Putplasčio po kojomis bus 15 cm

Sprendimas turėti grindinį šildymą padarė įtakos putplasčio, dedamo ant smėliuko, storiui. Iš pradžių galvojau, kad pilnai užtenka 10 cm, po to kažkaip dėl viso pikto dar kelis cm pridėti. Ir visgi kad visai ramu dūšioj būtų padariau sprendimą dėti storą 15 cm sluoksnį. Na tiems, kas deda 30 cm, tai nepasirodys storas, o tiems kas deda tik 5 cm - absurdiškas išlaidavimas. Visgi pasvarsčius visus už ir prieš, nusprendžiau - tebūnie 15 cm.

Reikėtų gal pridurti - priminti, kad mano pamatukas apšiltintas tik iš išorės (iš vidaus - nebe), o rostverko aukštis yra 75 cm, taigi viduje pripilta mažiausiai 70 cm žvyro. Tikiuosi, kad viskas komplekse smagiai susigros. O toks putplasčio storis leis šildomoms grindims šildyti ne smėlį po apačią, o būtent grindis.

Visą savaitę praleidau darbuodamasi Kiolne, toli nuo Vilniaus rudeninio geltonumo - ten kol kas viskas žalia. Na o tėtis per tą laiką pasidarbavo - užbetonavo slenksčius - durų ir vitrininių langų. Įvertinant pasirinktą putpasčio sluoksnio storį, na ir žinoma būsimą grindų betono sluoksnį. Pasidžiaugė, kad viskas ėjosi lengvai.

Paprasčiausiai pritvirtino lentas prie sienų, taip sukonstravęs "apalubkę":


Na o betonui sukietėjus, lentos nuimamos ir štai:




O štai didžiausios vitrinos slenkstis:


Komentarai

Populiarūs įrašai