Kelias į sodybą

Čia prieš kurį laiką ieškojau santechniko, ir atvyko toks vienas vyrukas, kuris pasirodo ne pats santechnikas, o organizuoja darbus, pažiūrėti "objekto". Aš ketinau sužinoti, kiek kainuos santechnikos vamzdžių išvedžiojimas. Išlipęs iš automobilio, vietoj "laba diena" sušuko "nesuprantu aš tokių investicijų!". Na aš tuomet galvoju, kad man šiaip nusispjauti, ką jis supranta, ir ko nesupranta. Bet jis neatlyžo. Žodžiu juokingai aš jam su savo užmiesčio nameliu atrodžiau, įspūdį padarė jam tik mano atsakymas į klausimą "kiek čia pas jus arų - 20 ar kiek?" - ne, sakau, čia 2 ha.

Toliau supeikė sprendimą dėti 15 cm storio putplastį po kojom, išjuokė, kad užtenka 5 cm. Ir patarė, kad vandeniui santechnikos vamzdžius dėti geriau ne putplastyje, o smėlyje, po putplasčiu. Tuomet jau įtartinai į jį pradėjau žiūrėti aš. Nepatiko man man tas mandrumas. Aš apskritai esu už tai, kad net darbininkus rinktis reikia tokius, kurie neerzina, su kuriais galima būtų maloniai bendrauti.

O apie tą apsimokėjimą - na, negaliu pasakyti, kad nemąsčiau apie tai. Mano apsisprendimas statyti namuką mažai civilizuotoje vietoje, gamtos apsupty grįstas pirmiausia begaliniu noru ten leisti laisvalaikį ir vasaras, turėti antrus namus, kurie kvepėtų atsipalaidavimu. Tačiau mąsčiau ir apie tai, kiek tai verta. Manau, kad geriau jau savo santaupas suinvestuoti į tai kas miela širdžiai, žvelgiant į tai kaip į kūrybos procesą. Verta pasistengti keletą metų pataupyti, susiimti, o neišleisti visko tik kelionėms ir pirkiniams. Tokią sumą, kokią "investuosiu" - niekada šiaip sau nesutaupyčiau, tiesiog pragyvenčiau. Taigi manau, kad šios statybos - tai būdas investuoti. Bet visų pirma, į svajonę :)

Na o kas įvertins, kiek likvidus yra beržų parkelis. Arba kad ir nuotabus kelias rudenį į sodybą? Va kelias į mano pusę :)


O čia jau važiuojant miško keliuku, duobėta kiek, jeigu lyja ar žiema - važiuojam kitu keliu, bet šis visuomet mielesnis, nes tenka pravažiuoti du didžiulius gražuolius ąžuolus :)

Komentarai

  1. Susiduriai su MAROZELIU :D . Paziurejus is teigemos puses I se situacija , dabar yra is ko pasijuokti :D .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kartais bendraujant su tokiais jurgeliais-meistreliai baigusiais 8 klases geriau apsimesti kvailesniu už jį ir pasiklausyti jo sekamų pasakų :) mums su panašiais ir teko bendrauti. 5 cm. į grindis tėvai prieš 15 metų dėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. butent, kad geriausia tokius isklausyti ir palinketi jiems gero kelio, to pacio, kuriuo ir atvaziavo...Jau senokai pastebejau, tiek profesineje srityje, tiek gyvenime, kad vienas svarbiausiu dalyku renkantis partneri ar siaip pagalbininka, darbuotoja, tai gebejimas bendrauti. Is bendravimo, is pirmo ispudzio jau gali nuspresti, ko tiketis is zmogaus ateityje. Siuskit jus ta "specialista" kuo toliau, kol neiklimpot...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai