Priduoti dokumentai statybos leidimui

Per kelias dienas daug emocijų išgyvenau. Tarp jų buvo ir fantastiškos - Rūta Meilutytė laimėjo aukso medalį :) Tačiau buvo ir daug nerimo ir net šoko...Šiandien pagaliau architektas nuvežė dokumentus ir projektą į Vilniaus rajono savivaldybę. O iki tol buvo begalės skambučių tam pačiam architektui, minčių, kad galbūt net reikės kreiptis ir į kitą architektą, nes susitarimų nesilaikymas, nuolatinis atidėliojimas veltui eikvoja tokį brangų šilto sezono laiką...

Vis gi Vilniaus rajono savivaldybėje projektų pridavimo tvarka yra skirtinga nei visur kitur. Kitose savivaldybėse architektas priduota dokumentus į savivaldybę ir 2 dienų laikotarpyje tai yra įtraukiama į infostatybą ir po truputį visi tvirtina kam priklauso. Tačiau Vilniaus rajono savivaldybėje tvarka kiek kitokia - projektą prieš tai dar tikrina statybos komisija. Žodžiu vyksta kažkos projektų "tikrinimas". Taigi ši savivaldybė turi savų niuansų, ir kadangi aš turiu patirties, kad terminų jie jokio velnio nesilaiko ir gali ne tik 20 darbo dienų trukti, bet ir daugiau, tai vasarą statybos leidimo aš deja negausiu. Mano architekto raminimai, kad viska greitai sutvarkoma, dabar jau išnyko, nes jis ir pats nesitikėjo kaip supratau, kad čia viskas kitaip, nors buvau jį perspėjusi, kad tai Vilniaus rajonas. Na, bet ką dabar padarysi, nepriversi gi visų laikytis susitarimų (keistai skamba tai, tačiau tokia realybė deja)

Rytoj architektas vėl pažadėjo apsilankyti savivaldybėje ir patikslinti dėl to tikrinimo datos ir gal dar kokių detalių. Mano nuotaika tiesa sakant nekokia, jeigu anksčiau buvo ūpo su architektu diskutuoti ir aptarinėti įvairias galimybes, tai dabar nesinori visiškai dalintis savo pamastymais. 

Tiesa, architektas paruošė ir pamatų planą net, nors jau nustojau jo to prašyti, nes laukiu visą mėnesį kiekvieną dieną tikrinant pašto dėžutę, ir n kartų buvo atidedama (t.y. neatsiunčiama žadėtu laiku), dėl to nepasidariau apklausos dėl pamatų kainos. Ir štai - kartu su projekto dokumentas atvežtas ir pamatų planas. Ką gi, po truputį viskas einasi vis gi.

Minėjau, kad išgyvenau ir šoką, bet apie tai - atskirame įraše.


Istorijos apie prašymo statybos leidimui pridavimui tęsinys čia: http://statausodyba.blogspot.com/2012/08/kaip-pateikti-prasyma-vilniaus-rajono.html

Komentarai

  1. vargu ar dar sia vasara turesit leidima. taip pat vargu ar spesit susirasti statybininkus, bet dar yra ilgas ruduo. Jei spetumet siemet sutaupytumet kitais metais koki menesi laiko, bet pinigu greiciausiai atvirksciai.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai