Elektros galios padidinimas. Neskubėk ir būsi pirmas.

Prieš tris metus pagailėjau pinigų galiai ir užsisakiau 7KW. Anuomet, o matyt ir dabar, kiekvienas KW kainavo naujai įsivedant elektrą 119 Lt (34,46 eur). Dabar man prireikė pasididinti galią - nes statausi oras-vanduo šilumos siurblį, ir dėl viso pikto reikėtų turėti rezervo. Na ir ką jūs sau manote - aš sutaupiau nerealią pinigų sumą pasirodo!

Pasididinimas nuo 7 iki 12 KW man tekainavo:

- mokestis LESTO - 34,06 eur
- mokestis Valstybini energetikos inspekcijai - 16,22 eur.

Viso: 50,28 Eur

Jeigu aš būčiau anuomet iškart tuos 12 KW užsisakiusi, tai už tuos papildomus 5 KW supločiau 172,32 eur. Taigi sutaupiau 122 eur. Litais tas sutaupymas skamba išdidžiau - 420 Lt :)

Kadangi Valstybinei energetikos inspekcijai užteko senojo varžų matavimo protokolo, tai nieko papildomai organizuotis nereikėjo - apsiribojau maloniu vizitu į inspekciją. Atsiuntė informaciją štai šiandien, kad perduoda visą info į Lesto ir 5 dienų bėgyje šie sutvarkys visą šį reikaliuką.


Gal kam šis įrašas pagelbės - man anuomet kažkas užsiminė, kad prisidėti galios kainuoja pigiau nei pirktis iškart. Aišku, laidus nuo tranformatorinės iki namo reikėjo normalius susidėti, kad tiktų didesniam galingumui, bet tai čia standartiniai dalykai, jokios kūrybos, pas mane - aliuminis, 5X16.






Komentarai

  1. Laukiam nesulaukiam įrašo kodėl visgi pasirinkote šilumos siurblį, o ne granulinį:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. spėju kadangi neplanuojama sodyboje pastoviai gyventi, tai tiek priežiūros, tiek saugumo prasme siurblys yra idealus kandidatas. dar paprasčiau būtų elektrinis šildymas, bet spėju per penkerius metus siurblys sutaupys elektros kuri atitiks jo įrengimo kainą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal kaip tik atvirkščiai - nuošalioje šilumos siurblį gali laisvai nušvilpti.
      O gaisro saugumo prasme, palaikyt minimalią temperatūrą vien Elektra (neįjungiant granulinio) šiuolaikiniame name tikrai nebrangu.
      O ir šiaip, priešgaisrine signalizacija turi būti o ne žmonės stebėti ar kas nedega ;)

      Panaikinti
  3. Del galios pasididinimo tai cia senas bajeris. Veliau dasipirkti kw yra pigiau nei kad prasant pries isivedant.
    Antras bajeris kaip galima sutaupyti kaip mes dareme. Tarkime jums ir jusu kaimynams reikia elektros ivado. Artimiausia transformatorine keliu vaziuojant 3km. Jei elektros paraiska pateiksti drauge su kaimynais tai elektros kabelio ilgi skaiciuos palei kelia 3km. Taciau jei projekta pateiks tik vienas is kaimynu tai atstuma nuo transformatorines iki jusu sklypo matuose ne per kelia (lanku) o tiesiai per visus sklypus. Tokiu budu mums atstumas sudare 1km. Lesto tuomet dali islaidu padengia pati. Taip mes sutaupeme apvalia pinigu suma. Su kaimynais susimeteme :) O kai jau ivada pagrindini padare iki mano sklypo, kaimynams prisijungti kainavo centai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. o varzu matavimo protokola sena reikejo atnest ar jie mate savo sistemoj jau p4istatyta seniau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip jo reikejo, labai dziaugiausi kad radau popieriu kruvoje ji :)

      Panaikinti
  5. Nerandu saviskes. O gal galit primint kaip tas protokolas atrodo? :) Ten daug lapu ar vienas?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai