Kai sijos ilgos

Gegnes reikia užsakyti žiemą, t.y. žiemos kirtimo. Toks medis yra apie 30 proc sausesnis, dėl to vėliau mažiau išsikreivins, stogas bus tvirtesnis, konstrukcija lengviau "laikys" stogo svorį. Taigi vasario mėn. ruošiuosi užsakyti medieną.

Tačiau susidūrėme su situacija - namo viduje yra trys ilgos sijos, virš 8 metrų ilgumo:


Sijos - tai mano svajonė ir užgaida, kurią architektas klusniai išpildė. Ir vat kaip jas dabar tokias ilgas padaryti, kad jos nelinktų. Variantas, kuris atrodo logiškas - klijuoti. Sijos storis-plotis - 8X20 cm numatytas. Galbūt užsakyti triskart po 7 cm ir suklijuoti - gausis 21 cm. Ir dar medvarščiais sutvirtinti. Tuomet juk neturėtų išlinkti. Hm?

Jokių atramų nėra, kaip kad pavėsinėje (ten sijas ramsto įstrižos atramos). Žodžiu dabar giliuose apmastymuose....

Komentarai

  1. Kažkada jums minėjau, kad turėsit problemų dėl tų ilgų sijų. Kas gražu ne visada pigu. Geriau kreipkitės į konstruktorių, kad nebūtų didesnių problemų vėliau, jis viską jums apskaičiuos ir pasiūlys vieną ar kitą geresnį ir priimtinesnį variantą. Galima naudoti metalines sijas ir vėliau jas aptaisyti medžiu :)
    Šiaip tikrai patariu iš akies nevertinti kaip geriau padaryti, nes stogas vienas sudėtingesnių konstrukcijų ir vienas iš svarbesnių elementų name.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Beje, pas mus gegnės buvo 8x25cm ir 7m ilgio, tai gal čia pas jus netoks skaičius tų sijų turėtų būti? Aišku klijuota mediena kitaip skaičiuojama nei vientisas masyvas, bet gal čia ne viskas tikslu, nes man atrodo mažoka 7x20cm ir dar virš 8m ilgio...
    Kitam name naudojom sijas 15x50cm.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek matau sijos skirtos tik kaip dekoratyvinis elementas, tada jokių problemų manau neturėsite, 8 metrų sijos įlinkis priklausomai nuo medienos kokybės kai ji nieko nelaiko yra apie 8 mm (pušis, kai tankis 500kg/m3). Jei jos laikys ir stogo konstrukciją ar perdangą, tada su 200x70 mm neišsiversite. Neradau jūsų pašto, galiu atsiųsti "exeline" programėle, kur galite pasiskaičiuoti kokio storio, pločio reikia sijos tam tikram ilgiui, galioja išskirstytai apkrovai, t.y. perdangai ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. atsiuskite :)
      sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti
    2. oj, gal galite atsiųsti ir man - tomas@deficitas.lt

      Panaikinti
    3. ir man jeigu galima info@profimus.lt

      Panaikinti
    4. jei galite,ir man atsiuskite
      mvilkelis@gmail.com

      Panaikinti
    5. Gal galite ir man atsiusti
      donatasknopkus@gmail.com

      Panaikinti
    6. Gal galite ir man atsiusti
      donatasknopkus@gmail.com

      Panaikinti
    7. Laba diena, gal butu galima suzinoti Jusu emaila ar kontaktus, nes man irgi aktuoalus klausimas del stogo konstrukciju apkrovu ir medziagu pasirinkimo tarp HEA profiliu, klijuotos medienos ar medienoas masyvo.

      Apziureti issamiau: http://www.youtube.com/watch?v=ENU_jUJMNMs

      Panaikinti
  4. Stogas gan platus ir plokščias, nei stygų nėra, nei atramų. Tegul nupaišo konstruktorius su visom apkrovom stogo konstrukcijas, bus ramiau ir aišku kiek ir kokios medienos užsakyti. Architektai dažniausiai pievų pripaišo, sakau iš savos patirties. Jei reikės konstruktorių kontaktų sakykit, turiu 2 gerus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gal galetumete atsiusti konstruktoriu kontaktu, gal jie galetu kiek pakonsultuoti del to stogo :)
      sodybastatau@gmail.com
      aciu labai! :)

      Panaikinti
    2. nėra už ką, žmonės išmano savo darbą, tikiuosi padės atlikti viską teisingai :)

      Panaikinti
    3. neatejo laiskas, gal dar neissiuntete? :) jeigu ka, gal tuomet pakartokite: sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti
    4. pirma parašiau čia, paskui išsiunčiau ;)

      Panaikinti
    5. Sveiki
      o gal ir man galetumete ? supirkimas24@gmail.com ;)))

      Panaikinti
  5. Kiek žinau, bent jau stogo konstrukcinė dalis turi būti namo projekte, bent jau pas mane yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, konstrukcinė dalis būna papaišyta architektūriniuose brėžiniuose, bet dažniausiai tie brėžiniai būna toli nuo realybės. Architektai neskaičiuoja apkrvovų. Virš 8m pločio stogui reikalingos papildomos atramos! Paskaitykite, statybos vadovėlyje parašyta. Jei nėra atramų, tada sprendžiama metalo hebais arba klijuotos medienos sijomis (pvz. "Jūrės medžio" gamybos).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki. Jei jums atsiunte ta exeline progarama gal galite ir man ja persiusti, nes man taip pat labai aktualus klausimas. dekoju
    markoo@meganet.lt

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man atrodo apskritai su stogu bus problemu. Kaip visada arcitektu keverzones. Realiai geriausia visada dar projekta statybininkui reik duot paziuret :) Siaip statybuose kas liecia medi reik vengti visko kas virs 6m :) Nes nuo sito skaiciaus prasideda papildomos problemos ir financai. Kazkaip man panasu kad pas jus net gegnes ilgesnes. Stogo kampas nedidelis, tarpatramis platus, nesimato nei jokiu statiniu, nei stygu. Sunku be skaiciu, nenoriu nesamoniu prikalbet. O kas liecia tas tris sijas, kad ir kaip jas bedarysit, reik kiek imanoma sausenes medienos.

    Gal kam praves. http://vladirom.narod.ru/stoves/beamcalc.html Cia siaip perdangai ir max 6.5m sijos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu, kad reikia kuo sausesnės medienos. tokio ilgumo sijos kokios bebūtų pačios nuo savo svorio linksta, todėl tiks tik iš klijuotos ar kalibruotos medienos, nenorėsis gi belekokių sijų matyt, turi ir estetiškai patraukliai atrodyti :)

      Panaikinti
    2. Niekas ten nelinksta nepaisykit nesamonių :) jei išmatavimai teisingai paskaičiuoti ir mediena kokybiška ir gerai išdžiovinta, o jei žalią naudosite visais atvejais bus problemų.

      Panaikinti
    3. apie sąmones ar nesąmones reikėtų ne čia išsireiškinėti. esam susidūrę truputėlį plačiau su konstruktyvu ir teoriškai ir praktiškai :)

      Panaikinti
    4. Na po truputį pradėjo aiškėti kur šuo pakastas: yra pražiūrėta jog ten, kur virš virtuvės-svetainės gegnės gana ilgos be tarpinių atramų - jos gali įlinkti nuo sniego. Reikia sijos palubėje. Tikiuosi atsiųs ateinančios savaitės bėgyje pakoreguotus brėžinius architektas. Dėl kitų vietų viskas ok, pasitikrinau ir su konstruktoriais, ir su "prarabais" ir su statančiaus ir iš savo klaidų pamokančiais. Žodžiu gerai kad susimąstėm ir sunerimom dėl visų tų sijų ir gegnių. Na o tuos gražiuosius tris balkius tai klijuosime ir statysime ilgus, kai ateis laikas, tai aprašysiu ką ir kaip.

      Panaikinti
    5. Kokio ilgio tos gegnės gaunasi pas jus? Manau, ten iš esmės viską perskaičiuot reikės.
      mūsų atveju buvo iki 7m ilgio gegnės ir atremtos taip pat tik galuose, tad jos ir atitinkamo storio buvo apskaičiuotos (8x25cm)

      Panaikinti
  9. Na jei jau yra konstrukcinė dalis, tai ten negali būti nesamonių pripaišyta, o tai atsitikus nelaimingam atsitikimui, architektas gali ir į kalėjimą papulti. Kaip ir sakiau dėl tų trijų sijų manau, kad tai tik dėl grožio, nes kaip rašė 8x20 8m, tai jos tik savo svori ir telaikytų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, galiu tik pasakyti, kad neturėjote jūs praktikos su stogais ir brėžiniais :)) architektai tik nubraižo išorę negalvodami apie kliento piniginę, kitaip sakant stengiasi įtikti užsakovui dėl jo užgaidų, o atsakomybę dėl konstrukcinių dalių neša konstruktoriai.

      Panaikinti
  10. kaip ir beje statybininkai, jei pasirašoma su jais sutartis turi atsakyti už savo darbus, nes priešingu atveju, nebus kaip įrodyti kas kaltas, tuomet dėl klaidų atsako tik pats namo savininkas.
    Jei sąžiningas konstruktorius, tai turėtų prireikus konslutuoti statybininkus, bei pats atvykti bent kartą apžiūrėti į statybų aikštelę ar viskas gerai padaryta, etc.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na mano atveju buvo sutarta kad architektas viska paruos, architektas patyres ir yra labiau "techninis" jeigu galima taip issireiksti. taciau problema tame, kad jis man jau trecia savaite nekelia ragelio, ir as deja turesiu papildomai dabar kreiptis i koki tai konstruktoriu, ka is esmes turetu man architektas atsakyti i iskilusius klausimus. Dabar tikrai buciau nuo pat pradziu i konstruktori kreipusis, nes begale laiko sugaistu architekto gaudymui ir likau tusciom su tuo stogu :(

      Panaikinti
  11. Gal galite parašyti arba atsiųsti namo matmenis į kotiux12@gmail.com , nes norėčiau pažiūrėti ar tils į mano turimą sklypą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Keli pastebėjimai dėl atvirų balkių (intrejero akcentas). Labai maža tikimybė, kad jums nesusikraipys. Pas visus pažįstamus, kas pasidarė šiuos balkius, jie nors ir minimaliai, bet susikraipė. Vaizdas tikrai nebaisus, bet jei savo vizijose matote gražius ir tiesius balkius, tai galite iš anksto nusiteikti, kad bus kitaip.

    Kitas patarimas, neskubėkite su apdaila aplink balkius, nes vėliau besisukdamas balkis, sugadins apdailą apie save ir teks taisyti.

    Mediena turi būti išdžiovinta, bet man neramina klausimas kaip mediena sureaguos kai ištinkuosite sienas ir name drėgmė bus artima 100%.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. balkiai sie bus suklijuoti is keliu daliu, ir tikriausiai is pat pradziu padaryti su islinkimu - links veliau i priesinga puse. Taigi bandysime spresti sia problemele matyt ijunge fantazija :)

      Panaikinti
  13. Gal kas gali pasakyt kiek kainuoja tos klijuotos sijos?
    Kubais ar kaip ten skaičiuojama. Reiks man ~18x30cm 730cm ilgio sijų perdangai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar ne geriau deti perdanga gelzbetone?Manau bus pigiau ir geriau.

      Panaikinti
  14. Kas gali patarti del stogo?Tarpnamis 7m remsis kaip vieslaitis kampas 17,perdanga galvoju deti perdengimo plokstes,bet i jas negalima remti stogo(pagal projekta stogas remias i gelbetonines sijas 400mm aukscio o perdanga metaline). Tai minciu daug naudoti metala,medi metala,klijuota mediena,kazkoki karkasa is medienos daryti,o gal is normaliu balkiu be atramu laikytusi.Gal galit kas ta "exeline" proglemele atsiusti worriedlion@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai