Dekoratyvinės sijos

Kai svajojau apie sodybos namuko projektą, būtinai norėjau kad būtų sijos. Architektas numatė ilgas sijas, po 7,5 m ir tas ilgumas kėlė daug klausimų. Norėjosi, kad sijos būtų tvirtos, t.y. kad ant jų galima būtų pakabinti kokį kabantį krėslą ir suptis (suaugusiam žmogui), na ir šiaip kad neišlinktų nuo savo svorio ir išliktų tiesios.

Visaip kaip galvojom, o atradom labai paprastą sprendimą - "Jūrės medis" kurie Kazlų Rūdoj gamina puikias klijuotas sijas. Kadangi man sijų reikia į vidų ir jos turi būti ne tik tvirtos bet dar ir gražios, tai aš važiavau pažiūrėti jų, čia buvo dar karštą rugpjūtį. Va kiek pas juos visko daug:

 
O sijos arba pušies, arba eglės - tikrai labai tvarkingai atrodo. Man labiau patiko eglės, nes mažesnės šakelės.


Taigi trys sijos, 750 ilgio, 10 x 20 cm išmatavimų užsakytos ir per pora savaičių pagamintos. Gruodžio pradžioj jau parvežtos į sodybą, gulinėja:



Tėtis dar vis tikrina ar jos neišlinksta, matuoja tarpą (sijos galai stovi ant tokių brūselių) tarp grindų ir sijos - tai tarpelis nesiaurėja, vadinasi sija nelinksta :)


Kaina sijų 300 eur (čia jau su pvm)
Tiesa, iš Kazlų Rūdos reikėjo transportuoti, tėtis pasirinko mano galva gana rizikingą srendimą - užrioglino tas sijas ant priekabos is parvežė pats. Prieš tai bandė sursti kelių eismo taisyklėse, kiek leidžiama išsikišti iš priekabos ir nerado kad būtų limituota. Taip ir vežė su raudona "skepetaite" aprišęs. Taigi transportavimas:
Priekabos nuoma - 15 eur
Benzinas - 35 eur
Viso 50 eur.

Taigi trys prabangios sijos kainavo 350 eur. Laukiu nesulaukiu kai sijos bus pritvirtintos ten kur joms ir priklauso būti :)

Komentarai

  1. Dėl išsikišimo transportuojant: maksimaliai gali išsikišti 1 metru, ir privalo būti pažymėta atitinkamu ženklu (balta-raudona dryžiai), nuo kurio tamsiu paros metu atsispindi šviesa. Skepetaitės tikrai netinka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. truputi klaidinate.

      210 - Jeigu krovinys priekyje arba gale išsikiša už transporto priemonės gabaritų daugiau kaip 1 m arba jo šoninis kraštas bent kiek išsikiša už transporto priemonės šoninio gabarito, jis turi būti pažymėtas, kaip nurodyta Taisyklių 4 priede.

      ketvirtas priedas:
      Priekyje arba gale už transporto priemonės gabaritų daugiau kaip 1 m išsikišantys arba bent kiek į šoną išsikišantys tolimiausi krovinio arba platesnių kaip 2,6 m transporto priemonių kraštiniai taškai turi būti pažymėti skiriamaisiais ženklais – 400 mm ilgio kraštinės kvadratais su pakaitomis einančiomis šviesą atspindinčiomis įstrižomis baltomis ir raudonomis 50 mm pločio juostomis. Šie ženklai ant transporto priemonės turi būti pritvirtinti ne žemiau kaip 0,4 m ir ne aukščiau kaip 1,6 m nuo žemės paviršiaus. Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui nurodytose transporto priemonės vietose turi degti žibintai – balti iš priekio, oranžiniai – iš šonų ir raudoni – iš galo.

      Panaikinti
    2. Įtikinote. Tai išsikišti vis tik gali "belenkiek" ?:)

      Panaikinti
    3. Skepetaite tai cia buvo metafora :) na siaip tetis ieskojo ir sake kad nera apribota...hm :)

      Panaikinti
  2. Tikrai prabangios.
    Man visos 20 sijų kainavo tiek kiek jūsų viena ;) na bet ir atrodo kukliau - tai tiesiog obliuotas medis: http://2.bp.blogspot.com/-KcyylT49bQY/Vm8nS70dxsI/AAAAAAAAAxg/Rhl4XYb8Xyk/s1600/DSC04238_.jpg
    Beje, eglė gana lanksti - 7 metrai turėtų išlinkti gal net matomai. Tad siūlau numatyti ir kokį laikiklį iš viršaus.
    Bet gal klijavimas jas sustandina, nežinau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na del to pas mane ir prabangios kad budamos 7,5 m neissilenkia

      Panaikinti
    2. Suklijuoto medžio visai kitos charakteristikos. Mums sijas vietoje suklijavo su klijais ir spaustais, klijai kažkokie specialūs buvo. Aišku, jos nebuvo obliuotos ir grožiui skirtos, o tik stogo konstrukcijos laikymui įlajose. Kitur kur reikėjo naudojom metalą hea220, jis dar tvirtesnis, o pagal kainą "jūrės medis" būtų brangesnis, tokį galima rinktis matomoje vietoje kai norisi grožio.

      Panaikinti
    3. kai dedi balkius (neklijuotus) dar reikia ziureti, kaip bus apkrova, pagal tai atitinkamai deti balki serdim i virsu arba i apacia (retai kada buna per viduri serdis). serdis medyje, panasiai kaip armatura betone

      Panaikinti
    4. o klijuotos irgi neturi kraipytis ne del to, kad brangiai sumokejai, bet kad mediena suklijuota priesingomis kryptimis. pazvelgus is galo i sijas, turetumet suprasti apie ka kalbu. Medinius langu remus irgi taip klijuoja, kad nesikraipytu

      Panaikinti
    5. Rašiau apie tampymąsi, o ne apie kraipymąsi.

      Panaikinti
  3. jo... kainike kosmine. lauksim galutinio rezultato.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. is tiesu tai net uz tokia kaina tokiu techniniu savybiu siju sumastyti nebuvo lengva :) del rezultato labai isgyvenu - siandien kaip tik pasirinkau beico spalva, ti tokia tamsoka, tai baugu kaip atrodys ir ar bus grazu... tikiuosi bus gerai :) galbut sausio pradzioje jau galesiu pasigirti instaliuotomis sijomis ;)

      Panaikinti
  4. Klijuota mediena zymiai tvirtesne. Egle taip pat tvirtesne lyginant su pusimi. O kaina visiskai normali, gaunasi apie 2200lt/m3. Klijuotos medienos tokios ir kainos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki. Kur gamina dekoratyvines sijas, gal kas zinote?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai