Pavėsinėje visgi tikrai bus maumedžio grindys, jau tuoj tuoj

Na taip norisi parašyti ką nors apie namo statybų pažangą, tačiau nėra įdomumo ir fainumo rašyti apie organizacinius rūpesčius, mirkstantį stogą, po truputį atvežamas medžiagas na ir visą kitą nesusipratimą. O pavėsinė - čia netikėtai pasislinko viskas į priekį, šiandien nuo to poslinkio siaubingai nugarą skauda net... Tiesiog ką nors pavėsinėje daryti tenka pripuolamai, tarp kitų darbų - rūpesčių, na arba kai siaubingas oras, kaip kad šiandien...

Bet iš pradžių noriu pasidžiaugti, kad man pavyko rasti maumedžio lentų už labai padorią kainą. Ačiū Arvydui už kontaktą. Vievyje yra lentpjūvė, kur yra V (5) kategorijos maumedžio lentų. Pasiskambinusi iš pokalbio nelabai tikėjausi ką atrasti, bet visgi nuvažiavau apžiūrėti, kartu su tėčiu. Lentpjūvės šeimininkas su pasididžiavimu rodė kokybiškas pirmarūšes lentas, kurios kainuoja milijoną, na ir parodė tą vargšę penktą kategoriją. Apstulbau, kad lentos visiškai normalios, na taip, truputį ne idealios, tačiau kai tėtis pasilenkė ir sušnibšdėjo man "tik imam greičiau šitas lentas" supratau, kad tiks :) Kaina 42 lt už kv.m.

Ir ką - lentos guli šalia pavėsinės dabar jau - laukia kuomet bus sudėtos. Štai - sakyčiau puikus laimikis:


Kodėl taip noriu to maumedžio? Nes aš jo nei dažysiu, nei alyvuosiu. Lentos su laiku papilkės (čia va rašiau apie tai kai pjos ateity turėtų atrodyti) - ir joms nereikės jokios priežiūros, nei perdažinėti, nei ką. Na ir maumedis - "amžinas" medis, o pavėsinės ar terasos grindys juk labai negailestingai eksploatuojamos visų gamtos stichijų, na ir žmonių žinoma.

Na ir šiandien, kadangi pylė iš dangau kaip iš jau ne kibiro, o kaip kokios cisternos, nutarėme paruošti pavėsinės pagrindą grindims. Buvo nupirkta juodos plėvelės ir užsakiau žvirgždo (frakcija 4/16):


O čia iš arti, meniškiau :)

Išravėjau visą žolę po pavėsine - buvo spėjusi išdygti kur ne kur. Pakasėme kabelį kiek po žeme ir laidą, jungianti dviejų pavėsinės sienelių rozetes:





Šiek tiek tarp kitko matyti mano pastangos po truputį klijuoti klinkerį :)

Tuomet patiesiama juoda plėvelė, kad iš po jos tamsybės jokie augalai nesumanytų dygti ir stiebtis pro grindų lentas.

 Na o ant plėvelės pilamas žvirždas, išlyginama gražiai lygiai:


Dabar telieka grindis patiesti, tačiau nežinau, kada tai pavyks padaryti. Labai norisi pradėti stogo dangą dėti - bet lietus po stogu veja, deja... Gaila mirksančio stogo, gerai, kad spėjo tėtis osb plokšte difuzinę plėvelę uždengti, bet jau ir osb plokštės gaila... Na tikiuosi saulėta giedra vasara sugrįš neužilgo.

Na o aš pribėgom vis paklijuoju klinkeriuką, gaunasi ne idealiai, bet manau tie nukrypimai nuo idealo (dramatiški sakyčiau nukrypimai...) nelabai kam kris į akis, nes visuma atrodo visai neblogai :)

Komentarai

  1. Mediena tikrai gerai atrodo, kokią ten rūšį beįvardijo pardavėjas, pasisekė:)
    Visai net neblogai jums sekas:) Kaip jau kažkada ir rašė kažkuris komentatorius, kai sužinai darbų kainas, tada patiki savo galimybėm, vat tik kad laiko visada viskam užtektų. Tokie blog'ai, kaip Jūsų (ir dar kelių) labai įkvepia:) sėkmės ir gero oro stogams, mes ateinančią savaitę jau irgi imsimės stogo darbų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gero oro mums visiems!!! nes oj oj labai labai reikia :)

      Panaikinti
  2. O Arvydas, kuris rekomendavo, gal irgi iš Vievio? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar ne geriau dėti vietoje paprastos plėvelės geotekstilę kuri praleidžia vandenį? Manau, patiesus paprastą plėvelę gali laikytis po lentom vanduo, kas yra tikrai blogai medžiui... Bet tikiuosi yra kažkoks nuolydis ar plyšiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. musu pavėsinė yra kiek pakelta, aplinkui - viskas žemiau, taigi nuolydis ir plyšiai egzistuoja. Ir pavesinė po stogu, taigi vanduo gali atsirasti tik iš pašonės jei liūtis su vėju vėl gi viskas nutekės iškart į ten kur žemiau; na arba kai sniego pripūstys ir jis ištirps. Čia ta geotekstole matyt butu tikrai gerai, jeigu terasa po atviru dangum plius gruntas tikriausiai turetu buti gerokai laidus vandeniui, ne koks molis (na nezinau ar cia faktas, bet gal gali buti irgi niuansas...). Jeigu po stogu, tai matyt vandens kiekis tik toks susidarys, kuris greitai issivedina ir neuzsilaiko, nes grindys su tarpeliais

      Panaikinti
  4. Kiek tokios skaldelės mašina kainuoja?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš pirkau tik 4 kubus, tai sumojejau 550 lt (is ju 300 atvezimas). Man tu 4 jubu sociai uzteks ir namo terasai, ir dar kur krastuose prie pacesines ar pan.

      Panaikinti
  5. O kokie tos lentpjuves kontaktai, man irgi reikes uz tokia kaina maumedzio lentu:) 20 tonu skaldos kainavo 1100 su atvezimu i gulbinus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. +370 689 22 366 p. Giedrius :) Kaina 35 plius pvm, gaunasi apie 42 litukus / kv. Tiesa as pirkau be grioveliui - tokie buna, kad neslystu. Jeigu su tais grioveliais - tai lentu 5 kategorijos "brokai" dar maziau matosi. Bet mano subjektyve nuomone, tuose grioveliuose labai jau kaupiasi viskas, ir as emiau lygias obliuotas.

      Panaikinti
    2. gal galite parašyti, kur Jie Vievyje įsikūrę, nes numeris nenaudojamas.

      Panaikinti
    3. dabar stai pamaciau kad 9 su 8 supainiotas, labai atsiprasau: 869822366

      Panaikinti
  6. įdomu ką tokiu atveju daryti jeigustoglangiai yra prie pat lietvamzdžių?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai