Laikinas latakas

Didelis stogas - daug lietaus vandens nuo stogo. Ir kol kas jis niekur nenueina, kol vyko sienų apšiltinimo ir lauko apdailos darbai - tiesiog lietvamzdžiais vanduo tekėjo tiesiai ant žemės. Kai kur jis gražiai į žemę susigeria, o kai kur nesusigeria... O į lietvamzdį, iš kurio vanduo nesusigeria, mat žemė ten nuo sunkaus transporto taip supresuota, kad nors tu ką, ir štai į tą lietvamzdį nuo didžiausio stogo ploto ir vandens atitinkamai subėga. Taigi po geros liūties vaizdelis būdavo ir toks (nuotraukoje matyti ir lietvamzdis toj keistoj laikinoj pozoj, tai vat iš jo ir ta bala):


Tėtis sumąstė padaryti tokį laikiną lataką, kad nuo stogo - kas tai bebūtų, ar liūtis rudeninė, ar tirpstantis sniegas pavasarį - vanduo susirinktų į jį, ir kiek toliau nuo namo, o tiksliau į kaimyno lauką nueitų (ten apleistas laukas toks, niekam nekenkia):


Latakas su nuolydžiu, jį galima išrinkti, jeigu jau būtinai pravažiuoti reikėtų:


Lietvamzdis įgijo vertikalią pozą


Vaizdas beveik nuo kaimyno laiko - gerai kad tas laukas keliasdešimčia cm žemiau, ir jame greit viskas į minkštą žemę susigeria :)

Na tiesa pasakius, nėra jau taip, kad tiesiai į kaimyno lauką, vandenukas dar savam sklype pradeda susigėrinėti, tiesiog dėl žemesnio kaimyninio sklypo ten nuteka ir...ištirpsta...

Tikėkimes, kad didžioji vandens dalis tuo lataku ir nutekės, ir kiemas bus sausesnis, ypač tai pavasarį bus aktualu.


Komentarai

  1. gerai, kad rūsio neturite, o tai ten jau būtų drėgnokoka.

    Ką su namo kampais darysite? matau, kad kai kur yra tarpeliai, lentutes nesueina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na tamsta jau kaip buoze kapitalistas kabinejates. Viskas ten gerai su tais kampais :) Turiu as viena irgi toki lietvamzdi, kol kas dar sugeria, nezinau kaip bus pavasariop, kol isalas dar neisejes, bet galvoju ji tiesiog idrenuoti i zeme, turetu padeti

      Panaikinti
    2. bus bus normalus tie namo kampai, tiesiog lenpjuve pavede ir veluoja keletu savaiciu :)

      Panaikinti
  2. Aš pas save kiek kitokį sprendimą panaudojau. Iš lietvamzdžio vanduo patenka į statinę, kurios dugne pajungta laistymo žarna. Vat per tą žarna vanduo ir nuvedamas kur jam reikia. Tokiu atveju nesvarbus reljefas, nes dėl vandens spaudimo statinėje įveikiami ir nedideli pakilimai.
    Taip pat galima panaudoti ir techninį vamzdį vietoje žarnos, tada galima netgi jį užkasti, jei kerta keliuką, kaip jūsų atveju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. cia jau gal net ne laikinas sprendimas butu

      Panaikinti
    2. Na tokią sistemą galima panaudoti lietaus vandens surinkimui, kad vėliau daržą ir šilnamį galėtum laistyti.

      Panaikinti
    3. tokia sistema pas mus planuojama kitam namo kampe, kur surinkinesiem lietaus vandeni darzui :) Bet sitam kampe mums tiesiog reikia kazkur neskausmingai vandeni nutekinti salin...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai