Langai. Pirmas žingsnis - susiorientavimas

Kai apie langus supranti tik tiek, kad jie būna arba mediniai arba plastikiniai - ūūū kaip viskas čia atrodo neįtikėtinai apkrauta visokia informacija. Skaitant blogus ir supermamas pasidaro aišku tik tiek, kad išvis mažai kuo pasitikėti gali :)

Na bet pradžiai aš nuėjau pasidomėti apskritai susiorientavimui - kad galėčiau užklausti dar kelių įmonių pasiūlymo; ir kad pamatyti, ar aš apskritai telpu į savo biudžetą ir ar galėsiu įsistatyti tuos langus šiemet. Nes jeigu aš juos įstatysiu šį sezoną - tai patikėti sunku, bet viršyčiau numatytus planus net.

Kokius patarimus, nuomones ir niuansus aš buvau susirinkusi prieš tai:
- 5 kamerų profilis būtų neblogai, ir reikėtų 3 stiklų paketo
- Giria, kad Kommerling langai labai neblogi
- Svarbu, kad stiklo paketo viduje būti ne metalinis, o plastiko tarpinis rėmelis
- Saugumo klasė nuo įsilaužimo
- Neblogai aplipinti langus iš išorės - difuzine plėvele, o iš vidaus - soudal sandarinimo juosta

Nuėjau į Faugą, persiunčiau dar papildomai projektą jiems. Mano langai iš išorės turėtų būti plastikiniai, medžio imitacijos (auksinis ąžuolas), iš vidaus - irgi norėtųsi ne baltų. Viso yra 11 langų, iš jų trejetas tokių "vitrininių" su atsidarančiom durelėm, pora vitrininių aklinų, pora mažučių vonioj ir sandėliuke, na ir likę - tokie standartiniai kambariuose. Viso 34 kv. m.

Faugos pasiūlymas:
Sistema: COMFORT TOP Clasik
Apkaustai: Maco Aukšto lygio apsauga (ten kur atsidarantys), o mauose languose vonioj ir sandėliuke - tiesiog Apkaustai: MACO
Rėmas: INOUTIC 5 kamerų, 71 mm pločio, 73 mm aukščio profilis
Spalva: GoldenOak (DEC.110)/GoldenOak (DEC.110)
Užpildas:
1, 2: Sel4x14HxF4x14HxSel4, 3 stiklų paketas su dviem selektyviniais
stiklais, Ug = 0.6 W/m²K
Varčia: 1: Varčia atidaroma - atverčiama su mikroventiliacija (ten kur atsidarantys)
Trijuose dar numatyta - BD balkono durų spragtukas su rankena  (kad iš išorės galima būtų langą užverti)

Viso šilumos laidumo koeficientas - 0,88
Viso plotas - 34,11 kv m.
Viso pradinis pasiūlymas be PVM - 10219 Lt už langus, už paslaugas , t.y. įstatymą - 1997 Lt, iš jų 88 atvežimas. Viso su PVM suma gaunasi 14782 Lt.

Taigi reikės išsiaiškinti ar viskas čia OK su tais rėmais, profiliais, ir visais tais pavadinimas. Na ir pagaliau mano kvaila moteriška galvelė žino, kas tai yra tos 5 kameros ir kaip jos atrodo... Čia pasirodo tarpų skaičius:


O štai kaip atrodo plastikinis rėmelis stiklo paketo viduje, na o trijų stiklų paketas, tai tiesiog 3 stiklai su dviem oro tarpais tarp jų :)

Berods gali būti, kad galėsiu įsistatyti langus šį sezoną, nes esu langams ir išorės durims viso numačiusi 20 000 Lt, tai greičiausiai mano planas buvo realistinis. Na pagyvensim, pažiūrėsim. Dabar reikia ieškoti informacijos apie langų subtilybes. Stebuklo neieškau, tiesiog norisi gero kainos ir kokybės santykio.

Komentarai

  1. kad pasiulymus su kainomis idedate labai grazu :) laukiame papildymo :)
    ventiliacijos groteliu ( horizontaliu ) nedesite?
    stiklo paketa geriau imti kuo platesni, jei neklystu
    is ko duris paradines darysit? medines ar irgi plastikas?
    siulyciau pagalvoti apie vidinius skirtukus, pagyvina langus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal tik keletas pastebėjimų. Jei rinksiesi spalvotą rėmą ir iš vidaus, būtinai atkreipk dėmesį ar plastiko dalis tarp vidaus ir lauko (na, tarpinė) irgi bus tokios pat spalvos. Labai bjauriai atrodo, kai langas iš vdaus rudas, iš lauko rudas, o atidarant bam ir pasimato baltos dalys. Tikiuosi aiškiai parašiau apie ką kalba :)

    Ug žymisas tik stiklo paketo (glass) šilumos laidumas, tau aktualus turėtų būti viso produkto, kuris bus tikrai prastesnis nei 0,6 ir net 0,88

    Na ir tikrai apsvarstyčiau Petro pasiūlymą dėl vidinių skirtukų, sodybai turėtų labai tikti. Tik svarbu, kad jie būtų pačiame stiklo pakete, o ne iš išorės priklijuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. skirtuku nebus, nes architektas sake, kad mano namui jie netiks :) O vidiniai skirtukai kiek supratau juodi numatyti. Del ventiliacijos groteliu - reikes pasidometi, neatkreipiau demesio...O duris planuoju paradines kol kas daryti medines

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pats ilgai rinkausi langus, domėjausi visokiais variantais, bet išsirinkau Veka Alphaline langus
    Užsakinėjau iš Gipura.lt. geriausią kainą pasiulė.
    Vidus ir išorė auksinis ažuolas, o vidinis rėmas karamelinės spalvos.
    dėl šio punkto:
    "stiklo paketo viduje būti ne metalinis, o plastiko tarpinis rėmelis" esu girdėjęs, kad po kažkurio laiko ta plasmasė nuo saulės išsikraipo, o metalas ne. Be to jei langai su tuo plastiku, tai kaina yra gerokai aukštesnė, nors tokios super naudos jie neduoda, palyginus su metalu. Sau pasiemiau su metaliniu tarpeliu. Buvo net daryti tyrimai vokiečių, tai naudingumas tarp metalinio ir plastikinio toks nedidelis, kad permokėti mano nuomone buvo neverta.
    Dėl skirtukų languose - jei juos dėti viduje, tai nelabai gražu, jei daryti iš išorės priklijuojamus - kaina labai išauga, o ir šviesos šiek tiek mažiau pakliūna į vidų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. del metalinio / plastikine remelio viduje - kiek supratau esant metaliniam yra rizika kad langas rasos

      Panaikinti
    2. Plastikiniai skirtukai nedaug prideda prie kainos, jie neperšąla ir mažiau rasoja langai, o taip pat nuo saulės neblykčioja kaip metalas :) dėl šilumos matyt aišku, kad geriau ne metalas :) dėl kraipymosi, kraiposi tokiu atveju visi rėmai, nes jie plastikiniai :P

      Panaikinti
    3. ne taip pasakiau, turi būti ne skirtukai parašyta, o stiklo paketo šiltas plastikinis tarpinis rėmelis :)

      Panaikinti
    4. na man kazkaip nusimanantis languose pabreze "tik ziurek, kad butu ne metalinis, o plastikinis" :) Faugoj irgi pritare, kad su metaliniu yra rizika del rasojimo, nors nebutinai. Dar toliau pasiaiskinsiu kodel, baisiai idomu darosi :)

      Panaikinti
  5. Mano patarimas butu turint rezervo paziuret ne tik i silumos laidumas, bet ir i saules laiduma (charakteristikos).. esme kiek ziema iteka saules i vidu... buna 39%, 49%, 61%. Ypac daugiau procentu aktualau pietu puseje.
    Del skirtuko rasojimo, mano galva legenda ( jei gelezinis rasoje). Langai rasoje tik nuo per gero sandarumo ir mazo vedinimo..

    AtsakytiPanaikinti
  6. 1. Metalinis tarpas paketuose praleidžia šilumą, todėl lango šiluminis laidumas padidėja ir lango kraštas gali rasoti. Na, jei 3 stiklai tai gal nerasos, bet šilumos prarandi.

    2. Ventiliacijos grotelių nereikia. Kaip ir mikroventiliacijos. Ventiliacija turi rūpintis vėdinimo sistema o ne plyšiai lange. Kam tada tau 3 stiklai jei langas kiauras?
    Savo senam name įdėjau Duco ventiliaciją, bet tik todėl kad namas kiauras, ventiliacijos sistemos nėra o katilas galingas.
    Naujame name tokio dalyko nedarysiu, aišku.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na pas mane "ventiliacine sistema" bus tiesiog ventiliacija isvesta i kamina ir ventiliaciniai kamineliai is gartraukio ir vonios kambario. Kazkokiu gudriu (ir tuo paciu kainuojanciu sprendimu) nedarysiu.

      O bet tačiau dėl langų - pasidomėsiu taip vadinamais naujais Geneo profiliais, tikina, kad jie super geri. Bandysiu aiskintis, nes kol kas languose taip ir likusi esu ne ką supratusi....

      Panaikinti
    2. Siulau pasidometi ir pagalvoti apie langus is vidaus baltos spalvos. Kaina tai zenkliai atpigina, o ir atrodo visai neblogai. Vis tiek, uzuolaidos baltos bus.
      Pas save namie dariau tik virtuves ir vonios langa medzio spalvos, visus kitus langus is vidaus dariausi baltus.

      Panaikinti
    3. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    4. A, jei vėdinimo sistemos nėra, tai galima daryti plyšius lange :) Bet tada po langais turi visur būt radiatoriai - jei sveikata brangi ;)
      Taip, pritariu, iš vidaus laisvai gali būt balta jei sienos šviesios.
      O Super gerais profiliais gal neverta tikėti. Žiūrėk šilumos laidumą ir tiek. Prastos firmos tiesiog nesugebės padaryt šilto lango.
      Geneo lyg Rehau produktas? Turiu rehau jau 6 metus - kaip nauji :)
      verta atkreipti dėmesį į apkaustus - na metalą visą. Rodos šie žinomi: RENOLIT, SIEGENIA, INTERPANE, G-U, WINK HAUS IR PILKINGTON

      Panaikinti
  7. Aš ir šitais buvau susidomėjęs langais. Bet dabar užsisakiau trijų stiklų ir teijų tarpinių. Paveikslėlyje matau tik dvi tarpines rėme, o fFaugos siūlomas rėmas sutrimis tarpinėmis yra neblogas variantas, bet 3 tarpinė labai lievai atrodo, tai aš pasirinkau kitą įmonę. Manau jeigu trys stiklai tai ir trys tarpinės rėme.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šiai dienai užsisakiau Veka Alphaline 90 MD Plus 6 kamerų ir 90mm. pločio

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kur kreipetes? as gal bandyciau irgi pasikonsultuoti del siu langu ir gauti pasiulyma

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai