Paišau židinį

Oi ir nelengva man tą židinį piešti...Apstu paveiksliukų lauko židinių, sumūrytų iš akmenų, na bet man toks netinka. Pavėsinė juk lengva, grakšti, reikia ir židinio joje panašaus. Na ir dar apstu visur nuotraukų židinių, kurių kokia tai dalis...baltai gražiai tinkuota. Tai čia nebent kai židinys matyt tik dėl grožio, o aš savam norėsiu ir ugnį kurenti, ir plovą virti, ir visaip kitaip skrandžiui ir sielai pataikauti.

Kitas svarbus momentas - nenoriu labai daug suinvestuoti į tą židinį. Tikriausiai didžiausią biudžeto dalį sudarys kaminas ir "kepurė". Vat ji - jeigu bus metalinė, tai kainuos daugokai, mastau, gal neblogai atrodytų ir sumūryta.

Štai mano paišalionė, čia žinoma ne vienintelė, bet maždaug šia kryptim tikriausiai judėsiu.


Atrodo kaip plytos, bet iš tiesų ketinu apklijuoti klinkerio plytelėmis, nes ir pavėsinės sienos - taip pat klinkerio apdaila. Viduje židinio be abejo šamotinės.

Reikės mano svajones suderinti su realybe, sužiūrėti kokie ten atstumai teisingi, kokios medžiagos. Kažkaip rodos man, kad židinys su visais savo atributais minimum pora tūkstančių pakainuos. Kažkaip darosi baugu... :)

Komentarai

  1. Gal pamėginkite ir iš kitos pusės prieiti prie šio reikalo. Susiformuluokite užduotis, kurias turi atlikti židinys, o tada pasikonsultuokite su žmonėmis, kurie įrenginėją židinius. Taip du zuikius nušausite: sužinosite koks turėtų būti, jūsų reikalavimus atitinkantis, židinys, bei gausite vizualizacijų pavyzdžių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad reikalavimai yra paprasti labai ir tik du: kad tiktų prie pavėsinės stiliaus ir kad jame būtų galima ką nors išsikepti :) Bet mintis gal ir nebloga - tik vat kiek ieškojau internete, tai parodomieji meistrų darbai tokie gruboki - iš akmenų ar tiesiog iš plytų...

      Panaikinti
  2. Aš taip pat pradedu planuoti lauko židinį. Lygiai taip pat nenusprendžiu koks jis turėtų būti, tačiau labai panašus į esantį piešinėlyje. Kadangi dar laiko iki pavasario pakankamai, tai apsisprendimui dar laiko yra. Metalinė kepurė geras sprendimas, bet tikrai nebus pigus. Turiu aptikęs neblogų variantų, galėčiau persiųsti el. paštu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tomai, būčiau dėkinga jeigu atsiųstumėte! Patogiausia būtų el.pastu: sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti
  3. Persiunčiau. Galbūt kažkas pravers.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai