2013-iųjų sezonas uždarytas

Nors šiemet tikrai nuostabus ruduo, ir galima būtų dėkingiems orams esant darbuotis, bet darbuotis nelabai buvo ką. Langus ir duris nusprendžiau įsidėti tik pavasarį, pagrinde dėl saugumo - nesinori, kad per ilgą žiemą juos iškulti ar išmontuoti ir išvešti kas sumanytų.

Taigi užkalėm langus, vitrinas ir duris, ir truputį liūdna pasidarė, nes namukas pradėjo atrodyti vienišas labai. Tikiuosi, kad žiema nebus tokia ilga kaip praėjusi, ir kuo greičiau galima bus pradėti darbuotis, nes kitas sezonas bus matyt pats intensyviausias, bijau net pagalvoti...

Štai nuliūdęs namukas, jo laukia gana vieniša žiema, nes atvažiuosiu aplankyti tik karts nuo karto savaitgaliais...


Na o užkalti langus ir duris atrodė iš pradžių nelengvas sumanymas, nes vitrinų dydis buvo galvosūkis. Ir čia pasitarnavo ankstesnis apsiskaičiavimas su OSB plokštėm. Jų per klaidą buvau 10 plokščių per daug užsakiusi. Ir jų kaip tik užteko vitrininiams langams ir durims užkalti!

Įėjimo durys:

 

Dideli vitrininiai lagai iš vidaus sujungti tokia štai lenta:


Ta lenta su kampukų pagalba pritvirtinta prie sienos:


Kad būtų galima patekti į namuką prireikus, padaryta taip, kad plokštę galima būtų lengvai atsukus varžtelius nuimti:

Varžteliai su atsuktuvu gana lengvai atsisuka:


Ba o visi mažesnieji langai aptraukti plėvele, padarius rėmus




Dar liko keli niuansai, reikia sutvirtinti vieną sudūrimą kraiginėje sijoje, kažkaip nepastebėjome, kad metalinė plokštelė tik viena, norisi ženkliai solidesnio dalyko. Galbūt galėsime paremti kažkuo tą vietą - tiesiog dėl viso pikto, nes jeigu šią žiemą bus sniego, tai stogui teks atlaikyti nemažą svorį.

Labai jaudinuos dėl pamatų - praeita žiema buvo ne tokia šalta, pamatai puikiai peržiemojo, galbūt ši žiema bus šaltesnė, matysime, kaip peržiemos antrąsyk.

Na ir liko būtinas darbas - išvežti visus įranius ir rakandus, praeitų metų patirtis parodė, kad tai labai protingas buvo sumanymas. Oi ir kaip nesinorėtų, kad išlayžytų kas užkaltus langus ar suplėšytų plėveles. Na, matysime, kaip čia bus...Brr..

O kalbant apie darbus - per žiemos sezoną labai daug dalykų reikės susižinoti, pasiskaičiuoti, paprojektuoti, nuspręsti. Žiema neprailgs matyt :)

Na o šiandien oficialiai sezoną uždarom ir visa šeimyna važiuojam tradiciškai pakelti už tai po alaus bokaliuką ir smagiai pavakarieniaut :)

Komentarai

  1. ar neplanuojate kažkuom aptepti polistorolą pamatų, nes saulės veikiamas jis tampa itin trapus ir pageltųsi sluoksnį reikia pašalinti?
    mes naudojome paprasčiausius, pigiausius vandens pagrindu dažus.

    Langams siūlome įdėti po skersinį per vidurį, pas mus yra užkalti analogiškai, tai po dviejų savaičių vėjas jau savo darbą padarė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vat kažkaip to polisterolio savybėse parašyta, kad jis tų savybių nekeičia veikiamas laiko ir kt veiksnių. Bet kadangi jau ne pirmą perspėjimą matau, tai matyt teorija nuo praktikos skiriasi. Šiaip tiesą sanakt nieko neketinau daryti su juo...

      Dėl langų - tai labai gerai įtempta ta plėvelė ir neturėtų maskatuotis. Na bet aišku pamatysim, ar viskas bus gerai...

      Panaikinti
    2. paprasta plėvelė kaip mat išsitaršys, reikėjo dėti skersinį ir su plastikine juosta iš lauko prie skersinio prišaudyti, tada laikys, sakau iš savos patirties :)

      Panaikinti
  2. Polistirolo laikas tai neveikia, jį veikia UV, tiesiog suyra paviršius, apie tai rašo ir statybos taisyklės, taip pat ten rašo, jog prieš tinkavimą tokį paviršių reikia nuimti bei gruntuoti. Tiesa kuo gruntuoti EPS net jo gamintojai nesugebėjo pasakyt :D.
    nudažius nesu tikras kaip paskui tinkas laikytusi ant jo.. geriau uždangstyt kuom nors, nors dar laiko yra ir užarmuot. pats cokoli tinkavau armavau tai orientacijai per valandą apie 10m cokolio vienam dirbant, neskaitant mišinio maišymui skirto laiko.. Tai per dieną galima susitvarkyt.
    Šiaurės pusę, kur saulės nėra tai mažai pagelsta, bet pietai vakarai vasara jau po poros savaičių geltoni buvo..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm, na tiek daug komentarų žinoma priverčia susimąstyti, dar pasitikrinsiu dėl šito. Tiesiog man atrodo, kad kai mes ruošiames dar prie šito polistirolio klijuoti dar vieną polistirolio sluoksnį, tai jeigu šio pirmojo paviršius ir bus kiek pagedęs, tai esmės didelės nesudarys - viskas klijuojama bus ant naujo polisterolio sluoksnio. O du polisterolius matyt bet kokiu atveju pavyks suklijuoti, kad ir paviršius vieno bus kiek pablogęs. Na bet dar matomai papildomai reikia pasiaiškinti, kad visai ramiems būti... Ačiū už patarimus :)

      Panaikinti
  3. Nepriklijuosit niekaip prie pageltusio paviršiaus, jis bus kaip dulkės byrantis, nesilaikys tieisog klijai.. žinoma tai ne tragedija, nutrinsit su dratiniu sepeciu ir bus tinkamas paviršius.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai