Vietos pamatams ruošimas

Kol tvarkomi dokumentai, galima ruoštis vietą, kurioje bus namukas. Teko iškirsti nemažai medžių - ūgtelėjusią pušį, eglę gražuolę ir beržų. Nors medžių sklype daug, vis tiek kažkaip gaila juos kirsti. Bet reikia. Taigi beliks tik kelmukus išversti, kai bus nuiminėjamas augalinis sluoknis. Labai gerai, kad įsigijom trimerį, labai patogu pjauti aukštą žolę. Na o sklypo vieta namui dabar atrodo taip:


Užsiėmiau bobcat paieška, man reikės dviejų paslaugų: augalinio sluoksnio nuėmimo ir skylučių pamatams išgręžimo. Kol kas pigiausias variantas, kurį radau, yra toks:
sluoksnio nuėmimui - 60 Lt / val.
skylučių gręžimui - 80 Lt / val.
bobcat atvežimas - 120 Lt
Planuoju, kad viskas kainuos matyt apie 1000 Lt (skylučių reikės pragręžti 40 po 2 m gylio)

Komentarai

  1. Siūlau kad viską darytų įmonė kuri lies pamatus, o jūs tik prižiūrėsite. Reikia gerai paskaičiuoti, kiek kainuotų pačiai organizuojant ir kiek patikint įmonei, iš kurios jau būtų galima pareikalauti už visą kompleksą darbų susijusių su pamatais. Atidžiai patikrinkite armatūros kiekį rostverke, nes šitoje vietoje įmonės taupo. Dar noriu paguost, kad leidimą statyboms gausite geriausiu atveju kitam pavasariui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą sakant man net klausimo nekyla, kad patiems darant sutaupysiu ne vieną tūkstantėlį...Išgręžti po č m ir užilti polius su armatūra - nematau didelės problemos. O vat rostverką greičiausiai darysime iš haus blokelių pamatams, vat čia dabar dvejonėse - ar sudėtinga patiems padaryti. Reikalas tame, kad kiek klausinėjom, tai kaip ir giria tuos haus, bet nėra bandę daryti - et pamatus darantys. Tai ar pats juos dėliosi, ar pirmąkart firma tau kaip bandomajam triušiui - skirtumo tikriausiai nėra. Gal reikia dar su haus rekiaujančiais pasitarti, gal turi kokių filmukų kur būtų parodyta, kaip iš haus pamatus daro...tikrai būtų pravartu. O pavasario laukti negaliu - pavasarį aukšti gruntiniai vandenys, reikia gręžti rudenį...siaubas kažkoks su tais popieriais :(

      Panaikinti
    2. oi kiek klaidų pridariau greitai rašydama, atsipašau, bet tikiuosi suprantamai :)

      Panaikinti
  2. Aš asmeniškai esu labai skeptiškas ir prieš tokio tipo pamatus. Realybėje esu ne vieną tokį matęs ir retas kuris buvo atlaikęs žiemą... Nieko nesakau, namai stovi, bet pamatai jau skilę. Niekada neklauskite nuomonės apie produktą tų žmonių, kurie juos pardavinėja. Argi pardavėjas mes akmenį pats sau? Beje, ką konstruktorius sako apie tokio tipo pamatus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cia turite omeny rostverka is hous blokeliu ar tiesiog greztinius pamatus?

      Panaikinti
  3. Na jei sės poliai nevienodai tai skils taip ar taip, armavimas čia gali pagelbėt tik iš dalies, todėl nematau didelio skirtumo iš ko bus padaryti klojiniai rostverkui. Svarbiausia kuo tiksliau įsivertint būsimas apkrovas bei išdėlioti polius ne pasirinkus kažkokią konstantą, tarkim kas 2m, bet taip kad apkrova kiekvienam poliui būtų kiek įmanoma tokia pat.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai gal tuomet polius verta daryti rudeni, o rostverka pavasari?

      Panaikinti
  4. Pasikartosiu, bet turbūt veltui - geras konstruktorius visa tątai turi būti apskaičiavęs ir nurodęs. Ne visada statytojas ar vykdytojas sugeba apskaičiuoti, o konstruktorius privalo, nes jis neša atsakomybę... Pritariu, kad polius reikia apskaičiuoti apkrovai ne pagal konstantas iš akies :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš tiesų tai man viską apskaičiavo architektas - jis ir padarė pamatų projektą, ir poliai išdėstyti ne kas 2 metrai visur, o skirtingai - priklausomai nuo to, kur langai, kur kokia apkrova... Taigi gaunasi, kad vietomis atstumas tarp polių 2,05 m, kitur - 1,64, o yra ir 1,01 bei 3,0 m. Taigi viskas įvertinta pagal apkrovas. Polių gylis bus 2 metrai, rostverko aukštis - 70 cm. Esu pasidariusi grunto tyrimą, taigi lyg ir viską įsivertinom. Tiesiog mano atveju architektas moka įvertinti apkrovas ir pan., ir parengė pamatų projektą, taigi šiuo atveju nereikia konstruktoriaus manau man. Reikės įkelti pamatų projektėlį kurią dieną į blog'ą, kad matytusi kas ir kaip :)

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  5. kaži ar architektas pats darė konstrukcinius skaičiavimus. Paprastai šiems darbams jie samdo konstruktorius.

    Šiaip pastebėjimas, kokios priežastys gręžtinių pamatų? Nebūtų užtekę paprastų juostinių? Namas gi nedidelis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Namas nedidelis, taciau jis vieno auksto, vadinasi pamatu "daug", nes visa namuko plota -135 kvadratus - reikes sutalponti i ta viena auksta. Vien smelio suskaiciavom kad supilt i rostverka reikes apie 120 kubu... Manau, kad yra tikriausiai kelios priezastys: betono kiekis, na kazkiek eliminuoja ta priezasti hauso pamatu blokeliai rostverkui, jie uz betona aisku brangesni; tuomet - kadangi rostverka darysim is tu hausu, tai nereikes apalubkes, o su mano namuko pamatu perimetru jos reiketu LABAI daug... Na berods dabar greztiniai pamatai tikrai placiausiai paplitusi pamatu rusis, gal tai irgi yra priezastis, nes iskart zinojau, kad rusio sakykim nedarysiu, tai kazkaip tie greztiniai savaime suprantami pasirode pacioj pradzioj...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai