Ąžuoliukai

Tik dabar atradom laiko padaryti tai - manau, kiek vėlokai, tačiau žada šiltą lapkritį. Pasodinom tris ąžuoliukus. Tiksliau persodinom - jų daugybė artimiausiame miške, taigi iškasėme ir pasodinome. Tikiuosi, bent pora iš jų prigis. Tikriausiai pasirguliuos pirmus metus, o po to matyt pradės stiebtis.

Sklype yra prisisėjusių ąžuoliukų, labai mažučių, o šie kiek paūgėję - nesiorientuoju jų amžiuje, bet pasirinkome tokius, kuriuos dar įmanoma iškasti. Net ir maži ąžuoliukai turi gilią pagrindinę šaknį - oi nelengva ją išvilioti iš žemės. Na ir štai mūsų triūsas:



Tiesa, praeitais metais iškirstus beržus vis gi atidavėme kaimynui, nes supratome, kad patys nesugebėsime juos paversti malkomis, tiesiog pritrūkom laiko. Taigi kad nesutrūnytų - o beržas labai jau greitai gebantis trūnyti medis - tiesiog pasiūlėme kaimynui, jam pirčiai prireiks...

Komentarai

  1. Ažuoliukai pirmus metus auginą pagrindinę savo šaknį, o tik po kelerių metų pradeda sparčiai stiebtis. Neesu gamtininkas, bet nuojauta, kad geriau persodinti mažyčius, kad jie galėtų tinkamai pagrindinę šaknį išsivystyti, Didesnius persodinus kyla problemų su ta šaknimi, nes ją visą tinkamai įrengti jau vargu ar pavyks.

    Jei dar turit galimybių, šalia šių ažuoliukų pasodinkite kelis mažiukus. Jeigu per keleta metų didieji neprigis, tai jau ir mažieji pasivys, o jei didesni sėkmingai augs, tai mažesnius pašalinsite.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na mes tokius pasodinom nedidukus, jų aukštis kiek virš metro. Vienas bijau gal ir neprigis, o kiti du - iškasėme su pagrindine šaknimi. Na pažiūrėsime. O visai mažų ąžuoliukų sklype ir savaime auga :) Bet mintis šalia pasodinti po mažuliuką gal išties nebloga...reikės dar šią mintį permąstyti!

      Panaikinti
  2. Prisėjom prieš metus daugybę gilių. Tai šiais metais virš 40 mažylių, ~10cm ūgio daigelių turim. Papildymas ~200 liepų, ąžuolų, beržų ir klevų, kuriuos seniau pasodinom. Iš miško kiek vežėm, tai apie pusę prigijo, o iš medelyno pirktų apie 80%. Kažkaip miškiniams sunkiau sekasi, iš gilių gerai dygsta,

    Beja, nei vienas pasėtas kaštonas nesudygo :(

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai