi mirksta. Na difuzinė plėvelė uždengta OSB plokštėm. Tai, kad OSB šlapia - skaudu žiūrėti, bet manau kad užtektų poros saulėtų vasaros dienų ir su ja viskas bus OK. Šlapi ir grebėstai po OSB - čia kiek neramu, nes jiems išdžiūti reikia gero vėdinimo. Na vėdinimas tai yra, bet visgi reikės ne vienos dienos kad prasidžiovintų. Norėtųsi kloti bituminį paklotą ant sauso stogo. O žiūrint į savaitės prognozę nuotaika nekyla :(

Štai kaip pliaupia aplink Vilnių, filmukas čia :)

Belieka tikėtis, kad liepos vidury vasara nesibaigs ir sulauksime dar sausų šiltų dienelių. Tuo tarpu kol lyja po truputį juda į priekį darbeliai pavėsinėje.

Komentarai

  1. OSB nelabai bijo lietaus, gana ilgai gali stovėt lauke.
    Klinkeris klijuojasi labai neblogai, visai dailiai gaunasi. Užsifuguos ir viskas bus labai gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Och, dar vienas terminas - siaubūnas :) ką reiškia "užsifuguos" ? :)

      Panaikinti
    2. Tarpai glaistu užsitaisys.

      Taip, kiek pabrinksta plokštė, papilkėja, ir geriau jei užkloji, bet tragedijos jokios nėra. Užsidės danga ir bus gut. Pamiršit kad kažkas blogai buvo.

      Panaikinti
  2. aha aha poto kai ta osb pabringsta, tokia ir palieka pabrinkus, pastorejus ir kazin kaip ten tie abejotini klijai laiko tas drozliu siuksles suklijuotas.

    Ot ! sakiau deti dvigubo pjovimo lentas uz puse OSB kainos, tai ne, komentara pratrynei. Dabar turi abejotinos kokybes skiedru sumustini.
    Linkiu kad lietus kuo greiciau baigtusi ir stogas butu uzdengtas !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš tiesą sakant niekada netrinu komentarų, prašau nemeluoti. jeigu komentaras dingo, tai tik jeigu jūs pats jį ištrynėte

      Panaikinti
    2. beje, jūsų komentaras vietoje, bet tikrai galiu atsakingai prisipažinti, kad nepildau kiekvieno komentatoriaus patarimų, sorry :)

      Panaikinti
  3. OSB nors ir nebijo drėgmės, bet kraštai vis vien pabringsta ir gali tekti prieš klojant čerpes pašlifuoti.

    Dabar jau vėlu patarti, kad matant nepalankią prognozę, reikėjo OSB paklotą uždengti elementarią plėvelę, kuri vėliau būtų vyniojama į viršų pagal bituminės dangos klojimą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip sakoma "Хорошо быть умным потом"... na žiūrėsime kaip ten su OSB bus. laikino namuko osb daugiau nei metus stovi mirksta, bet lyg ir normaliai atrodo, tiesiog pilkesnis

      Panaikinti
    2. Tai vat blogų didžiausia vertybė, kad jie leidžia pasimokyti iš kitų klaidų. Didelis AČIŪ jums už tai(žinoma už tai kad dalinatės patirtimi, o ne kad klaidas darote :) ).

      Panaikinti
    3. taip, tik vat be galo apmaudu, kad kai kurie blogeriai po kurio laiko nusprendžia paslėpti visą savo patirtį - neseniai norėjau susirasti info Romualdo Cukuro bloge, bet kaip šaukšu į kaktą tekstas - "Šis tinklaraštis prieinamas tik pakviestiems skaitytojams".?!? Kokio velnio? Žinoma, tiklaraštis - asmeninis reikalas, bet visgi pasijaučiau apgauta, ir manau taip yra tiesiog nesąžininga. Tikiuosi, kad man nekils kada nors ranka ir neištrinsiu to, kas galbūt kitiems yra naudinga. Tfu tfu tfu...

      Panaikinti
    4. Atkapsčiau prisijungimą prie vieno uždaro blogo, kuriame buvo klojamas bituminių čerpių stogas. Užsiminus apie jūsų blogą, savininkas leido jums persiųsti prisijungimo adresą.
      Tai jeigu aktualu parašykite kur galiu persiųsti adresą.

      Panaikinti
    5. Pats savininkas padarė visiems prieinamą. Kam aktualu. http://www.artka.lt/v2/statau-nama

      Panaikinti
    6. sitas adresiukas neveikia dar. Mano meilas jeigu ka: sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti
  4. Butu negerai jei nuspręstum ištrint savo bloga nebebūtu iš kur semtis puikiu idėjų ir patarimu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai