Visokios idėjos darant rostverką iš blokelių

Daug kur rašoma, kad rostverką iš hauso blokelių gana lengva pasidaryti pačiam. Tai vat nėra tai taip jau lengva... Manau, kad tai įmanoma tik labai kruopščiam, kantriam ir išradingam žmogui. Tikrai tenka paplušėti. Tačiau tikrai viskas gaunasi labai gražiai, lygiai, tvarkingai - to neatimsi...

Vienas sprendimas sugalvotas mastant apie tai, jog kampuose blokeliai lieka nesurišti tarpusavy, o norisi, kad jie tvirčiau būtų susiję kai bus pilamas betonas į juos. Juos štai taip surišo tokiais ilgais varžtais. Tokiu būdu kampinis blokelis tvirčiau sukibęs su kitais:

Na o štai ir eilinis tėčio išradimas, kuris kaip tikimasi leis patogiai ir greitai surišti armatūrą. Padarė tokį kablį ir pritvirtino prie akumuliatorinio suktuko:


Imam kaitintos vielos gabaliuką:

Vielos kilpa užsukama ant to kablio ir paspaudžiamas mygtukas - kablys pradeda suktis:


Na ir gražiai ir super greitai susuka štai taip:


Rankomis būtų labai lėtai ir tikra kančia. Na bet dar reikia daug ką nuveikti iki armatūros surišimo pradžios...

Na o tuo tarpu tėtis kantriai dėlioja pirmą blokelių eilę, daugiausiai gaišdamas laiko ties kampais. Kol kas sutampa praktiškai milimetras į milimentrą.

Kadangi 20 cm pločio blokelis sveria 25 kg, tai paprašėm vieno kaimiečio padėti išdėlioti blokelius palei visą perimetrą, kad tėčiui nereikėtų pačiam nešioti tokių sukumų. Taigi pilna pribarstyta blokelių.


Visiškas avangardas dabar sklype :)

Komentarai

  1. LABAS, SAKYK PRASAU IS KUR IR PO KIEK SMELI GAVOT? :) ACIU

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Radau Jašiūnų karjere po 200 Lt už mašiną (ten berods 10 - 11 kubų telpa). Dar buvau radusi po 250 kad vežtų (nežinau iš kur jie veža) - tai čia pigiausi, visur kitur po 300 lt ir niekaip ne mažiau. Jašiūnų jau užidarinėjo, tai skubiai ir nusipirkom. Dėl to po 250 - jeigu reikės, bandysiu paieškot nr.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai