Planuojami darbai 2013

Kadangi praėję metai buvo labai darbingi, tai net paatostogauti nesigavo. Buvo menkas bandymas skirti savaitę pavėsinės statybom, bet tą bandymą nulijo stambiais lašais birželio pabaigoje :)

Todėl lėksiu paslidinėti į kalnus kovo vidury, o grįžusi griebsiu jauti už ragų, jeigu pavasaris smarkiai nevėluos. Jei vėluos - griebsiu tiesiog vėliau. Vis tiek ateis tas pavasaris, kurio taip pasiilgau...

Bandžiau pasižiūrėti finansus, ką gi man pavyks šiemet atlikti, bet viskas priklausys nuo to, kiek nenumatytoms išlaidoms teks mūrijant sienas ir stogą darant.

O darbai oj oj kokie galingi laukia, jeigu juos "sustambinti", tai atrodo maždaug taip:

  • Išmūryti sienas išorines ir vidines, ir kamino nepamiršti
  • Stogo gegnes sustatyti (šiems darbams jau lyg radome darbininkus, dar neaišku kada jie galės pradėti - balandį ar birželį)
  • Sodą veisti pabaigti (tręšnės, vyšnios, obelų skiepijimas)
  • Pastatyti lauko židinį pavėsinėje
  • Užbaigti pavėsinę (stogas - bus namo stogo repeticija, ir grindys)
  • Uždengti namo stogą bituminėmis čerpėmis (patys dengsime - man bus neeilinis gyvenimo šansas nugalėti aukščio fobiją arba su pampersais tiesą sakant ropinėti po tą stogą, atleiskite už tokį atvirumą...)
  • Įrengti latakus matyt reikės, lietvamdzdžių matyt be išorės apdailos nereikėtų dėti (čia dar mano mintys nepasiekė tokių tolių...)
  • Įstatyti įėjimo duris ir langus
  • Norėčiau signalizaciją įrengti
  • Ir ką gi - bandysiu matyt vis gi vandens gręžinį gręžti (su paprasto šulinio baugu, kad teks ateity vandenį labai taupyti, norėtųsi turėti to vandens kiek širdis geidžia)
  • Jeigu liks pinigėlių, dar bandysiu nusipirkti ir pastatyti iškart krosnelę, kad būtų rudenį galima atvažiuoti ir pabūti pastatytoje dėžutėje jaukiai
  • Na ir aš dar visgi galvoju daržą ir šiemet turėti, gal man kaip ir praėjusiais metais ims jis ir užaugs daug nesispyriodamas, bent agurkų ir ridikėlių turėti būtų ne pro šalį.
Svarbiausia - kad mūrininkai nepavestų ir pradėję darbą norėtų jį pabaigti greitai ir be streso. O visa kita - per vasarą kaip nors padarysime. Tiesa, nusipirkau va tokią mažutę "virtuvėlę" :)


Galėsiu kiaušinienę čirškinti! Ir blynelius iš cukinijos, jeigu užaugs ;) Juk elektrą jau turiu!

O grįžtant į žiemą - tikrai nemiegojom. Pagaliau nusprendėm dėl židinio projektuko, net gaubtas jau padarytas, ir nusprendžiau, kokiom klinkerinėm plytelėm bus klijuojamos pavėsinės ir namo kolonos. Apie tai vėliau parašysiu, žinoma. Na ir gegnės užsakytos, ir mūrininkai surasti. Štai tau ir žiema :)



Komentarai

  1. Darbų sąrašas pakankamai realistinis.(Jei finansai leidžia)

    Pas jus stogo konstrukcija lyg ir nesudėtinga. Tai jei stogdengiai užstabdys ir jūs ne iš tėvuko paveldėjot meilę aukščiui tai patys tas gegnes sudėsit ir greičiau užsidengsit stogą. Kiek susidariau įspūdį, tai bituminių čerpių stogas gan lėtai klojasi, o jo įrengimą į rudenį nukelinėti nepatarčiau.

    Jei statysit langus, tai iškarto pasirūpinkite draudimu ir objekto apsauga. Vien signalizacija yra labiau savęs apgaudinėjimas ypač atokioje vietoje.
    Langai turi kvaila įprotį, tik įstatyti, ieškoti kitų namų. Brangus daiktas ir lengvai išsiima.

    Kalbėjau su draudimo brokeriu, tai draudimo kompanijos pradeda kalbėti apie vagystes tik kai dėžutė pilnai uždaryta.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai