Lauko durys. Turbūt bus NE medinės...

Tikėtina, kad nuomonė dėl lauko durų pasikeitė. Aš jų labai norėjau medinių. Medinės blogai dėl medžio polinkio reaguoti į laiko ir mūsų klimato poveikio - sniegas, lietus, drėgmė, saulė. Medines tektų nuolat ypatingiau prižiūrėti. Tačiau kažkaip vis tiek medinės durys man atrodė labiau "mano".

Ir vis dėlto medinių durų tiesiog negalima dėti tame etape, kol dar neištinkuotos sienos namo viduje. Kai tinkuosis sienos, arba kai bus betonuojamos - užliejamos grindys - bus ypatingai drėgna. Jeigu norisi medinių,  tuomet reikėtų pradžiai įstatyti laikinas, o jau tik po visų tų drėgnųjų etapų - gražias medines.

Kažkaip norisi viską gal be tarpinių variantų pasidaryti. O tinkavimo viduje etapas pas mane geriausiu atveju po metų...Todėl įvertinus visus plius ir minus matyt pradėsiu ieškoti ne medinių lauko durų - jos man reikalingos įėjimui į namą ir kitos - į katilinę. O medinėmis galėsiu džiaugtis vidinėmis durimis į kambarius :)

Dėl langų - žvalgybos juda toliau, vis daugiau pradedu orientuotis pačiuose languose ir jų įstatyme. Beje, sužinojau labai įdomų dalyką (bet čia ne iš langininkų, o tiesiog iš aplinkui) - kad stiklas pasirodo irgi sensta ir...retėja. Todėl po 10 metų pats stiklas irgi praranda daugelį savo savybių, išretėja ir praleidžia ženkliai labiau šaltį ir visą kitą blogį. Reikės pasidomėti ar tikrai taip, nes niekas iš langais prekiaujančių apie tai neužsimena - visi sako, kad geri langai "visam gyvenimui" ar panašiai...

Komentarai

  1. Stiklas neretėja :) Retėja argono ar kriptono dujos stiklo pakete.
    O stiklas šaltį puikiai praleidžia. Jei sugebėtų retėt, tai gal ne toks šilumai laidus pasidarytų? :)
    Rimtos medinės durys būna su aliuminio plokšte, kuri neleidžia medžiui vaikščioti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Užsakiau sau šiandien medines storas 80mm filingines duris iš uosio masyvo, kol jas pagamins tikiuosi sienos jau bus ištinkuotos :) Visai nepergyvenu, kad jos kažkaip kraipysis, juk tokios storos ir sunkios uosinės durys. Dar užsakiau spyną Assa Fix, kuri fiksuojasi 3 taškuose iš šono, kad geriau pritrauktų duris prie staktos, plius jos pas mane bus po stogu ir nesaulėtoje bei nevėjuotoje pusėje, bus tikrai šiltos :)
    Dėl langų nepergyvenkite, 15m jums tikrai gerai tarnaus ir dar ilgiau, gal kiek išeis dujos su laiku, gal angokraščius reikės patvarkyt, bet ženklaus skirtumo nepajusit :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. namukas - kur pirkot, kokie matmenys ir kiek pinigu? mums irgi duru greitai reikes, ieskom....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Po mėnesio pranešim savo tinklarašty kur duris pirkom, kai jas mums pristatys, o kiek sumokėjom šiandien jau parašiau savo blog'e, galite perskaityti :)

      Panaikinti
  4. na medines atrodo puikiai tikrai, tai mano svajone, bet sunerimau, kad reiketu statyti po tinkavimo...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš taip pat nutariaua statyti laikinas duris.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o su laikinom durim signalizacija idomu ar isistatysi, ar jau reikia su "tikrosiom" tik? Nes man butinai reiketu apsaugoti tik isistacius langus...

      Panaikinti
    2. Galima prasivest, tik jau neprisijungsi, jei tavo lauko durys bus laikinos. Galima bandyt atjungt nuo durų, o jutiklius judesio tarkim palikt.
      Negana to, kad pražilsti kariaudamas su statybininkais ir viską planuodamas, tai dar ir vagių reikia saugotis..

      Panaikinti
  6. Užsakėm sodybai medines duris, pas rekomenduotą meistrą- apšiltintas, pušines, 70 mm, su stakta, montavimu. Matėm padarytus kitus variantus- patiko, o ir atsiliepimai geri. Kadangi mūsų durys nestandartas (platesnės ir žemesnės), gatavu rinktis negalėjome. O ir kaina labai padori - su viskuo (medžiagos, darbas, montavimas) 1450 Lt.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai