Nusivylimai

Vis gi tai tinklaraštis, todėl manau kartais verta parašyti apie tai, kaip jautiesi. Manau visokiausių nusivylimų ir silpnumo akimirkų (o man kaip moteriai tai yra natūralu - retkarčiais) kuriant sodybą, kaip ir gyvenime, bus apstu.

Žodžiu, šiandien toptelėjo mintis, kad architektas mane tiesiog mausto. Jau nuo liepos pirmos dienos galima priduoti projektą statybos leidimui gauti. Tačiau KIEKVIENĄ savaitę architektas atideda vis kitai savaitei. Štai šiandien buvome susitarę, kad tikrai atvažiuos į Vilnių, greičiausiai pirmoj dienos pusėj ir priduos projektą, reikės keleto mano parašų. Na ir ką - nekėlė ragelio ryte, o po to parašė sms, jog "deja, atvykti negalės" ir.... nukėlė pirmadieniui. Tačiau jau KIEK kartų nukėlinėja! O vasara eina, statybų leidimo derinimas trunka, kad pasistatysiu pamatus šiais metais - viltis blunka.

Vis gi mano kantrybė turi ribas. Jeigu jis ir šį kartą neatvažiuos (nepamenu, kelintas šis "atidėjimas" koks ketvirtas ar penktas) - ieškosiu kito arcitekto, nes bijau po pusmečio atsipeikėti toje pačioje situacijoje. O ką daugiau galėčiau padaryti? Avansas sumokėtas, man projektas iškart pasirodė priiminas - jau ankstyvą pavasarį. Kaip gi per keturis mėnesius priimtiną klientui projektą negalima paruošti pridavimui? Jaučiuosi tiesiog maustoma, ir neturiu jokių poveikio priemonių, nes jokios sutarties nepasirašiau. O nepasirašiau todėl, jog pasitikėjau... Kvaila ir naivi...

Žinoma, viską pradėti iš naujo nėra linksma, bet negaliu mėnesiais maldauti. Aš labai aiškiai žinojau, ko noriu, iškart patiko projektas, nesiderėjau net dėl kainos, pasitikėjau ir nesikabinėjau bei neprašiau kažkokių korekcijų ar pan. Matyt esu pernelyg teigiamas klientas, ir...todėl esu paskutinėj vietoj.

Bet negaliu mėnesius laukti - galbūt bus įmanoma ką nors rasti, kad adaptuotų ir padaryti labai panašų projektą, kuris man tiko. Aš, žinoma, sulauksiu pirmadienio, bet laukiu jau ne su džiaugsmu.

Komentarai

  1. 1. Paviešinti toki *tektą.
    2. Manau VMI labai bus dėkinga už informaciją, kad toks žmogus paėmė pinigus, o dokumento neišrašė. Turbūt bando slėpti mokėsčius :)
    3. Įtariu, kad galima ir prie jo licenzijos pasikabynėti padedant vyriausiam to miesto ar net Vilniaus architektui.

    Manau, po tokių žinučių, jei jis nesiskubins, avansą gražins. Darbo nepadarė net per židinį sutarimo laiką, jis dar ir delspinigių turėtų mokėti.

    Jei jau ketini atsisakyti šito tipo paslaugų, kodėl nepakutenus bent vienu iš tų punktų jam padų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau po pirmo atidejimo turi kilti itarimas, kad gali maustyti. Reikia vykti pas ji asmeniskai(neispejus) ir reikalauti parodyti kas padaryta, nors ir sutarties nepasiraset, bet zmogiskumas turi buti. Jei nieko nepateiks, reikalauti grazinti avansa, pagasdinti kad jo pavarde atsidurs internete (siais laikais Google visagalis), duoti ultimatuma pvz. 3 dienas viska pabaigti ir pan. Na bet nera to blogo kas neiseitu i gera, gera pamoka bus ateiciai, nes su ivairaus plauko statybininkais turbut dar teks bendrauti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar gali bandyt panaudot tokia priemonę, jei labai prisiekinės, kad tikrai pabaigs iki tam tikro laiko, pasiūlyk grąžint avansą(ne kosmosą tikiuosi sumokėjot). Jei tikrai pabaigs, sumokėsi viską, jei ne - pats kaltas. Matysi kaip atsikalbinėja ir gal tai padės susidaryti tikslesne nuomonę ar jis žada baigti tavo projektą ar ne. Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki,

    Kontaktų neradome, tad rašome čia.
    Turime Jums bendradrabiavimo pasiūlymą dėl tekstų šiam blogui.
    Jei domintų, susisiekite su mumis adresu vadyba@eglesum.lt

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kantrybės reikia geležinės statybose, to ir linkiu jums :)
    Jei tik pamatus šiemet darysite, tai suspėsite tikrai, o rudenį ir darbų kainos pakris, nebent patys įrenginėsite. Bet viskam savas laikas, jei nenori gimti dar namukas, reikia palaukti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai