Laikini pastatai

Oi, visai nebuvau susimąsčiusi, kad laikiniems pastatams reikia irgi leidimo... Noriu jau laikiną namelį susiręsti iš osb plokščių, kuriame galima būtų įrankius laikyti ir pernakvoti. Tačiau net tokiam dalykui berods reikia leidimo.

Kiek naršiau internete (įstatymų skaitymas kažkaip man situacijos aiškesnės nepadaro), tai tas namelis priskiriamas "laikinam" statiniui, ir jeigu yra gautas leidimas statybai ūkininko sodybos namui, tai tokiu atveju šalia statomam laikinam namukui tokiu nieko nereikia derinti - kur nori, ten ir statai...

Aš tikėjausi pasistatyti tą laikiną namuką kol tvarkausi leidimą statybai, nes labai nepatogu įrankius visokius ir rakandus pas kaimynus glausti ar automobilyje vežiotis...

Tiesą sakant, neįsivaizduoju, kiek užims leidimo statybai derinimas. Jau turėtų iš savivaldybės ateiti informacija, ir galbūt pavyks pradėti derinti jau kitą savaitę. Tačiau labai norėtųsi tą laikiną pastatuką pasistatyti nieko nederinant. Reikia matyt pasiskambinti į Vilniaus rajono savivaldybės arch skyrių ir išsiaiškinti.

Vat pagalvojau, o lauko WC...irgi laikinas pastatas...? :)

Komentarai

  1. neburk is tirsciu, o pasiskaityk STR'a http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CFQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.am.lt%2FVI%2Ffiles%2F0.159709001285852657.doc&ei=6bTRT9ShHYXu-garl7iJBA&usg=AFQjCNGxDKM9YZeM0vwTahbMVX2qNId2Fg

    jei pagal reikalavimus patenki i I grupe, tuomet nieko nereikia

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na pagal šį statybos techninį reglamentą tvarka lyg ir tokia: kadangi pas mane ne kultūros paveldo objekto teritorija, ir tai nėra taip pat ir saugoma teritorija, tai tiesiog yra nesudėtingas statinys I grupės (pagalbinis ūkio paskirties pastatas be gyvenamųjų patalpų) - nes jo aukštis ne didesnis kaip 5 m, o plotas mažesnis kaip 50 kv.m. tai 12.3.1. punktas sako, kad tokiems statiniams neprivalomas statinio projektas, 12.3.2 - nereikalingas statybos leidimas. Apie jokius raštiškus sutikimus (kaip sakykim II grupės nesudėtingiems statiniams) taip pat nekalbama.

    Žemėtvarkos projektas sutvarkytas, užstatymo zona pas mane nurodyta, dokumentai tvarkomi savivaldybėje, rodos kad viskas tvarkoje. Jeigu bus geri orai, tai pasistatysim laikiną būdelę šį vėsų birželį :)

    ačiū už nuorodą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai neturi ką veikti :) Statyk laikinus ir naudokis. Jei suras, nugriausi per pora val. O šiaip tikrai niekas neieškos, neatvažiuos.

    Ir įrankių siūlau nepalikinėti, nes tikrai vieną dieną nerasi

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai