Specialios projektavimo sąlygos - dar vienas žingsniukas statybos leidimo linkme

Pirmieji metai kuriant sodybą matyt ir turi būti tokie, kai pluši pluši, o nelabai kas matyti... Praėjo visa savaitė atostogų, kurias buvau pasiėmusi tam, kad kiek pasistūmėų visokie sodybos reikalai, ir jie pasistūmėjo, dar ir kaip, tik va vizualiai matomas to rezultatas - dalis pamato pavėsinei ir...vis dar nepabaigtas lauko WC :)

O iš tiesų tai aš jau gavau Vilniaus rajono savivaldybėj projektavimo sąlygas - valio! Po kelių mano skambučių ir promygtinio prašymo padėti mano dokumentus visų dokumentų, suruoštų parašui, krūvos viršuje, trečiadienį ryte juos atsiėmiau. Na, du momentai man įstrigo: pirma - tai, kad savivaldybė nesilaiko savo pačios nustatytų terminų ir vietoj 20 darbo dienų užtruko 32; ir antra - gerai, kad atsiimant dokumentuis aš pastebėjau, kad įrašytas ne tas kaimas ir ne tas sklypo kadastro numeris dokumentuose...viską tuoj pat bėgte ištaisė visokių kanceliarinių priemonių pagalba... Ryt bandysiu vežti architektui dokumentus, nes jis neprisiruošia atvažiuoti į Vilnių jų pasiimti, o aš noriu, kad kuo greičiau pradėtų derinti statybos leidimą, todėl kaip sakoma, jei ne Muchamedas pas kalną, tai kalnas pas Muchamedą... Įtariu, kad su tuo leidimu statybai nebus viskas lengvai...

Na o apie daugybę darbų-darbelių aprašysiu atskirai, nes matyt neapskaičiavau savo jėgų atostogų metu, taigi nejaučiu nei rankyčių nei kojyčių, čia labiau ne fizine, bet emocine prasme. Jėgų atstatymui puikiai tinka vitaminai, o štai ir jie - savo darže užaugę ridikėliai, kurių skonis yra fantastiškas...

Beje, daržo tvorele taip ir neaptvėrėm. Buvom bepradėję (priežastis, priminsiu - laisvai besiganančios kaimyno avys), tačiau pamatęs mūsų ketinimus kaimynas atbėgo ir džiugiai pranešė, kad surentė avims gardą, kad jos mano daržo neištryptų. Ot tai tau :)

Komentarai

  1. Dabar statybu leidimas priduodamas elektroniniu budu. Visi dokumentai yra skenuojami ir siunciami su elektroniniu parasu, t.y. jungiantis per bankine sistema. Architektai dejuoja, kad prisidejo zymiai daugiau darbo, bet kitas patogumas yra tame, kad gali sedeti vos ne Kanaruose, projektuoti ir nesijudinant is savo vietos visus veiksmus atlikti internetu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, ir tikrinančios institucijos ko nors nepamato ar ne taip supranta atmeta projektą ir vėl mėnesis šuniui ant uodegos.
    Ankščiau kad ir palakstai, bet apeini visus asmeniškai su projektu išsiaiškini vietoje ar viskas gerai, ar ką reikia pataisyt.. o su tuo elektroniniu, atrodo pabaigei projektą, kitą įpusėjęs tada gani priduoto pastabas, o ten vis tiek jau šis tas pasimiršę, vėl iš naujo sužiūrėk.. nzn ar tai supaprastinimas..

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai