Vainikas. Šampanas.

Tiek daug visko, kad sunku nušliaužti iki kompiuterio jau darosi...

Gegnės jau beveik beveik sudėtos, na o statybininkai žinoma paskubėjo ir vainiką uždėti - štai radome, toks nuo vėjo ir siautulingų liūčių pakibęs :)

Šiek tiek su stogo mediena dar reikia padirbėti, na, bet matyt statybinkai visuomet skuba - reikės ryt nuvežti buteliuką :)

O visas nameliukas atrodo maždaug taip dabar - vis labiau įgauna formą ir vis labiau darosi kompaktiškesnis.

Labiausiai mane džiugina ryškėjanti lauko terasa - ji atrodo tikrai erdvi - o tai ir yra pagrindinis ir esminis mano reikalavimas užmiesčio namukui - iš patirties žinau, kad visas gyvenimas vasaros metu verda lauko terasoje. Štai ji:


Na o namo vidus - raizgalynė. Teko išsinuomoti pastolius gegnių įrengimui. Namas vieno aukšto, be perdengimo, o lubos aukštos, kol kas nežinau, kiek tiksliai kainuos, nes nuomos kaina mėnesiui nustatyta, o pastolius laikysim tik porą savaičių.



Džiugu, kad užteko stogo medienos, dar kažkiek ir liko. Tiesa, buvome užsakę papildomai, kadangi nusprendėme daryti siauresnius tarpus tarp gegnių, tokius, kad po to būtų patogu akmens vatą sudėti (visgi ekovatos atsisakiau, brangoka ji...) Tačiau apie stogo kostrukcijos sprendimus parašysiu atskirai, nes sukome galvą dėl jo visą žiemą, o po to ir pavasarį ieškojome ir kitų konstrukcinių sprendimų, bet jau viskas aišku ir tik laukia aprašymo :)

Tuo tarpu radus vainiką atsidarėme šampano buteliuką, pasidžiaugėmė vainiku ir atėjusia vasara.



Tai, kad vainikas jau pirmą vasaros dieną kabėjo - sakyčiau išsipildė labai optimistinis variantas. Vasara prasidėjo itin anksti, na ir nepaisant gan lietingų orų, matyt ne tokie jie lietingi - nes tikrai davė mūrininkams dirbti. Galiu pagirti save ir tėtį, kad visos medžiagos ir priemonės buvo pristatomos laiku, sklandžiai, o mūrinikai tikrai spartūs (nors ne pigiausi, tačiau dar suskaičiuosim tiksliau). Tačiau dar laukia pertvaros ir grebėstavimas - o tai irgi labai nemažai, jeigu iki Joninių spėsime, būtų fantastika.

Bet kokiu atveju sezonas pradėtas labai intensyviai :)

O aš jau truputį gailiuosi, kad daržą užveisiau: lysvių darymas, sodinimas - alinantis darbas, paskubom pribėgom tarp statybų reikalų. Noras turėti ekologiškų daržvių dabar atrodo jau ne toks patrauklus. Bent jau ne šį sezoną, ne šiandien...



Komentarai

  1. Pora klausimeliu :)
    1. koks stogo nuolydis?
    2. medis impregnuotas? jei taip. tai kas impregnavo? patys ar...?

    beje, pagal paprocius vainika reikia issaugoti, negalima sudeginti arba ismesti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. vienos dalies nuolydis 24, kitos - 14.
    Medis padengtas Bertilu, patys :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ale neparodot visos konstrukcijos surinkimo, sudėtingumo ir t.t., trūksta informacijos :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tuoj tuoj siom dienom parasysiu, tiesiog ziauriai truksta laiko...ir miego :)

      Panaikinti
  4. 1-oj nuotraukoj matau kažkokį keistą mūrlotą po gegnėm, plokščia lenta?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Teko murlota paploninti, nes murijant galu gale neatitiko auksciai namo, taigi murlotu ismatavimus pakoregovo "vietoje". Man buvo netiketa, kad taip stai daro, na bet manau, kad matyt praktikoje tenka ieskoti sprendimu tokiu...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai