Difuzinė plėvelė jau ant stogo tupi

Stogas per porą dienų apdengtas difuzine plėvele. Pasirinkau Izospan Plius  135 gr/m2. Jos kaina už kvadratinį metrą - 2,4 Lt, taigi nusipirkau 5 rulonus po 75 m2. Užteko.

Plėvelė lenkiška, iš pradžių buvo baugu ar tikrai kokybiška. Tačiau pasitikėjau pardavėjo rekomendacijomis, o pirkau UAB"Vendita". Perkant plėvelę, reikia ir lipnios juostos, specialios klijavimui difuzinės plėvelės, jeigu šiogi įplyšta. Tokią rasti buvo gana sunku, tačiau radau parduotuvėlėje Savanorių prospekte šalia Paroc'o, už 30 Lt.

Taigi plėvelė pasirodė esanti tikrai nebloga (Viso kainavo 900 Lt). Ant jos punktyrais sužymėta, kiek užleisti, kokiu paviršiumi į viršų ir į apačią dėti. Pradžioje - stogo apačia pradėta dengti:


Taip pat iškart uždengamios vietos kur susiduria šlaitai:



O čia paruošiami grebėstai, įkalami vinukai, kad būtų patogu po to juos ant stogo kalti:


Dar vienas dalykas - ten, kur yra frontono kraštas ir gegnė - tarp jų po to bus labai nepatogu užkišti vatą, todėl toje vietoje vatą įdėti geriau dabar, prieš uždengiant plėvele. Čia bandžiau nufotografuoti, kad matytųsi, tiesa iš tolo, bet matosi (dežiniame krašte) :


Na ir žinoma, didžiulės liūtys prasidėjo, dar nespėjus visos plėvelės uždengti. Balos balos...


Tačiau difuzinės plėvelės pasižymi tam tikrais konkrečiais rodikliais - kiek UV gali joms tekti ir kiek lietaus gali ant jų prilyti, kol jos nepasislepia po stogo danga. Paprastai reikia per 2 mėnesius pasistengti jas uždengti.

Na o vėl saulutei išlindus, pabaigta dengti difuzine ir grebėstuoti:



Tačiau grebėstai neprikalti iki galo - visur kyšo vinukai, nes dabar reikės stogą palyginti visokių mpp ir osb plokščių ar kokių kitų gabaliukų pagalba. Nes gegnės kad ir geriausios medienos vis tiek išsikraipo. Todėl stogą prieš dengiant OSB reikia labai gerai išlyginti.

Na ir dar vienas dalykas padarytas - prikaltos pakalimo lentutės. Pirkau nebrangiai, neobliuotas paprasčiausias, atrodo manau kad tiesiog puikiai:





Ką pasidarėm nepatogiai - tai jeigu būtume laiku pasirūpinę tom pakalimo lentutėm ir dažais, tai reikėtų bent pirmą kartą lentutes nudažyti prieš jas prikalant. Tai čia iš serijos "gerai būti protingu PO TO" :)

Komentarai

  1. pajuodusio, pamelusio ir juo labiau su zieve medzio negalima ant stogo deti....
    lupkit zemen

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na jeigu tokia problema būtų su gegnėm, tai taip, tačiau šie grebėstai bus vėdinamoj stogo daly, tai paliksim tokius, kokius gavome, nedidelė bėda šiuo atveju

      Panaikinti
  2. Jūsų pasirinktos difuzinės plėvelės kaina nėra labai didelė. O ar ji tikrai kokybiška? Kaip matau jau praėjo nemažai laiko, ar neturite jokių problemų? Mums aktualu, nes daromės naują stogą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, pas mus meistrai irgi paliko atvira tarpa tarp gegniu ties frontonais neuzdengdami difuzine plevele. Sako, geriau vedinsis. Ar jum pasiteisino? Ar kondensatas ten nevarva?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai