Pradėtos mūryti vidinės pertvaros

Pertvaroms blokelius nusipirkau dar anksčiau - kartu su blokeliais namo sienoms. Taigi jie pas mane Haus, betoniniai, 10 cm pločio. Blokeliai sunkūs ir specialiai pertvaroms buvo daromi vidiniai pamatėliai. Bet kokiu atveju pamatėliai būtų reikalingi, nes pertvaros aukštos - daugiau nei 3 m, todėl net ir lengvesnių blokelių atveju pamatėlių reikėtų taip pat. Aš tiesą sakant nelabai ir mąsčiau apie alternatyvas - anuomet, kai apsisprendėm namą statyti ne iš arko, o iš haus, kažkodėl pasirodė natūralu, kad viskas turi būti iš Haus. Tai nesigilinu dabar ar tai yra gerai ar blogai - gavosi bent vienas sprendimas be galvos skausmo :) Bet kokiu atveju haus yra geri tuo, kad jų yra pavydėtina garso izoliacija, o tai yra labai neblogai. Kitų ypatingų privalumų aš tiesą sakant nežinau, manau kad ypatingų nelabai atsirastų. Trūkumų irgi, beje.

Prieš įsileidžiant mūrininkus, išsiurbliavome su galingu siurbliu patalpą, nes joje buvo milijonai stiklo vatos dulkių. Ir šiaip visokių kitokių šiukšlių. Siurblį nuomavausi naujai atrastoje įrankių nuomoje Sinc - jie "Medžio centro" teritorijoje, kažkaip labai smagiai aptarnavo, tai rekomenduoju tikrai. Pasidarė švaru ir erdvu. Kadangi pertvarų mūrijimas vyksta žiemą, kai kartais stukteli gilus minusas, iš lauko pernešėme smėlį. Smėlio buvo likę po grindų betonavimo darbų, ir dar krūva iš senesnių laikų, tikiuosi, kad užteks. Labai tikiuosi, kad ir nupirktų blokelių užteks, nesinorėtų pirkti papildomai ir vežtis, pagyvensim - pamatysim, žinoma. Taigi smėliukas suneštas į vidų keliomis krūvomis skirtingose vietose, laukiam mūrininkų.



Aš važiuoti žiūrėti, kaip atrodo pradėtos mūryti vidinės pertvaros, tiesą sakant, bijojau... Baisus šokas, kai jau pripratęs prie vienos didelės erdvės, pamatyti daug visokių sienų, suskaidančių viską į dešimt patalpų patalpėlių. Ypač baiminausi vonios ir mažųjų miegamųjų, nes vonia - ilga siaura 1,5 m pločio, o ir kambariukai - tik 2 m pločio. Baiminausi ir dėl to, kaip atrodys tambūras. Ką gi, kol kas yra išmūryta tik trečdalis, ir viso įspūdžio nepatiri, bet visgi tai, ką pamačiau, nuteikė mane džiugiai :)

Tambūras atrodo labai erdvus:


Čia būsimosios virtuvės siena kyla:


Nustebino koridorius - man atrodė, kad 1,2 m pločio koridrius atrodys labai siauras, bet kol kas jis atrodo erdvus:

Santechnikas įstatė dėžę kolektoriui, jam reikėjo kiek pareguliuoti vamzdžius, nes jie buvo kiek ne vietoje - t.y. išlindinėjo viskas už sienos ribų, labai tikiuosi, kad pavyks tą dėžę gražiai sienoje įtaisyti, nes jau buvau susitaikiusi, kad bus sienoje išlindimas...


Vonia kol kas atrodo visai žmoniškai, siaurutė, bet kadangi aš miesto žmogus, pripratęs prie itin mažo vonios kambario, tai net pusantro metro siaurumo patalpa manęs neišgąsdino:


Be abejo, viso efektro dar nėra, nes matosi visa erdvė virš blokelių, kurie išmūryti keliomos eilėmis tik. Gal vėliau bus kiek siauriau, bet po to gi sienos pataps šviesios, ir šviesūs tonai suteiks erdvės pojūtį net ir siaurose patalpose.

O taip atrodo sienose įsikomponavusios metalinės kolonos. Priminsiu, tokių kolonų yra keletas, jos remia stogo sijas, kurios pas mus yra ilgos, ir mes jas įrengėme dėl viso pikto, tiesiog apsidraudimui.


Prie tų sijų tvirtinama armatūra, štai taip tai daro mūrininkai, privirina:


O ir šiaip armatūra visur perdangose eina:


Mūrininkai tie patys, kurie mūrijo namo sienas prieš pusantrų metų. Sausis - geras laikas sutarti su įvairiais meistrais darbus, nes ne pats aktyviausias statybų sezonas. O šiaip smagu stebėti, kaip formuojasi kambariukai, sandėliukai. Labai didžiulė atrodo katilinė :) Ir įdomus efektas - didysis kambarys (valgomasis - svetainė - virtuvė) irgi atrdodo labai erdvus, nes matyt įgavo suvokiamą plotą, kuris tiesą sakant ir yra nemažas. Tiesiog iki dabar buvo sunku įsivaizduoti jį :)

Nesitikėjau, kad pertvarų mūrijimas bus toks jaudinantis dalykas, bet toks jis jau yra...pasirodo...

Komentarai

  1. Tik dabar pastebėjau - o kodėl stogas remiančios sijos nepadengtos antikoroziniu gruntu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. naudojam rūdžių surišėje, tiesiog padengėm tik apatinę dalį, o po to mūrininkai pamiršo matyt pratęsti :) Tai skubam dabar padengti viską kol neužmūrijo visai. Bet šiaip nemanau, kad kas blogo atsitiktų ir nieko nedarant

      Panaikinti
  2. na blokelių prakeitimą galėjo mūrininkai ir didesnį padaryti, dabar daug kur matosi kiek ten, 10cm tik prasikeičia? labai jau minimaliai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. čia kaip kur... blokeliai dideli, o reikia taikytis prie visokiu kampų, kolonų, ir t.t. Viskas ten normaliai, svarbu, kad tikrai gerai susiriša kampuose - kambarių sienos ir koridoriaus siena, taigi visumoje konstrukcija bus labai tvirta ;) yra pora niuansų, ką nusprendėme padaryti keik kitaip neiprojekte, kad viskas geriau susirištų, ir kad duris po to būtų lengviau įstatyti, na bet aprašymas bus kai tai matysis - su kitu įrašu.

      Panaikinti
  3. Kaip planuojate apmūryti kolektoriaus dežę? kokią sąramą įrengsite?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siūlyčiau visas metalines dalis gerai nutepti gruntu ir dažais, ateityje kad nebūtų problemų, nes rūdys gali "pramušti" tinką.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rūdys gali iš tinko pradėti lysti jei negruntuotos kolonos, beje man įdomu kaip tinkas ant tų kolonų laikysis, koks principas bus naudojamas, kad išlyginti vienodai visą sieną, kiek ten cm reikės išlygint? Dar man atrodo tos kolonos gali turėti tendenciją judėti?
    Pas mus nešanti siena per vidurį šiek tiek matyt sujudėjo apie 1mm, iš kraštų primūryti pertvarų blokeliai buvo panašiai kaip jūsų tos kolonos sudarydamos vientisą sieną ir kol dar nebuvo uždažytos sienos, toj sudūrimo vietoje sutrūko, tai teko tinkliuką papildomai naudoti ir vėl tinkuoti. Po dažymo dar kol kas neatsirado naujų įtrūkių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na viliamės, kad tos kolonos nejudės...arba jeigu judės, tai viskas kartu turėtų... :) šiaip aš galvoju, kad reikės užtinkuoti, čia reikės šnekėtis su meistrais, dar nesu kalbėjusi šiuo klausimu. Dabar jau galima būtų kviestis, rodyti ir aiškintis, pats laikas... o tai rūdžių surišėjo neužtenka?

      Panaikinti
    2. na pas mane yra analogiškai, kelios metalinės kolonos sienoje, tai tinkuotojai nutepė betonkontaktu, uždėjo tinkliuką ir nutinkavo. Antrus metus laiko. Yra keliose vietose nežymūs įtrūkimai, bet jie nesiplečia.
      Gal suvaikščiojo dėl temp. plėtimosi pvz...
      Kolonas buvau nutepęs kažkokiu pilku gruntu.

      Panaikinti
    3. Jeigu bus tinkuojama kalkiniu tinku, tai rūdžių neturėtų būti, nes kalkės yra ta pati rūgštis, todėl puikiai apsaugo metalą, be to jos ir drėgmę sugeria.
      Metalo vietoje reikėtų tvirtint rabica, t.y. cinkuotą metalinį tinklelį 25x25mm akutėm, kad užeitų ~10cm ant blokelio, gausis ~30cm pločio juosta. Armavimas sutvirtina tą vietą ir tinko atšokimas nėra baisus. Tinkliuko būva Senukuose, sodo daržo prekių skyriuj.
      Gipsinis tinkas nesaugo, todėl bent jau nugruntuoti tikrai reikėtų. Yra grunto ir antikorozinio, su cinku.

      Panaikinti
    4. kol kas noras yra gipsini naudoti. Manau reikia temptis tinkuotojus ir kalbėtis matyt su jais kaip čia ir ką čia daryti

      Panaikinti
  6. Ant vonios dydžio tai labai jau sutaupėt kaip nuosavam name :) kaip wc kambariukas.
    Nors vasarą maudysitės daugiau turbūt lauko duše ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš tiesų vonia naudojama tik kaip dušas. Bet neturėti vonios "indo" nesiryžau, nes jis reikalingas keletu atvejų gevenime: 1) įleisti gyvą karpį 2) pamerkti rožes atsigauti 3) išplauti žygio batus po gero žygio 4) išmaudyti šunį. Taigi mažos vonios man užteks - niekada nesinaudoju vonia kaip vonia, ir niekas iš mūsų šeimynos irgi beje... :) oj, apie lauko dušą reikia gi įrašą parašyti...

      Panaikinti
    2. Turėjau minty labai mažą vonios kambariuko dydį.
      Žygio batus plausite lauke, nes bet ko negalėsite pilti į buitinių nuotekų įrenginį :) , net kavos tirščių. Mieste viskas kitaip nei nuosavam name, sodyboje..
      Iš praktinės pusės - vonia naudotis kaip dušu nelabai patogu, nes maudantis turi stovėti kaip prikaustytas vienoje vietoje dėl nelygaus išgaubto pado, dušo padas žymiai patogiau. Bet vonia reikalinga kas mėgsta pagulėti ir atsipalaiduoti..
      Tikrai.., nesulaukėme dar lauko dušo nuotraukų ;)

      Panaikinti
  7. kokios dabar kainos 2015-aisiais euro metais? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. į šį klausimą manau atsakysiu kai susimokėsiu, nes pamenu, kai mūrijo sienas, tai apart kainos už kažkokį matavimo vienetą prisidėjo kitokie įkainiai už papildomus darbus (sakykim, sąramų betonavimas). Bet būtinai parašysiu apie viską, kai tik bus jau faktas, o ne tik sutarimas. Kažkada tai turėjo kainuoti 25 Lt / m2 :) bet pertvarų mūrijimas nusikėlė pusantų metų vėlėsniam laikotarpiui...taigi

      Panaikinti
  8. o vidines sienos prie pagrindiniu tiesiog prisimurijo ar dejo kokius surisimo elementus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš kažkaip nestebėjau viso proceso, tai į tokius klausimėlius tikrai sunku ir atsakyti ką nors...

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  9. Reikėtų vidines sienas inkaruoti su išorinėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. sveiki,mane domina muro darbu kaina?mano sienos bus is arko m18

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai