Pirties projektas

Pirties projektą pasidariau vienu ypu su viskuo, kad vėliau nereikėtų popierizmo, derinimų ir pan. Statysiu pirtį kada nors, kai tam atsiras pinigų ir galimybių, o tai manau ne šiam dešimtmety... Tačiau projektas bus, nereikės sukti galvos, plius derės prie visų kitų pastatų. Tas kada nors - susijęs ir su noru turėti tvenkinį. Manau mano sklype bus galimybė išsikasti kokį ne mažiausią - apie 10 arų. Bėda tik kad visa tai virš melioracinių vamzdžių, ir yra tam tikri reikalavimai, kurie kainuoja... Žodžiu pirties vizija - ant tvenkinuko kranto su maža terasėle.

Štai pirties projektas:

Pirtelės sienos - tašytų kvadratinių rastų, gali būti ir apvalūs netašyti. Langai - su langinėmis, analogiškomis namo langinėms. Į numatomo tvenkinio pusę - nedidelė terasėlė. Terasos stogo atramos - užuomina į pavėsinės ir ūkinio pastato atramas - kolonas.



Pirtis su kaminu ir malkiniu pečiuku, yra persirengimo patalpa, dušas nišoje, nedidels WC:


Komentarai

  1. Aš savo sodyboje garaža su ūkiniu pastatu sujungiau, dėl kelių priežasčių. Mašinos stoginę galima bus naudoti kaip aikštelę jei pirtyje su draugais pasėdėsime ir norėsime pašokti ar šiaip pasėdėti. mano ūkinis būtų iš vieno šono malkinė, per vidurį pirtis ir kitame šone mašinos stoginė. Plius susitaupo viena sienos statybos. Tai tik mano nuomonė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pastebėjimas dėl kamino. Kurioje jis vietoje? Ta prasme pakura pirčiai? Siūlyčiau ją daryti sienoje tarp garinės ir pasėdėjimo patalpos, t.y. sienoje įėjus pro duris iškart kairėje, taip galėsi tuo pačiu kaminu pasistatyti ir kokia krosnelę, kuri šildys likusią pirties dalį (ne garinę) šaltais žiemos vakarais. Tai pasiteisina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tikrai idomi ir gera mintis cia jusu... Kol kas deja visa tai kampe pacioje pirteleje - garineje. Galbut galima butu perkelti ta kamina i kita garines puse, kaip kad siulot, ir kokia pigia "burzuike" pasisedejimo patalpoje pastatyt - tikrai jauku butu ziemos vakarais :)

      Reikes pamastyt ir pakalbet su architektu. Projektas aisku priduotas toks koks yra, taciau juk cia pirtis, jai tereikia suderinimo, tai kamino vietos pakeitimas gal nieko tokio... Aciu!!!

      Panaikinti
  3. sveiki,turiu 40a ukiu paskirties zemes,kaip suprantu sodyba ten negali buti,o jei statyti pirt gyvenama?nuo ko pradeti?
    tikiuosi atsakysit,nes turit patirties

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja, tikrai nežinau. Manau, kad būtų nelogiška, jeigu būtų palikta tokia spraga įstatymuose - visi iškart pradėtų statytis "pirtis" mažuose žemės ūkio paskirteis plotuose ir juose ne tik pirties malonumais mėgautis, bet ir gyventi... Bet tai mano tik samprotavimai, manau reikėtų pasidomėti kokioj savivaldybėj...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai