Apvalus stalas ir pintas šviestuvas virš jo

Apvalus stalas - viena didžiausių svajonių :) Labai gražiai, lengvai ir šiuolaikiškai atrodo stačiakampiai, tačiau apvalus turi be galo didelį privalumą - neralus jausmas prie tokio susėdus - visus matai ir be galo jauku. Dėl šito jaukumo ir noriu valgomajame apvalaus gražuolio. Štai tokio panašaus :


Daug klausimų, minčių ir idėjų kyla mastant apie lietuvišką interjerą, todėl po truputį rašysiu apie tai, su kuo jis man asocijuojasi, o laikui bėgant pamatysime ar man pavyks kas nors. Skaitant komentarus apie tą lietuvišką interjerą beveik jau pradėjau gailėtis, kad pas mane nėra koklinio pečiaus :)

Kalbant apie stalą - mano galva didelis stalas visai šeimynai ir draugams susėsti yra svarbus atributas. Ir dėl to, kad labai svarbu šeima, visiems kartu susėti ar sekmadienio pusryčių, ar kasdienės vakarienės, na arba bent kelis kartus per savaitę bet būtinai kartu. Taip pat tai atspindi ir mūsų svetingumą - užsukusį bičiulį ar gimines neišleisim nepasiūlę užkąsti ar bent kavos išgerti. Pasėdėti paplepėti pasišnekučiuoti mes mėgstam, ir pavalgyti skaniai taip pat. Taigi didelis stalas yra gyvybiškai svarbus, nusprendžiau aš, lietuviškuose namuose :) Ir be galo malonu jeigu jis medžio masyvo - čia jau tikrų tikriausia prabanga. Vienur prabanga paauksuoti - inkrustuoti elementai, lietuviui prabanga - ąžuolinis stalas.

Grįžtu iš svajonių ir skubu pasigirti, kad įsigijau pirmą interjeto elementą - pintą rankų darbo šviestuvą. Iš IKEA, štai tokį:


Jis didžiuuulis ir labai tiks virš apvalaus stalo :) Jaučiu silpnybę gražiems pintiems daiktams, todėl neatsilaikiau ir nusipirkau jau dabar chi chi chi :) 


60 euriuku hm...

Komentarai

  1. "tačiau apvalus turi be galo didelį privalumą - neralus jausmas prie tokio susėdus - visus matai" - taip, nes prie stačiakampio kai atsisėdi, jo kampai pakyla ir užstoja svečius bei šeimos narius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na apvalus stalas tikrai laimi dėl matomumo - visi visada yra priešais tave, o va stačiam stale tai vienam šone matai tik per vieną asmenį, kas už jo jau tampa nebe taip lengvai matoma. deja bet pritariu autorei šiuo klausimu dėl šeimos/kompanijos artumo jausmo.

      Panaikinti
    2. Nereik taip rimtai priimt :) Kita vertus, tai tampa problema prie didelių pailgų stalų daugiau.

      Panaikinti
  2. Ar stalą tėtis meistraus? Turiu apvalų ąžuolini bute. Jis persidaro į ovalų atėjus svečiams. Esu labai pastenkintas juo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turbut net itariu koki :) diametras 1,20 m? Maciau tokiu, labai grazu. Baldu rojujue apie 500 eur kainuoja. Bet tetis labai jau nori pats daryti, manau atrodys kiek grubiai nei tie islankstomi, bet ir pigiau manau zenkliai. As mastau apie toki dydi - 1,5 m diametro. Prie jo tilptu tiek kiek prie islankstomo islankscius :)

      Panaikinti
  3. o mes turime ovalu irgi esame patenkinti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai