Sienos


Užtaikiau ant iki šiol man nematytos statybinės medžiagos - blokeliai Aeroc ecoterm plus 375. Kaip suprantu pagrindinis privalumas yra tas, kad papildomai nieko nereikia šiltinti? Gal kas esat girdėję apie juos? Iki šiol buvau apsistojusi ties ARKO blokeliais.

O su namo projektu judu nekaip...Architektas žadėjo atsiųsti projektą vasario 12 dieną. Nejudinau iki vasario pabaigos - vis gi kūrybinis darbas. Na o šiandien jau gana nemalonus jausmas - į elektroninį laišką neatsakė, susiskambinau - žadėjo pirmadienį informuoti, kada atvažiuos šią savaitę... Nesulaukiau. Į SMS priminimus neatsako. Pasiskambinau - pažadėjo - trečiadienį paskambins ir praneš, kada tiksliai ketvirtadienį atvažiuos. Blogiausiu atveju atsius projektą el.paštu. Nepaskambino. Šiandien skambinu - nebeatskiliepia... Man būtinai reikėjo šią savaitę projektą pamatyti, kad išsakyčiau pastabas, nes išvažiuoju atostogų...

O projektą užsakiau lapkritį, avansą sumokėjau gruodžio pradžioje, sklypą apsižiūrėjom berods spalį...

Jau kovo beveik ir vidurys. Tikėjausi, kad architekto etapas bus visoje sodybos "projekte" pats  maloniausias... :(

Grįšiu iš atostogų, gal bus šviesiau :)

Komentarai

  1. Deja teks priprast prie tokių nesamonių, dabar visur kur tik pasisuksi, visi avansus tik ima, o kad reikia padaryti laiku, tai jiems nė motais... Stiprybės, ir gerų atostogų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aeroc ecoterm plus 375 silumine varza gaunasi 5,2, tai kaip ir tenkina STR normas. Teko girdeti, kad sie blokeliai labai gerai sugeria dregme ir praranda silumines savybes, todel yra butina daryti hidroizoliacija is vidaus.
    Dar siulyciau paskaiciuoti ar pigiausi blokeliai/plytos + atitinkamas storis polistirolo nebus zymiai pigiau nei sie blokeliai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paviesinti toki architekta! Kurybinis ne kurybinis darbas, bet progresas privalo buti. Jei jis taip ilgai "kuria", kaip ilgai taisys jusu pastabas? Papaisyti nama tikrai ilgai neuztrunka, jis net nedelioja konstruktyvo, o tik papaiso plana. Po to vyksta projekto korekcijos, kas yra tikrai daugiau kurybos nei pirmas etapas. Per daug atlaidziai ziurite.
    Blokeliuose esme yra tik 1: tas kas siltas nera stiprus, tas kas stiprus nera siltas. Jei rupi siluma rinkites arba storesni siltalo sluoksni arba liktiniu klojinius (monolitine siena). Nepamirskite tokios smulkmenos kaip saramos, ten vistiek liesit betona, o tai automatiskai mazesnes varzos siena. Geriau kailinius apvilkti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilgokai tenka laukti projekto ne jums vienai. Man irgi teko susidurti su tuo, tad reikia apsisarvuoti begaline kantrybe arba nusispjauti ir ieskoti kito architekto, jei tik negaila prarastu pinigu, arba pareikalauti juos grazinti, nes turbut esate su juo sudare sutarti ir ten aptare visus terminus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. architekta keisti, sodyba statyti is rastu arba karkasine. kokie dar blokeliai? architektas, matyt, uzsiemes, o atlyginimas uz si darba neadekvatus...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tam tikra prasme pritariu 'sm' :)
    o tu sutartį pasirašei su tuo architektu? Kiek atsimenu pradžioj gyreisi, kad jis buktai pažįstamas ir juo buvai garantuota? Su tais pažįstamasi visuomet taip buna, kiek kokių reikalų turėjau pažįstamais - viduomet pavesdavo. Man namą taip pat pažįstama turėjo projektuoti - nusitempė nuo lapkričio iki sausio. Langus užsakinėjau pradžioj igi per pažįstamą (tipo be pvm padarytų), pralaukiau virš mėnesio - užkniso. Signalizacija sodyboj ir tėvų sode irgi pažįstamas turėjo vedžiot - atsibodo klausyti pasiteisinimų. Tad iš asmeninės patirties - kuo mažiau tokiuose reikaluose dirbti su pažįstamais. Mano name pažįstamas bus tik konstruktorius (ir tai viską sutarėm, kad aš jam mokėsiu kaip normalus klientas - kolkas ok) ir elektrą darys brolis :) Daugiau jokių pažįstamų!!!

    Ką tau šiuo atveju patarti, siūlyčiau ne bandyti kalbos ieškoti telefonu/sms/emailu, o nuvažiuoti ir tiesiai šviesiai pasišnekėti. Gal žmogus tikrai užsiėmęs, sakyk, kad tu irgi negali metus laukti, gali bandyti atsiimti avansą, gali dalį palikti, jei kažkiek darbų padaryta ir gal bandyt ieškot kito architekto. Tik įvertink, kad kito architekto paieškos užtruks ilgai, pas juos irgi bus eilės, o rezultate nebus 100proc garantijos, kad nepateksi į tokią pat situaciją.

    P.S. dar nebuvo progos nusivilti, bet iš pirmo žvilgsnio aš savo architektu patenkintas - sutartis sudaryta kovo 2d., projektas turi būti paruoštas iki gegužės 1d. Dar vis žada nevėluoti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, šis architektas man sėkmingai sutvarkė mano butuką kažkada. O moku jam manau rinkos kainą - gyvenamo namuko - 30 Lt/kv.m, o už kitus pastatus - 20 Lt/ kv.m (pirtelė, pavėsinė, ūkinis pastatas). Tai, kaip sakoma, ne už pažintį moku ir ne su nuolaida jokia. Dabar pati galvoju - man net į galvą nešovė pasirašyti sutarties...

      Vis gi tikiuosi, kad ateinančią savaitę gausiu projektą, nes prieš gerą savaitę pavyko susisiekti, pasirodo, niekaip negali užbaigti.

      Na o rytoj ryte važiuotu pasirašinėti pas notarą dokumentų dėl servituto - čia kas liečia elektros projektą. Taigi po truputi kažkas juda. Nekantrauju projektą gauti ir...parodysiu jį būtinai :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai