Pavėsinės projektas

Sulaukiau pavėsinės projekto!

Tai bus pavėsinė su lauko židiniu, kuriame galima bus kepti įvairius kepsnius. Kadangi name tokio židinio nebus, tai lauke labai noriu lauko židinuko - ar lietus lyja, ar saulė kepina - smagiai leisti laiką ir skanaus ką nors gaminti.


O čia matosi tarpas tarp sienelių - jis tam, kad galima būtų tarp jų sukrauti malkas - ir patogu, ir gražu:

Pavėsinė nemaža - 4,5 X 6 m. Dvi sienelės turės būti išmūrytos ir padengtos klinkerinėmis plytelėmis. Visa kita - medis: kolonos, sijos, po stogu apkalta lentutėmis su tarpeliais, tvorelė. Dėl židinio - tai manai kad tai kol kas tiesiog numatyta vieta, koks jis bus - dar reikia nuspręsti, nesiseka man internete rasti padorių lauko židinių projektų.

Nuo namo pavėsinė bus notolusi 13,5 m ir įsikurs tarp medžių. Iš jos matysis sodas - mano pasodintos obelaitės ir kriaušaitės jaučiasi gerai - auga ir stiebiasi!


Galbūt ir pradedu ne nuo to galo, bet labai šią pavėsinę noriu pasistatyti šią vasarą. Kol bus išbaigtas namo projektas ir gautas leidimas namo statybai, turbūt ir ruduo ateis, tuo tarpu norisi kažkiek civilizacijos ir patogios vietos pavalgyti.

Komentarai

  1. O kas tas pavienes sienas laikys nuo stipresnio vejo? Lengvutis ir atviras stogas ar like 3 balkiukai? Mano akiai labai nepatikimai atrodo. Kitas aspektas - muryti paprastom plytom po to apmuryti klinkeriu, ar ne patogiau iskart daryt klinkerio mura? Kam tas sviestas sviestuotas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm, geras klausimas, reikės pasiteirauti architekto. Na bet žiūrint į brėžinius yra medinės stygos, kurios mano manymu viską puikiai suriša, tame tarpe ir sieneles.

      Panaikinti
    2. Ne architektas turi tokius dalykus pasakyti, o konstruktorius. Architektas tik nubraizo tai, kas patinka uzsakovui, o konstruktorius stengiasi padaryti, kad uzsakovas po vejo liktu gyvas. Deja, ne visada tai yra tiesa. Kad gegnes atliktu surisimo funkcija man skamba keistai. Gal reiktu liautis man...

      Panaikinti
    3. Aš manau kad pavėsinei tai jau tikrai nereikia konstruktoriaus. Tikrai bandysime patys (su fizika smarkiai draugaujam ir neatrodo čia sudėtingo kažkas) ir su architekto pagalba apsiskaičiuoti. Mūrinė sienelės pavėsinėje nėra aukštos, jos masyvios, taigi vėjo, kad ir stipraus, tikrai nereikėtų bijoti.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai