Namas su medžio apdaila

Rimtai svarstau variantą namo išorės apdailą daryti iš medžio, ne iš tinko. Pagrindinis argumentas - medžiu apkalti galima savo jėgomis ir taip sutaupyti. Taupymo manau būtų ne mažiau 5 - 7 tūkst. litų, jeigu ne daugiau tikriausiai... Be to, galima apkalti neobliuotomis lentomis - tuomet reikės sunaudoti daugiau dažų, nes labiau įsigeria, bet užtat taip ilgalaikiškiau, reikės rečiau ir mažiau priežiūros.

Antras argumentas - užmiesčio namukui, sodybai norisi ne miestietiško betono ir tinko, o medžio. Taigi paprašiau architekto, kad "uždėtų" ant namo medinę apdailą, kuri būtų pilko atspalvio, kad galėčiau įvertinti ar tai man patinka.





Kaip atrodo su tinku yra čia: http://statausodyba.blogspot.com/2012/03/namo-projektas-pradzia.html

Komentarai

  1. Na nezinau, man jei medis tai ir turi buti islaikytos medienos spalvos ir faktura..Spalvoti mediniai namukai manes nezavi, tuomet geriau jau spalvotas tinkas:)
    Tai tik mano nuomone. O del pigumo - tai itariu planuojate sutaupyti tik ant darbo jegos? Mano paskaiciavimu ar tinkuoti ar kalti lentutem financine prasme gaunasi vienodai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na musu klimate tai nera labai protingas dalykas. As pavesines mediena nudaziau permatoma spalva, kad matytusi medienos faktura, per lietinga rudeni spejau tik karta nudazyti, o pavasari dazysiu dar du kartus. Ir teks daznokai dazyti, matyt kas antrus metus, kad neprarastu geros isvaizdos... Naturali su faktura mediena grazu, taciau ta mediena po keliu metu pajuoduoja musu dregno klimato salygomis - nieko gero. O dazytas medis man jeigu atvirai irgi labai grazu, tiesiog reikia idomia miela spalva pasirinkti. Dazytas be to gal ne taip kaimiskai atrodo, naturalus vis tiek turi tokio provincialumo pernelyg gal daug. Kai kur po nedaug - puiku, bet visa troba gal nelabai jau butu - na bet cia mano skoniui zinoma, kiekvienam savo :)

      Panaikinti
  2. Kurį laiką stebiu jūsų triūsą ir labai palaikau. Esu pati panašioje situacijoje, kokioje buvote prieš metus pradėdama rašyti šį blogą. Džiaugiuosi, kad priėjote mintimis prie medinio namuko. Tačiau, ar dabar neatrodo, kad tos murines sienutės po stogu, pritikusios tinkuotam namui, dabar jau svetimkūnis? Gal toliau su medinėmis konstukcijomis pažaisti? Dėl spalvų fasadui - dar pabandykit pagalvoti, gal patiktu ir tamsiau pilkas variantas su natūralaus medžio spalvos langais ir langinėmis (kaip pavėsinė).. Drąsiau ir stilingiau! Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš tiesų tai medžio apdailą pasirinkti lėmė tiesiog netyčia tarstelėta frazė ir suvokiau, kad noriu daugiau medžio :) Tamsiai pilka spalva man labai patinka. Draugai pasistatė nuostabų rąstinį namuką ant ežerio kranto, atrodo puikiai. Tačiau aš kol kas noriu šviesesnio pilko su tokiu kiek samaniniu atspalviu. Reikia turėti omeny, kad šis mano namukas stovės pušų ir beržų apsupty, Tie medžiai dabar dar jauni - bet po 5 metų metų bus jau dideli, ir nenoriu, kad namukas atrodytu prislėgas. Taigi dėl tamsios pilkos spalvos abejoju...

      Panaikinti
  3. Palaikau, man labai gražūs stilingai atrodantys namukai apkalti lentutėmis, tik reikia pasirinkti sau mielą spalvų derinį.

    Jei norite, daugiau idėjų dėl spalvų galite rasti pasižvalgę suomių puslapyje: http://www.kastelli.fi/Huvilat/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėl mūrinių kolonų, palaikau Linos mintį, gražiau ir lengviau tokiam namukui atrodytų lengvesnės konstrukcijos atraminės sienutės, pvz. iš medinių rastų kolonų o tarp jų pritvirtinti perregimas sienutes iš horizontaliai sukaltų lentučių:

    http://www.kastelli.fi/Talot/Moderni/Moderni-144/
    http://www.kastelli.fi/Talot/Paritalot/Paritalo-103-ja-103/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kiek supratau, turite omeny dvi kolonas. Jos apklijuotos turetu buti klinkerinemis plytelemis, o sios tikrai neblogai dera su medziu. Pavesineje taip pat bus sieneles apklijuotos klinkeriu - kolonu keisti nemanau kad susiruosiu. Vat tik issukis bus apklijuoti klinkeriu paciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na cia ir nuo aplinkos priklauso- man pavyzdziui negraziai ziurisi, kai yra medine tvora, medinis namas, medinis garazas ir viskas is medzio.. Plius medi priziuret kiek sunkiau- perdazinet reguliariai, o jei pakeisi pora lentu labai matysis, gali tekt keist visas. Tai kadangi itarem, kad neturesim kantrybes kas pora metu pareigingai perdazinet nama, rinkomes tinka ir esam patenkinti. Tada iskart ramiau ir del tvoros- darem medine segmentine tvora ir garazo vartai medzio imitacijos.Tiesa, paderinus ikomponuotos medines detales irgi labai graziai ziurisi:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Namo projektai (planai), kur yra medienos apdaila išties suteikia namui kažkokį išskirtinumą, žinoma, nesakau, kad paprasta, tradicinė apdaila yra jau blogai. Bet jei norim, kad namai atrodytų išties mums patiems patrauklūs ir gražūs, tai aš išties esu už medinę apdailą. Tiek naudojant ją išorėje, tiek viduje. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai