Kaimynų diena

Šiandien štai sraipsnis apie kaiminystę delfyje. Aš kartais pagavoju, kad tokiam štai kaimynui kaimo vyrai galėtų susibūrę iš trobos ištempt, kaimo žmones rateliu sustatyti, kelnes numauti, ir tą pliką užpakalį gerokai išvanoti. Bet reikia, kad tai darytų visi draugiškai - kad po to nebūtų kam vienam keršyti. Ir dar reikia, kad po to visi kaimo vaikai ir moterėlės pirštais rodytų ir prunkštų. Jeigu į policiją kreiptųsi - bendrai baudai susimesti, bet už tą kreipimąsi darkart tą patį pakartoti :)
Sakot, negalima naudoti fizinę prievartą? Na, būna išimčių...

http://www.delfi.lt/verslas/kaimas/kaimynyste-kokios-net-kosmaruose-nesapnavo.d?id=63318506

O jeigu rimtai, tai galėtų būti kažkoks kaimo, sodybų ir sodžiaus gyventojų teisės ir baudos tokiems. Jie juk tokie drąsūs, nes jaučiasi nebaudžiami. Ir kai kaimynai patenka į tokią situacija, kai nei policija, nei kokie kiti pareigūnai negali padėti, užvilkina viską, nes neaišku juk pagaliau ir kaip elgtis panašiais atvejais. Tik tuomet, kai bus labai aišku, kad už betvarkę ir sąvartyną kieme yra konkreti bauda per konkretų terminą, ar už purškimą chemikalais, ar už ribas ženklinančių stulpelių išvertimą, ir t.t. - tik tuomet bus įmanoma jeigu ne geruoju būdu, tai neutraliai sugyventi su kaimynais, kurie netyčia pasitaikė idiotai.

Lygiai kaip su baudomis už pėsčiųjų praleidimą pėsčiųjų perėjose. Kol nebuvo didelių baudų, tai nelabai ir mandagumo buvo. Matyt tuo labiausiai turėtų būtų suinteresuotos seniūnijos. Pagaliau - galės iš tokių nežmogų pasipildyti biudžetus. Nėra pinigų? Priverstinis darbas kasant sniegą - irgi būdas :) Darbas žmogų papuoš.

Beje, pasirodo, kad gegužės paskutinis ketvirtadienis - kaimynų diena! Reikės nepraleisti progos skirti kaimynams dėmesio :)

Komentarai

  1. Mikroautobusų nuoma Kelionės po Lietuvą yra motyvacija siekti užsibrėžtų tikslų bei išsaugoti tai ką jau esame sukūrę. Spontaniški patarimai padeda įsisavinti ir apsispręsti renkantis tam tikrą produktą. Tradicijų laikytis išlaikant visuomeniškumą, formuojant požiūrį į kultūrą. Renkantis kultūrinius objektus, stengiantis atrasti vietinių žmonių išsaugotą istoriją, miesto istoriją. Atsiveria galimybės, nauji kontaktai, bičiuliai - kuriuos miela sutikti atvykstant dar kartą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai