Langų konkursas

Tęsiasi tiesos paieškos langų pasaulyje :) Jeigu aš statyčiau namą gyvenimui, na rimtą reikalą, o ne sodybinį lengvą ir ekonomiškesnį, tai žinau, ką rinkčiausi jau dabar. Kaltas mano beatodairiškas žavėjimasis visokiomis naujomis technologijomis.

Pasirodo yra tokie langai Geneo, kur jau net ne plastikas, o kažkokia wow medžiaga, iš kurios gaminamas tas Geneo profilis - ji vadinasi Rau-fipro. Na žodžiu užbūrė, sako atsiperka ta kelių tūkstančių investicija per kelis metus, nes žiauriai taupo šilumą ir yra super ekologiška, ir apskritai kosmose ir Formulėj 1 naudojama... Tinka pasyviems namams ir taip toliau.

Tačiau man tikrai neverta statyti naujausio puikiausio dalyko (na čia aš taip galvoju, kad puikus, gal taip ir nėra) - aš net negalėsiu įvertinti to atsipirkimo, jeigu sodyba bus keliems mėnesiams paliekama ar naudojama fragmentiškai šaltu metu, nors kas gali žinoti, gal ten kas ir susiruoš pastoviai gyventi. Na bet visgi taip investuoti ne dabar ir ne man.

Taigi išsiunčiau tokį trumpą užklausimą, o kai kur ir pabuvojau, kelioms kompanijoms, ir gavau pasiūlymus. Užklausimas toks:
1. Langai 3 stiklų paketų
2. Pageidautina 5 kamerų
3. Stiklo paketo viduje turi būti ne metalinis, o plastiko rėmelis
4. Aukšto lygio apsauja / saugumo klasė nuo įsilaužimo
5. Spalva - ir iš išorės, ir iš vidaus - auksinis ąžuolas
6. Pateikti langų kainą
7. Pateikti montavimo kainą

Sulaukiau pasiūlymų, jie gana skirtingi kokius profilius kas siūlo, montavimo kainos - visur nepigu, bet svyruoja apie 2 tūkst.



Bendravau gyvai tik su dviem - Fauga ir Danize. Man buvo labai svarbu išsiaiškinti, ar yra niuansų montuojant langus į namą, kuris bus vėliau iš išorės apkaltas medinėm lentutėm. Fauga atsiribojo, nesivėlė į aiškinimus, matyt tik languose nusimano, bet ne montavime vadybininkas biure. Denizėj tuo tarpu daug ką išaiškino apie visokius niuansu, bet esmė ta, kad statyti kad ir medžiu apkalta berods reikia ir galima standartiškai. Denize labai rekomendavo panaudoti difuzinę plėvelę, vieną iškart, o kitą po to dar antrąkart užklijuot po vidinės apdailos. Difuzinę gal galima ir atskirai kur nupirkti pigiau manau, žiūrėsime.

Kitų pasiūlymų - na gavau ką gavau, neskambinau nesigilinau, su Denize jau ir pasiderėti kadangi vietoje buvau, smarkiai pasiderėjau. Įdomumo dėlei įdėjau pažangiojo profilio pasiūlymą.

Na ir dar šiek tiek niuansų dėl išvaizdos. Štai taip jeigu norisi kad gražiai atrodytų karamelinės spalvos visas rėmas (ir viduje taip pat):


Man norisi, kad medžio imitacija būtų ir viduje, nes mano vizija pakabinti medines žaliuzes, jokių užuolaidų, taigi balto nesinori tokiu atveju lango.

Na ir tie stiklo paketo viduje esantys rėmeliai, jie irgi pasirodo būna gražių ir ne itin gražių spavų, tai va tokie štai pilki atrodo tikrai gražiai. Na ir jie kokybiški dar turėtų būti :)


Dėl montavimo, dar būna montuoja "išnešant" į išorę, tačiau taip montuoti sudėtingiau ir kaip supratau brangiau, bet to dviejose vietose man sakė kad labai didelės prasmės kaip ir nėra. Mano atveju atpuola, nes namas žiemos be išorės apdailos, todėl išnešti bet kokiu atveju nesigaus. Va kaip iš viršaus pjūvis kai išeina į išorę atrodo (t.y. lango rėmas yra išlindęs į išorę):


Na ir dar vertinga informacija yra paroc puslapyje, jie ten apie apšiltinimą, bet brėžinukai padeda susiorientuoti, kaip šiltinti sienas ties lango rėmu įvairios apdailos atvejais ir t.t.: http://www.paroc.lt/darbui-ir-informacijai/cad-breziniai

Komentarai

  1. pacio pirmo paveiksliuko nesimato :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. dar klausimas... o kokia cia langu kvadratura?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. apie 34 kv, 5 is siu langu iki zemes, like standartiskesni, ir du nedidukai i vonia ir sandeliuka.

      Panaikinti
  3. O kodėl mažiau kamerų pageidauta? Paprastai prašo kuo daugiau... :) Manau, kad klaida.
    Ir sakoma '3 stiklų stiklopaketas'.
    Šiaip šilumos požiūriu svarbiau kad stiklopaketas ir rėmas būtų storesni. Kai pageidauta mažai kamerų, tai jie siūlė siaurą stiklopaketą.
    Apsauga: nesusidūriau, bet langų plėvelė tamsina. O apsaugo tik trumpam. Ji lyg skirta apsaugoti nuo staigių įsilaužimų į vitrinas. O tokios būna tik kailių salonuose. Kad namuose langus daužytų neteko girdėti. Bet rimtesnė saugesnė furnitūra - tai gera investicija.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl kamerų tai pasiūlė ir 6 kamerų. Man tiesą sakant reikėjo palyginti maždaug panašius pasiūlymus, kitaip būtų nelogiška daryti apklausą. O kaip ten formuluojama, tai čia gi ne oficialus viešas konkursas, mane suprato ir taip :)

      Dėl apsaugoe - plėvelės - matyt kažką praleidau, kokioj vietoj ji čia pasiūlyta? Nes nieko tokio neprašiau, man reikia tiesiog nuo lengvo įsilaužimo apsaugos.

      Panaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. dėl difuzinių juostų tai rekomenduoju Soudal firmos, tiesiai pas juos gavau po nepilnus 2Lt už metrą, 10 cm pločio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na isskyrus viena imone, niekas apskritai jokiu juostu nerekomendavo kazkodel... O tie kurie siule, siule SIGA, tiek isorei, tiek vidui. O yra skirtumas kokia difuzine - Siga ar Soudal?

      Panaikinti
  6. nieko negirdėjau apie Sigą, negaliu pasakyti. Gal ir neprastesnė, bet Soudal žinomas gamintojas. Bet mažesne kaina nieko nepavyko rasti už Soudal :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, tie siūlomi SIGA virš 5 Lt kainuoja. Man aiškino, kad tie vidui skirti ypatingi tuo, kad galima atklijuot ir vėl padarius apdaila užklijuot.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai