Gluosniai

Labai noriu įvažiavimą į sklypą papuošti dviem gluosniais - iš abiejų keliuko pusiu. Medis nuostabiai gražus, auga palygint greitai, jis nuostabiai atrodo ir vėlyvą rudenį, kai visi medžiai jau be lapų - šis vis dar geltonas. Kieme toks jau kelis dešimtmečius auga:


Radau medelyną, ačiū blogo sekėjams už patarimą - tikrai galima nusipirkti jau paaugintų gluosnių. Tačiau parduoda 2 - 2,5 metrų aukščio, ir kaina apie 120 Lt už vieną. O man reikia trijų. Gal kiek brangokai gaunasi.

Todėl sumasčiau, kad tiesiog nusikirpsiu kelias šakeles, pamerksiu kuriam laikui į vandenį, pasodinsiu į žemę balkone, o pavasarį - į žemę jau sklype. Aišku, teks laukti, kol užaugs, tačiau sklype daugybė kitų medžių, todėl tikrai galiu palaukti tų gluosnių.

Ir kada nors įvažiavimą į mano sodybą puoš du gražuoliai, o trečią pasodinsiu šalia būsimosios pirties, gal ten kada bus tvenkinys, o gluosnis šalia vandens atrodo karališkai.

Žodžiu, taupom :) Bet einam į priekį mažais užsispyrusiais žingsniukais.


Komentarai

  1. Dar labai gražus ir dekoratyvus yra macudinis gluosnis, jo šakelės garbanojasi. Jei domintų galėčiau keletą šakų išlaužti :) O gluosnių nereikia vazonėliuose šaknydinti, juos pakanka užkasti į žemę ir palieti, kai sausa.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O įdomu - rudenį įkasus jie žiemą ištvers, ar čia geriau pavasarį?

      Panaikinti
    2. Galima bandyti ir rudenį užkasti, tai pavasarį jie greičiau pradės augti, ypač tie kurie įsišaknys rudenį, o tos šakos, kurios per žiemą nesušals įsišaknys pavasarį. Reikia tik daugiau šakelių į žemę įkasti.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai