Sienos ištinkuotos. Lygiai, greitai.

Sienas jau senokai tinkuoti nusprendusi buvau gipsiniu tinku. Nes lyginant su kalkiniu beveik nereikia glaistymo ir visumoje darbai (tinkavimas + glaistymas) gaunasi pigiau. Na dar daug kitų teigiamų dalykų, tokių kaip patalpų mikroklimatas geresnis ir t.t. Pagyvensim - pažiūrėsim, o kas dėl lygumo - tai užbėgant už akių - na labai jau lygios sienos gavosi, kol kas tikrai nematau, ką ten glaistyti reikėtų...

Norint sutaupyti ant glaistymo, reikia pasistengti, kad rozečių ir jungiklių dėžutes elektrikai įstatytų prieš tinkuojant sienas. Kad po su šiais darbais jau nekišti nagų prie ištinkuoto paviršiaus. Ką gi, elektrikai atėjo, viską išvedžiojo, sustatė, užtepė:


Pirmiausia, ką padarė atėję tinkuotojei, tai uždengė tvarkingai visus langus plėvele:


Ir padengė metalines kolonas specialiu gruntu, prieš tai - rūdžių surišėju, kad visokios rūdys pro tinką nesiskverbtų:

Visokios skylės sienose, susidariusios dėl santechnikos vamzdžių, ar kolektoriaus dėžės - užlopytos su tinkliuko pagalba:

Ką gi, galima tinkuoti.

Čia reikia prisiminti, kad pas mane gi langai ir durys padaryti su praplėtimais. O tai reiškia, kad reikia storinti visus angokraščius, po kelis cm. Tai daroma pasitelkiant į pagalbą medžiagą su tokiu nepadoriu pavadinimu "steraduras", kuris dar ir žydros spalvos :)


Tai daroma štai taip:


Ta juostelė - tai toks deformacinis profiliukas su tinkleliu, po to balta juostelė, kai viskas išdžius - nuplėšiama, ir viskas gaunasi prie lango rėmo labai tvarkingai. Štai apsaugomi langai su plėvele:


Na ir užtinkuojama:


Ir tuomet kampukai uždedami:



Na ir štai angokraštis sutvarkytas. Ir taip visus langus ir duris...


Taigi tinkavimui reikės: gipso mašininio tinko ir va tokio agregato, kuriam reikia trifazės, ir dar reikia vandens.


Na ir ką gi, nepilnos dvi savaitės ir viskas gražiai lygiai ištinkuota:








Štai koks tinko sluoksnis, apie 1 cm, na kai kur teko uždėti kiek daugiau, kai kur ir kiek mažiau, čia priklauso nuo pertvarų lygumo:


Viskas pilka, turėtų dabar džiūti porą savaičių. Kadangi blokeliai betoniniai, tai jie nelabai įgeria drėgmės, taigi džius kiek ilgiau, bet šiaip gipsinis tinkas džiūna gana greitai. Dabar laukiu, kol sienos pabals :)

Dirbo tinkuotojai dviese, su visais paruošiamaisiais darbais apsisuko per porą savaičių. Tinkavimo plotas pas mane nemažas - gavosi viso 472 m2.

Kainos. Šiais laikais tinkavimas gipsiniu tinku kainuoja nuo 6,5 iki 7,5 euro, priklausomai ant ko užtaikysite. Man pavyko rasti na tikrai puikius tvarkingus meistrus, ir kadangi derybos vyko vasarį, dar toks neįsibėgėjęs sezonas, tai suderėjau 6,8 eur už kv m (ir ta pati kaina už metrą angokraščio).

Viso man tinkavimas su visom medžiagom ir darbais kainavo tiek:

sienos                                                     472 m2 * 6,8 eur = 3209,6
angokraščių klijavimas - armavimas           67,2 m * 4,5 eur  = 302,4
angokraščių tinkavimas                            82,6 m * 6,8 eur  = 561,68
saramų armavimas                                    -             -               -
metalinių elementų gruntavimas armavimas -             -               -
Bendra suma                                                                 4070 EUR


Tiesa, kalbant apie kainas, reikėtų pasidomėti, kad jums neįkištu kiek kitokio gipsinio mišinio. Knauf mišiniai yra dviejų rūšių: MP75 ir MP75L. Jų kiek skirtingos sudėtys: MPL75L yra kaip ir tas pats mišinys kaip MPL, tik jame yra perlito, ir dėl to jis lengvesnis, turi geresnę šiluminę varžą, bet...dėl to jis ir minkštesnis. Todėl visgi geriau tinkuoti su tvirtesniu geresniu MP75.

Meistrus tai jau tikrai galiu rekomenduoti, nes labai jau tvarkingai dirbo, greitai bei kruopščiai. 
Kontaktai:
Telefonas: 867863773
Ir jie turi savo blogą: http://tinkomeistrai.blogas.lt/

Komentarai

  1. na va jau ir greitai bus galima gyventi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. laimingi kaimiečiai su trifaziu. sveikinu! atrodo superpro, imčiau dar ir kokią „klaidelę“ dėl įvairovės:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na jei tikrai apsieisi be glaistymo, tai visai neblogai gavosi ir pinigelio grazaus busi sutaupiusi. Uzmeciau aki, tai ~400m2 su kalkiniu + glaistymas su medziagom man gavosi ~4900eur; antra karta ko gero visgi rinkciausi gipsini tinka...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Antrą namą tinkuočiau tik kalkiniu. Pas mane didžioji dalis namo tinkuota Knauf MP75, o tamburas, katiline bei vonios - kalkiniu. Tai dėl sienų kietumo, net neverta lyginti. Kas dėl glaistymo - gipsini glaistyti reikia - aišku glaisto mažiau išeis, bet darbas už gipsinės sienos glaistymą kainuos tiek pat kiek ir kalkinio. O jei neglaistyti gipsinio - tai tada galima neglaistyti ir kalkinio.Kai tik ištinkavo, man ir pasirodė, kad nebėra ko čia glaistyti, bet pridėk lempą prie sienos, pamatysi, kiek ravelių, nelygumų mažų.

    Gyvenu jau vienerius metus name, tai jau yra nemažai duobučių gipsiniu tinku tinkuotose sienose. Minkštas jis nors tu ką. Švelniai netyčia stuktelsi kokia kėde - akį rėžianti duobė garantuota.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kalkinis tinkas minkštesnis, bet sienos tikrai lygios (lygumas priklauso nuo tinkuotojų profesionalumo), praktiškai nereikėjo mums jų glaistyti, tik kosmetiškai ir tiktai vos keliose vietose, glaistytojų nesamdėm ir nusidažėm viską patys.

    Kai jau nutinkuotos sienos - priartėja šviesa tunelio gale :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Xm, man su kalkiniu tinku kažkaip gavosi ženkliai pigiau.
    359m2 tinkuotų sienų man su medžiagomis ir darbais (12Lt už 1m2) gavosi 6549Lt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kiek uz glaistyma mokejote veliau su darbais ir medziagom?

      Panaikinti
    2. Neseniai bendravau su komanda, kuri tinkavo Raituzui - tai dabar (2015 m. pradžioje) jų kainos ~25 Lt/m2.

      Panaikinti
    3. na su kainomis stebuklų ypatingų nebūna, kainos dabartiniu metu svyruoja apie 25 Lt su medžiagomis (čia jeigu su gipsiniu, o su kalkiniu tiesa sakant net nežinau ar tikrai mažesnės?)

      Panaikinti
  8. Kalkinis kietesnis nei gipsinis, o glaistyt vistiek reikės jei dažyt norėsit. Esama siena gerai tik storesniems tapetams, jei gi tapetai būtų labai ploni, tai tam tikrom salygom matytūsi nelygumai. Apie dažymą net nekalbu, nes ir nuotraukose matosi įrankių žymės.
    Dirbo tikrai tvarkingai, šaunuoliai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neklaidinkit žmonių :), jei jums blogai ištinkavo gipsiniu tinku, tai nereiškia kad negali to lygiai kas nors padaryt. Mums veik visai nereikėjo glaistyti sienų, iš kart dažėm gipsu tinkuotas sienas. Kalkiniu tinku gal pigiau, gal tvirčiau, bet reikia įvertinti ir apdailos darbų kainą ką po kalkinio tinko reikia daryti visais atvejais, Tai ir gaunasi kad sumokate finale daugiau.

      Panaikinti
  9. Kalkinis ne kietesnis, o bus labiau byrantis. Kalkinis - cementinis bus kietesnis, bet labai svarbu šiame mišinyje yra tikslus cemento kiekis, nes per didelis jo kiekis - tinkas sutrūkinės kaip "voratinklis". Kas liečia gipsinio tinko ir kalkinio tinko kietumą, tai reikėtų lyginti abu tinkus kai jau sienos paruoštos dažymui (nuglaistytos), nes glaistas yra kelis kartus minkštesnis už bet kokį gipsinį tinką, o kuo storesnis sluoksnis tuo didesni sienos pažeidimai matysis.
    O ten kur Blakis mato įrankių žymes ant sienos, tai ne nelygumai, o "užgeležinimo" metu užpildęs gipso pienelis mikro nelygumus ir dėl skirtingos frakcijos truputį pašviesėja, bet tai nereiškia, kad tai negalima dažyti, o tuo labiau tapetuoti.
    Ir dar šis tas apie tinką:
    http://www.youtube.com/watch?v=Tw3dAFMViaw

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kur tinkuojama tik kalkiniu, be cemento?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ten kur tinkuotojai cementą iškeičia į degtinę:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ar tiesa, kad vidaus glaistai daug atsparesni nei lauko? Liko šiek tiek nuo miegamojo kambario ir kaip tik reiktų nuglaistyt ir perdažyt garažo sieną, ar labai greit nubyrėtų?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Gal galite plačiau aprašyti apie elektros išvedžiojimą (nerandu kažkaip)? Ar patikimi meistrai, ar rekomenduotumėte? Kiek laiko dirbo, kiek kainavo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar nerašiau apie elektros išvedžiojimą. Tas darbas labai po gabaliuką vystosi - pradžia prieš betonuojant grindis, po to pratęsiama kai pertvaros išmūrijamos, ateity - dar reikės rozetes ir jungiklius sustatyti, tai vat galvoju kad viską vienu ypu ir aprašysiu. Su elektrikais man nuostabiai pasisekė - tiek patarimais, tiek raštingu išmanymu, tiek darbu - labai tvarkingai viską darė, dirba greitai. Dėl kainų - rinkos kainos, skaičiuoja medžiagas ir taško kainą. Kontaktas: Audrius - 8 699 36 399 (smulkių projektų ypatingai nesiima, darbų turi daug, taigi reikia planuotis labai iš anksto)

      Panaikinti
  14. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mes esam tame sienų pertvarų etape, mum siūlo įsidėti seifą, atseit daug saugiau nuošaliam name laikyt seife slėptuvėj. Visų pirma apie jį nepasakoji, tiesiog turi, todėl šansų, kad ras mažai, antra- jei jaus ras, tai ras pritvirtintą seifą, kurio paprastai neišlupsi ir neišlauši.. Ar verta? Kaip dabar su saugumu rajonuose? Gal galima tikėtis, kad visi žulikai išvažiavę į Dubliną?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kas kà žinote apie molio tinkà mediniam namui? Sako labai gerai ir sveika.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kitam bloge jūsų tinkuotojus pavadino dzūkeliais, o mano regione visai ne pro šalį jie būtų. Klausimas, ar jie bazuojasi Dzūkijoj, ar tik tautybė dzūkai ir gyvena Vilniuje?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kitam bloge jūsų tinkuotojus pavadino dzūkeliais, o mano regione visai ne pro šalį jie būtų. Klausimas, ar jie bazuojasi Dzūkijoj, ar tik tautybė dzūkai ir gyvena Vilniuje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man rodos gyvena vilniuje, bet tai geriausia butu paskambinti Aliui ir pasiklausti kaip ten tiksliai :) jo kontaktus as ten irase esu nurodziusi

      Panaikinti
  19. Dėkui autorei už tinkuotojų kontaktus.Superinė Aliaus komanda,viskas laiku ir 100% kokybė.Eilė nemaža,bet laukti buvo verta.
    Dainius

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai