Elektra į išorę

Daugybė smulkių darbų darbelių šiom dienom teko nuveikti, vienas iš jų - po namo pamatu prakasta ir pravesta porelė plastiko vamzdžių, kad po to į juos bet kada prireikus galima būtų įvesti elektros laidus. Pirmas toks reikalingumas atsirado mastant apie elektros privedimą į pavėsinę, ties kuo dabar intensyviai darbuojamės laikas nuo laiko.

Šiaip visai greitai tas darbelis pasidarė, rostverkas visas beveik paviršiuje, tik namo viduje reikėjo daug smėlio nukasti. Štai namie kyšo du vamzdukai toj vietoj, kur yra elektros įvadas padarytas:


Vamzdžiai tokie, kad į kiekvieną laisvai tilps po 4 laidus, gal net daugiau. O Išorėje išeina po žeme:


Jie užkasami (kad žemės neprilystų, tai kuo nors reikia užkimšti) - tačiau reikėtų užfiksuoti tiklias vietas kur būtent. Po to daug visokių taškų bus, kur teks prisiminti tikslią vietą, todėl verta matyt nufotografuoti atstumus ir turėt tokį "segtuvėlį" su nuotraukomis ir užfikuotais skaičiukais:


Na o štai pirmasis laidas, kuris įvestas į namą - reikėjo privesti elektrą į pavėsinę. O tam reikia daug žemės išrausti, tam į pagalbą atėjo žmogelis iš kaimo:





Laido reikėjo net 40 metrų, nes eina nuo įvado name, o laidai šiais laikais kainuoja. Pirkom laidą, kuris eis po žeme, vadinamą CYKY 3x4. Gerai, kad pataikiau ant nuolaidų dienos Ermitaže, nes su tom sumom visokiom "smulkiom" išlaidom biudžetas pavėsinei pučiasi visai ne smulkiai...






Komentarai

  1. O kodėl į techninį vamzdį nekišot?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nežinau ką jus pavėsinėje planuojate veikti (4kv.mm maksimali vienfazės apkrovos galia 8,3kW) tačiau virduliui, apšvietimui na ir dar radijai pajungti tikrai pakanka 3x1,5 (4,1kW). Būsiu nepopuliarus, tačiau patariu taupyti savo pinigus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na sakykim, virdulys, dar pavyzdziui kokia virykle ar krosnele, ir visa tai su atstumu, tai patare mums ir elektrikas toki, ir dar ermitaze bandem vietoj pasidometi, tai irgi kazkaip nesiryzo patarti menkesnio...

      Panaikinti
    2. Man nuo kaimyno laikinai reikėjo atsivesti ~70 metrų kabelį statybos laikotarpiui, tai pažįstamas elektrikas patarė imti 3x2,5 kabelį ir keletos kilovatų įrankį laisvai atlaikys.

      Storesnis kabelis leis ramiau jaustis, jei prie pavėsinės rozetės jungsite daugiau galingos įrangos, tik žinoma tas "ramumas" kainuoja papildomus pinigėlius.

      Įdomu kiek kainavo žmogelis iš kaimo ir ar nebūtų patogiau nusisamdyti ekskavatoriuką, kuris ir iškastų ir užkastų griovį.(Atvežimas ~100 Lt ~70 už valandą).
      Žinoma priklauso nuo grunto, jei lengvas smėliukas, tai ir kastuvu galima, bet jei molis su akmenimis, tai ir sveikatą galima ant tokio griovio palikti.

      Panaikinti
    3. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    4. zmogelis is kaimo kainavo kokiu 50 lituku tik, nes greitai kazkaip nukase - tiesa, puse kelio kase virs kazkada ikasto giliai didziojo kabelio :)

      Panaikinti
  3. Tam Ermitaže net nuolaidų dieną viskas brangiau nei Makvežoj. Kai atstumas 30m ir daugiau, pradedi ieškoti geresnių kainų. Jau laikiau kabelį rankoj prie kasų kai sumaniau paskambinti į Makvežą. Gavosi 100 litų skirtumas, o pinigai nesimėto vis tik... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oho...na reikes pasitikrinti, makvezos problema dazniausiai buna ta, kad ju asortimentas labai maziukas ir daug ko jie neturi. Kitavertus Bertila butent makvezoj suradau... del viso pikto ateiciai reikia pasitikrinti laidu kainas - pasiyginti. aciu :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai