Kiek kainavo pamatai

Jau galiu įvardinti, kiek man kainavo pamatai (be apšitinimo). Pirmo aukšto bendras plotas - 136,75 kv.m. Pamato ilgis kartu su kolonomis - apie 70 m. Pamato projektas, kur matyti gręžtinių polių kiekis ir atstumai štai čia. Pamatai gręžtiniai, rostverkas - iš Haus blokelių. Kadangi namas vieno aukšto, galėjome panautoti 20 cm pločio blokelius pamatams. Sudėjome 3 eiles blokelių, taigi rostverko aukštis - 75 cm.
  • Geologinis tyrimas - 500
  • Geodezija (darėme dukart) - 300
  • Bobcato nuoma (augalinio sluoksnio nuėmimui) - 510
  • Bobcat (polių gręžimas) - 500
  • Armatūra poliams - 530
  • Betonas - 1918
  • Betono siurblys - 350
  • Betono atvežimas - 800
  • Haus blokeliai pamatams - 2330
  • Haus blokelių transportavimas - 250
  • Putplastis ekstrudinis po rostverku - 378
  • Armatūra rostverkui - 840
  • Viela ir visokios tvirtinimo detalės, diskeliai - 115
  • Putos montavimui - 14
  • Varžtai - 15
  • Betonas rostverkui - 2070
  • Smėlis - 2000
  • Pagalbinis darbininkas - 384
  • Bobcat smėlio užpylimui - 270
  • Siurblys ir žarna - 172
  • Pastikiniai vamzdžiai (čia mums prireikė dėl grunto specifikos)- 154
  • Kibiras ir smulkmė - 24
  • VISO: 14.424 Lt.
Vieno aukšto namo pamatai visuomet matyt reikalauja išlaidų, nes jų plotas didesnis. Manau, galima būtų pigiau apsisukti betoną maišant patiems, tačiau įvertinus, kad reikėtų vežtis žvyrą ir betoną, nuomotis betono maišyklę, samdytis pagalbininkus - man kėlė rimtų įtarimų, ar verta, be to, laikas ir oras nebuvo mano pusėje. Todėl nesigailiu, kad psirinkau betoną atsivežti su betonvežiu.

Kažkas kažkada uždavė kausimą, ar tebedarytume pamatus iš haus blokelių, jeigu tektų iš naujo rinktis. Tuomet dar nebuvo tėtis tikras, nes nebuvome užpylę betonu. Dabar tas atsakymas yra - tikrai taip. Tiesa, lengva nebuvo, sudėlioti blokelius - kantrybės reikalaujantis darbas, tačiau viską gali padaryti vienas. Taigi turint ribotą darbo jėgos kiekį manau tai puikus pasirinkimas! Žinoma, labai gerai turėti tėtį, puikiai išmanančiu fizikos ir kitus dėsnius :)

Bandau prisiminti, kiek sugaišome laiko, tačiau sunku vertinti - orai nebuvo labai palankūs, taigi tarpuose tarp lietingų dienų suktis teko. Augalinį sluoksnį nuėmėm rugpjūčio pabaigoje, rugsėjo 4 išgręžėm polius, rugsėjo 11 išpuolė geras oras ir polius užpylėm, na o rostverką betonu užpylėmė spalio 19. Jeigu nebūtų problemų su orais ir su tižiu moliu išgręžtų poliams skylių dugne, manau susisuktume per 1 mėnesį (įskaitant savom jėgom visų atstumų sužymėjimą ir panašius galvosūkius). Kaip visuomet arba darai pats, lėtai ir užtikrintai, arba greičiau, bet tai kainuotų brangiau. 
Tikiuosi, kad pavasarį pamatai tvarkingai stovės savo vietoje puikia peržiemoję. Pamatams planavau 12 000 Lt, tiesa, buvau numačiusi nenumatytų išlaidų procentą. Kur planuodama padariau klaidą? Nežinojau, kad reikės virš 100 kubų smėlio į rostverko vidų. Jie ir kainavo tuos 2000 litukų ekstra išlaidų :)

Komentarai

  1. Įdomi jūsų patirtis, kaip statėte pamatus iš blokelių. Smagu, kad pavyko įgyvendinti visus lūkesčius! Linkiu taip ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mane pamatu ilgis labai panasus, tai man jie kainavo 14.5 tukst (poliniai, rostverko aukstis 60 cm, plotis 30 cm). Taciau as pats praktiskai nieko nedariau. Todel, manau, kad Jusu kaina gavosi tikrai didoka, vertinant ir ideta Jusu Tevuko darba. zinoma tai kazkiek atperka malonumas, kai pats savo rankomis darai darba :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na mes taupeme tikrai ant visko ir labai, kaip suprantu uz darba butume sumokeje ne maziau kaip 5 tukstancius papildomai, tai tiesiog nuostabus stebuklas, kad taip pigiai jums padare samdoma kompanija :)

      Panaikinti
  3. Hm, pagalvojau, kad jeigu iš tiesų galima rasti kas kokybiškai daro pamatus už 800 Lt / kubą - tai neverta daryti patiems. Mes sunaudojome 16 kubų iš viso, tai jeigu darytų tokia kompanija - tai kainuotų matyt 12800 Lt, na dar smėlis plius 2-3 tūkstančiai ir gaunasi tas pats virs 14 t.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na as tai dariau pries metus. Ir kaina buvo 700 uz kuba, o buvo 20 kubiniu metru. Uzpylimas man kainavo 800 lt su viskuo. Darbai truko savaite.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visi gūdrūs sakyti kainas, kaip mažai mokėjo ir jie atseit gudresni. Va pažystamas, taip pat turi tendenciją nuolat pasigirti, kad mažiau už ką nors sumokėjo. Bet paskui kai paskaičiuoji darbą, papildomas medžiagas ir mechanizmus, įrankių nuomą ir pan. ir pasirodo, dar brangiau sumokėjo :))
    Taip pat negalima vertinti ar lyginti, nes nebūna vienodų dalykų ir vienodų sąlygų. Pvz. gali skirtis gruntas, mažiau metalo reikti, mažesnes skyles gręžti, toliau važiuoti ir privežti sunkią techniką ir dar daug kitų niuansų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai taip, nes daug skirtingų dalykų, kaip sakykim betono markė, atstumai, mokami keliai, grunto savybės, apskritai ar daromi geologiniai tyrimai ar ne, kokia ir kiek armatūros, kiek ir už kiek smėlio, na ir panašūs dalykai. Aš manau, kad galbūt galima būtų pigiau padaryti bet nesmarkiai. Laikas ir patirtis vis tik kainuoja, už dyką niekas gi nedirba :) kažkur vis gi sutaupoma. Labai tikiuosi, kad pamatai pačių rankų lipdomi bus tvirti. Nekantrauju sulaukti pavasario jau :)

      Panaikinti
    2. Tikrai nesigiriu ir nesakau, kad pigiai pastaciau pamatus, o šie buvo brangūs. Aš tik pateikiau savo nuomonę dėl benros kainos, kuri tikėjausi, kad bus mažesnė. Žinoma nėra vienodų atvejų, todėl tiksliai lyginti ir negalima, tačiau tendencijos yra.
      Seikinu pabaigus pamatus ir, manau, kad jie padaryti tikrai gerai ir, kas svarbiausia, su meile, o tai priduos savitumo SODYBAI.

      Panaikinti
  6. As Paulenui pritariu, asmeniskai man pamatai kainavo 15 tūkst. tačiau pats tik žiūrėjau kaip darbai vyksta.. ir vidines pertvareles padare. As tikrai irgi už tai kad patys zmones daro tokius darbus, tačiau pamatai yra sudėtingas ir vargingas darbas.. plius per ta menesi kiek reikejo dienu nedirbti, maistas, vazinejimas ir pan. tačiau labai nuosirdziai sveikinu uzbaigus pakankamai atsakinga etapa... o pamatu jau niekas nepanaikis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveikinu pabaigus pamatus ir manau kad labai viską puikiai atlikote. Šaunuoliai.Statybose kaina labai sąlyginis dalykas, tai nuo daug ko priklauso. manau lyginti galima tik atskirų medžiagų kainas. Sėkmės :0

    AtsakytiPanaikinti
  8. O man beveik tiek pat kainavo 112.5m2 grindu ploto apšiltinti pamtai R=7,14 su hidroizoliacija ir užpylimu.
    http://amnamas.wordpress.com/2012/08/20/icf-rostverkas/
    Planavom 18tūks. bet išjo 15, viska dariau pats, kelis kartus padėjo draugai, galima sakyti užtruko 3sav, dabar padaryčiau per dvi, nes nebedaryčiau tokių klaidų. Kaimynui kainavo panašaus ploto 14 tūkst., pliki poliniai pamatai. Nesuprantu kodėl visi skao kad poliniai yra pigiausias ir populiariausas varijantas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na matyt dėl to, kad gręžtiniams reikia žekliai mažiau betono :) kuris ir pats kainuoja, ir jo atvežimas oj kiek kainuoja...Manau, kad skylių pragręžimas kainuoja ženkliai pigiau, nei betono kiekio skirtumas. Na o mano atveju juostiniai netiktų absoliučiai dėl grunto savybių - tižus molis baisus reikalas...

      Panaikinti
  9. Laba diena, noreciau pasiteirauti, kokioje imoneje darete topo nuotrauka ir geodezinius matavimus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man žinokite visa tai organizavo įmonė, kuri tvarkė kaimo plėtros projektą, ir tai įėjo į bendra sumą. Jeigu reikia tokio kontakto, tai brukstelkite man adresu sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti
  10. Sveiki
    noriu paklausti kokia 1m3 betono kaina buvo kai pirkote ? Ir kodel tiek daug betono isejo i rostverka ? Pagal paskaiciavimus 70m(ilgis) x 0,75m(aukstis) x 0,117m3( betono kiekis 1m2-ui) = 6,14 m3 (betono).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pačio betono rostverkui mes sunaudojome tik 6 kubus, jūs teisingai skaičiuojat. Tačiau kai skaičiavau 1 m3 kaina, tai skaičiavau 10,5 m3 rostverko, nes haus blokeliai irgi sudaro t.t. pamatų kubatūrą. Jūs tikriausiai iš čia info suklaidino ir pagalvojote, kad teko užpilinėti 10,5 kub7 betono:
      http://statausodyba.blogspot.com/search/label/Pamatai
      Iš tikrųjų tiesiog įvertinau visą kubatūra pamato kartu su blokeliais :)

      Panaikinti
  11. Atsakymai
    1. Aisku o tai as galvojau kad haus gamintojai meluoja :)

      o tankumas s3 ar s4 ?

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    3. ir dar kiek laiko truko uzpilti blokelius betonu ?

      Panaikinti
    4. Oi žinokit greitai - per porą valandų. Betonas iš betonvežio veržiasi, pati to proceso nestebėjau, bet tėtis pasakojo, kad viskas buvo daug paprasčiau nei jis ruošėsi. Tiesa, berods apie tai rašiau, betoną kiek paskystino, kad būtų patogiau pilti ir kad visas ertmes kaip reikiant užpildytų. Tai šia toks praktinis niuansas yra. O užpylė tai dviese su kaimyno pagalba.

      Panaikinti
    5. Betono klase rostverkui buvo 20/25, o poliams - 16/20
      O tankumas - S3

      Panaikinti
    6. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai