Rostverko antra eilė

Pagalvojau, kad su orais šį sezoną ne itin pasisekė. Ir vasara buvo lietinga, ir ruduo šlapias jau labai... O gal kai orai tampa labai aktualūs ir tų kritulių norisi kuo mažiau tai tiesiog pradeda taip atrodyti?

Vis gi nekreipdami dėmesio į orų prognozes važiavome darbuotis. Prasidėjo antros blokelių eilės dėlionės. Labai praverčia sumastytas ir sukurtas įrankis armatūros rišimui, neįsivaizduoju kaip būtų be jo. Tėtis su savo turimų instrumentų pagalba supjausto armatūrą:


Ir ją suriša:

Na ir dėlioja antrą blokelių eilę:


Kartais tas armatūras reikia kiek palenkti, kad praeitų pro blokelių skylutes, bet tam reikalui pasikinkomas super-vamzdis ir tai nereikalauka ypatingų fizinių pastangų.

Iš blokelių pamatas dėliojasi išties tiesus, gražu žiūrėti:

Dar laukia trečia eilė, rostverko aukštis gausis  75 cm.

Bet ne taip viskas idealu - pamato ilgis tikrai diktuoja svo, ir kai kur susidaro štai tokia tarpai:


Dabar sprendimą matome tame, kad su ankeriniais varžtais bus pritvirtinamos lentos, kad užpilti betoną.

Tikiuosi, kad ši savaitė bus sausa ir bus galima baigti dėlioti iš blokelių pamatą. Norėtųsi, kad išsausėtų, nes baisu, jog betonvežis per susidariusią pliurzę negalės privažiuoti iki pamato. Aš su lengvąja - laisvai, bet sunkus transportas gali ir įstrigti...

Komentarai

  1. Pažiūrėjus į nuotraukas man norėtūsi daugiau vertikalios armatūros. Nežinau ar užliejus blokelius jie su užlietu betonu sudarys bendrą gelžbetonį. Manau reikėtų pasikonsultuoti su konstrukcijų specialistu. Nuotraukose tai tikrai puikiai atrodo pamatas, bet grožis pamatui mažiausiai turi svarbos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vertikalios armatūros vaidmuo - surišti horizontalią, tai tą darbą ji ir atliks mūsų pamatų atveju. Kiek žinau, sakykim daugiaaukščiuose namuose perdengimai - vien iš horizontalios armatūros, ir laikosi :)

      Kas link horizontalios - tai ten, kur pirkom blokelius sakė, kad užteks ir dviejų eilių armatūros, tačiau vis gi nutarėm daryti tris eiles, nes rostverkas 75 cm aukščio.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai