Kodėl liko neiškeptas didelio stiklinio šiltnamio projektas. Arba graudi istorija apie gamintoją "Gardenis"

Jau praėjo nemažai laiko ir emocijos nuslūgo. Tikrai norėjau ne kartą parašyti postą "ant karštųjų", tačiau norėjau "ataušti" nuo to nesaldaus apgaulės jausmo. Daug kas FB puslapyje klausiate kas gi man nutiko su tuo Gardeniu. Taigi galvoju kad perspėti, į ką galite įsivelti, tiesiog privalau.

Galbūt Gardenis yra tinkamas paprasčiausiam šiltnamiukui užsakyti, nežinau, nežinau. Tikiu, kad yra daug šios komanijos patenkintų klientų. Aš nei patenkinta, nei klientė likau :) 

Žodžiu istorija tokia. Kreippiausi į juos vasario mėnesį, sutarusi atskiro individualaus vizito karantino metu. Mano užsakymas kaip individualaus asmens nemažas: norėjau stiklinio, apie 40 kv.m šilnamio su pamatu, pageidautina kuo aukštesnio, kraigo auktšis link 4 m. Vadybininkas nudžiugo - sako kaip tik kreipiatės į ką reikia, nes tik mes sugebam tokius pagaminti, skandinavai patys tokių nesigamina - jiems gaminam mes, mes ir tik mes.  Na ok, džiugu, kad patekau pas profesionalus. Atsiuntė pasiūlymą pradžioje su stogu iš polikarbonato, pasakiau kad noriu viso stiklinio. Tokiu atveju reikia stipresnės konstrukcijos. OK, tinka, kainuos brangiau. Kiekvieną kartą patvirtindavau arba patikslindavau detales dienos bėgyje, nes pasak vadybininko yra galimybė šiltnamį pasatyti gegužės mėn. Pradžia daug žadanti. Kalba ėjo apie tokią viziją:

Tada man kiek keistokai pasirodė primygtinis rekomendavimas pamatui pirkti klinkerio plytas iš jų susijusių partnerių. Sakau, aš gal pabandysiu užklausti Lemoros, bet tuomet sako, kad vis tiek norėtų pateikti alternatyvų pasiūlymą iš savo partnerio. Na man kaip ir skirtumo nėra - nulėkiau į jų nurodytą klinkerio parduotuvę, išsirinkau klinkerį, nusiunčiau info.

Tada sako kad pamatą darys bendrovė kuri kaip ir tai pačiai jų įmonių grupei priklauso. Na ką gi, pagalvojus sakau - tuomet kai bus viskas vienose rankose, man gal ir ramiau - bus susikalbėjimas tarp tų kurie pamatą darys, klinkerio plytas sudės ir šiltnamį surinks. Gerai, kadangi viso projekto suma jau judėjo link 15 000 eur, sakau siųskite sutartį, pasirašom ir judam. Mažaug tuo metu buvo prasidėję dingimai, gumos tempimai, pažadai atsiųsti info - neištęsėjimai. Na bet visko nutinka. 

Tuomet staiga man skambina ir sako, kad jie sutarčių nesudarinėja. Bum. Kaip sakau "nesudarinėjate"? Juk didelė suma, daro jūsų rekomenduoti partneriai ir t.t., o tai kaip tuomet darome. Žodžiu laikas eina, o projektas nejuda. Tuomet man paskambina kažkokia moteris (po to vadybininkas paaiškino kad tai buvo jų valdybos narė) ir labai griežtu tonu su manim pakalbėjo, kokių aš čia sutarčių pageidauju. Aš nustėrau - ir dėl tono, ir dėl klausimo. Na sakau kadangi čia didelė suma, jūsų partneriai daro... O ji man - kokia nesamonė, jokių mes čia partnerių neturime, joks vadybininkas jums nieko negalėjo čia rekomenduoti, ką čia išsigalvojate, mes su niekuo čia nesusiję.

Bliamba, gal tas vadybininkas "savo" partnerius turi ir jam kokie komisiniai eina, galvoju negražu pakišti kažkaip gal žmogaus... Žodžiu aš nuo tos prieštaraujančios viena kitai informacijos visiška pasimečiau. Bandžiau kalbėti dar su vadybininku - žiūrėkit, aš patvirtinau kad projektas tinka, man kaina tinka, imam darom?

Tuomet po kurio laiko man skambina....pamatus darančios kompanijos atstovas. Sako, padarysime mes jums pamatus, surinks jums tą šiltnamį. Vėl pasimečiau, sakau: o tai jūs gi pamatus darote tik, jūs gi nesusiję ten. Man sako - susiję, čia vis tiek viena grupė įmonių, mes čia tie patys... Atsiųsiu sutarties projektą sako. Oj, o juk sakė man kad nesudarinėja sutarčių? Sudarinėjam, sako.

Na, sakau tuomet laukiu el paštu, siųskite. Jau buvo berods koks birželis, nepamenu, o gal jau ir liepa...

Manote, atsiuntė ką nors? NE. Pradingo. Aš tiesą sakant ir nesitikėjau, po viso keturių mėnesių tokio beprotiško bendravimo. Jau net ir nenorėjau su jais prasidėti, nes jausmas susidūrus su melagiais tikrai nekoks.

Kas iš to išėjo - viskas tik į gera. Užsisakiau du stikliniu šiltnamiukus iš kito gamintojo. Sumažinau savo lūkesčius. O ir pinigų kainavo su surinkimu 5000, o ne trigubai. O besidomintiems kuo pasitikėti, kas kaip dirba, istorija su "Gardenis" čia labai švelniai aprašyta ir sušvelninta. Aš buvau vedžiojama už nosies 4 mėnesius ir praeitos vasaros metui... be šiltnamkio nelikau, nes neišardžiau senojo šiltnamio. Gerai, kad nepaskubėjau griauti :)


Komentarai

  1. oho... Man kažkaip visai nekilo problemų su Gardeniu, nes kažkaip jų konstrukcijos pasirodė tvirčiausios ir tik pas juos stumdomas duris mačiau. Viską laiku padarė ir pristatė. Montavomės ir pamatus darėmės patys.
    Bet šiltnamis buvo iš jų standartinių dydžių. Tai gal dėl to ir problemų nekilo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes irgi Gardenį prieš 3 metus užsakėme be problemų. Pamatus darėmės patys jau stovint šiotnamiui ant įbetinuotų polių. Nudažėme rudai XPS plokštes ir įleidome perimetru. Ir papildomas apšiltinimas ir gerai atrodo, nes mūsų atveju nelabai aukštas. Jei būtų akštesnis, galima tinkuoti ar klijuoti lanksčias klinkerio plyteles :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na matosi vadybininkas keistas pasitaikė. Garantuočiau jau nebedirba arba Gardeniui kaput nuo tokios vadybos :)
    Sutarties matyt nenorėjo dėl darbo - juk visi nelegaliai dirba, o sudarius sutartį ir mokesčius tektų mokėt. Taip... darbų kainos pas mus jau kaip Vokietijoje bet vis vien mokesčiams sumokėti nepakanka. Kaip taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na manau tas vadybininkas visai komfortiškai ten jaučiasi :D žuvis gi genda nuo galvos, kaip sakoma. Tikiuosi šis mano straipsnis iššoks ateityje google paieškoje kai būsimi klientai ieškos atsiliepimų ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai