Apsauginės žaliuzės - ar jų šiais laikais reikia?

Namuke numatytos langinės, kurias tikiuosi pasigaminti savo jėgom, jos bus medinės. Atsiveria į išorę ir atlieka taip pat ir grožio funkciją. Išvykstant galima uždaryti. Maždaug taip atrodys:


Tačiau didžioji vitrina terasoje, kuri yra 3,8 m ilgio - ten tokioms langinėms nėra vietos kur atsidaryti. Jau kurį laiką neduoda ramybės klausimas - matyt būtų protinga įrengti apsaugines žaliuzes. Išvykus didžiulis vitrininis namas bus apsaugotas nuo lengvo spontaniško lango išdaužimo ir įsiveržimo į jį.

Taip pat jeigu jau taip, tai tokių apsauginių žaliuzių reikėtų ir lauko durims, jeigu jos bus plastikinės, na praktiškai - stiklinės.

O galbūt tai jau atgyvena, ir žmonės šiais laikais tiesiog įrengia signalizaciją ir viliasi, kad lipdukas, informuojantis apie šį faktą, atbaido panašaus profilio svečius.

Jeigu apsaugines žaliuzes statyti, tai apie tai matyt reikia galvoji kuo anksčiausiai, prieš apšiltinant namuką ir statant langus, nes tas žaliuzes galima montuoti arba išorėje arba angoje. Antruoju būdu vaizdas ženkliai estetiškesnis.

Čia angoje pavyzdys:


O čia kai ant sienos, išorėje:


Dar galvoju, kad kai montuojama angoje, tai toje vietoje siena mažiau apšiltinta gaunasi, nes vietoj vatos ar putplasčio tiesiog dėžutė žaliuzėms stovi...

Plius tai pakankamai brangus malonumas tos žaliuzės, o norėtųsi dar žinoma jas turėti su varikliuku, o ne rankiniu būdu uždarinėti. Didžioji vitrina - apie 8 kv.m. Na ir dar durys. Ant kitų langų bus langinės, kurias tiesiog galima uždaryti - užrakinti.

Taigi verta apgalvoti visus už ir prieš. Apsisaugoti labai norisi... Ir nelabai norisi gadinti namo eksterjero ... Viskas remiasi į finansines galimybes taip pat, žinoma. Arba remiasi į statybų terminus - galima lėčiau statytis tiesiog? Akivaizdu, kad mano statybos yra pačios lėčiausios iš visų bendraminčių - tinklaraštininkų :)

Žinoma, būčiau dėkinga už nuomones ir patarimus apie lauko žaliuzes, nes ši tema man gana nauja.

Komentarai

  1. Kaip sau daryčiau, jeigu su finansais būtų "kūdoka" - pigiausia signalizacija (bet atitinkanti draudimo reikalavimus) plius draudimas. Jeigu vagys norės, tai įsilauš bet kokiu atveju - klausimas tik per kiek laiko ir su kokiu garsu (tyliai/garsiai).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, signalizacija as be abejo taip ar taip desiu, ir drausiuos. Cia kalba eina apie tai, kad pro sali kokie "geri zmones" tiesiog savo malonumui langu neiskultu...karts nuo karto...

      Panaikinti
  2. nezinau tos apsaugines/aliumines lauzosi tai labai lengvai ,teko jau blogas lauzyti,ir matyti nuo didesnio akmens ar plytos sugadintas,tai labiau psichologine apsauga nei reali,manau geriau kokibiskos medines langines,tikrai bus geriau jei protingai padaryta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. toj vietoj medines langines netelpa , nes langas didelis praktiskai per visa siena - 3,8 m...

      Panaikinti
  3. Toje vietoje kur didelis langas, galit naudoti dvigubą langinę (Ji prie sienos glaustųsi sudėta per pusę) Jei vis dar pločio nepakanka galima triguba daryti.

    Nežinau per kiek laiko apsaugos kompanijos ekipažas atvyks į vietą, kuri nutolusi nuo miesto, bet nei žaliuzės nei langinės negelbės. Vienintelis draudimas yra panacėja ir labai geri santykiai su kaimynais.
    Iš ankstesnių temų žinau, kad su kai kuriais kaimynais santykiai nepergeriausi, bet bent su vienu kaimynu reikia santykius palaikyti. Ten vieni kitus pažįsta ir visi viską žino. Tai jei bent vienas kaimynas bus jums draugiškas, tai vietiniai nelabai ten ir landžios.
    Dar galite investuoti šiek tiek į vaizdo sitemas ir šalia namų landžiojančių perspėjimą (garsas dienos metu ir apšvietimo įjungimas tamsiu paros metu).
    Taip galėsite matyti kas darosi apie jūsų namus, o daug maž sąžiningus žmonės sulaikys nuo pagundos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. triguba langine gal ir iseitis. Nes pasiskambinus i domus lumina, dar paaiskejo pora faktu: 1) tokiam placiam langui reikes per viduri skersinio, kuris 11 cm plocio, 2) dezute tokio aukscio langui yra 17 cm storio - t.y. apsiltinimo sluoksnio nelieka, jeigu deze montuoji angoje, arba - jeigu deze tieisog pakabini zemiau - tai ta dezute uzgos kazkieks stiklo, kas atrodys manau siaubingai... Taigi tokios tokeles - ir nelabai grazu, ir dar salcio tiltas didziulis susidaro. Nieko gero...
      Idomu, ar triguba langine atrodys normaliai :)

      Panaikinti
    2. Del kaimynu - yra pora su kuriais puikiai sutariam, bet - tos namo puses kur didelis namas nieks nemato, tik misko zvereliai ir pauksteliai... O be to ir keiciasi gi kaimynai, dabar vieni, po keliu metu gali buti kiti jau...

      Panaikinti
  4. Nelabai įsivaizduoju kaip jūs tas langines kaskart vis rakinsit, kokios spynos joms kabės???
    Vaizdo kameros atbaido, labai, kad ir muliažai, dar lempos su judesio davikliais, ir kas be ko šuo, su užrašu "piktas šuo" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tas kaskart - tai kai sodyba bus paliekama ilgesniam laikui. Nepamirškit, kad pas mane aplink 200 m spinduliu tik gamta, niekas mano kiemo nemato, jokie kaimynai pro langą situacijos nestebi.
      Vaizdo kamerų muliažai - gera mintis. O dėl lempų kurios įsijungtų nuo judesio tamsiu paros metu - tai būtinai :) Svarbu kad neįsijunginėtų nuo bėgančio ežiuko trepsėjimo tiesiai prieš miegamojo langus :)

      Panaikinti
    2. lempos įsujungia ir nuo staigių vėjo gūsių :)
      man tik įdomu kaip atrodys rakinamos tos užstumiamos langinės, ar bus kabančios spynos ar kitoks principas? kaip suprantu bus reikalingi stumdomi aliuminio bėgeliai, kad atlaikytų nemažą svorį, mediena bus sunki, kur tokią sistemą pirkti jau gal žinot?

      Panaikinti
    3. langines manau butu neuzstumiamos, o atveriamos. Didziosios vitrinos langine bus tikrai sunki, 3x1,3 m, todel jau dabar reikia galvoti, prie ko tvirtinsis ir kaip. Langine gales atsdarineti tik i viena puse, i antraja - vietos neliko, nes ten krosneles kaminas styro visai salia...

      Kaip rakinamos - dar negalvojau... Tiesa sakant langines visiems kitiems langams - ne tik nuo vandalu, bet labiau kaip eksterjero elementas. O vat didziajai vitrinai - cia tik nuo isdauzimo. Nuo rimtu vagiu - kitos priemones (signalizacija, draudimas)

      Panaikinti
  5. Ai dar ant dideliu ypac langu butu protinga plevele klijuoti,daugiau darbo reikia,o kartu ir laiko ieiti.NEs seip stikla ismusi ir eini,o su plevele paildomi irankiai,laikas reikalingas nors ir neilgas,bet vistiek sis tas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nemanau kad langinės kažko vertos, geriau stebėjimo sistemon investuoti. Matomos kameros atbaido, o paslėptos duoda naudos. Galima netgi realiu laiku stebėti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bent jau domuslumina roletai klaipeda siulo apsaugines zaliuzes ir tikrai dziaugiuosi kad jas isidejau. viena karta kazkas bande lauztis i namus, bet deka apsauginiu zaliuziu neisdege vyrukams ju planas

    AtsakytiPanaikinti
  8. jei grynai dėl saugumo, tai gal apsaugines grotos patikimiau būtų?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš manau, kad apsauginės žaliuzės tikrai reikalingos, jei gyveni nuošaliau ir dažnai keliauji ir palieki namus be priežiūros

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai