Ar dažnai darote oras - vanduo profilaktiką?

Lakpritį ir spalį gavau sąskaitas už elektrą po maždaug 350 eur. Mano, taip bedididžiavusios, jog mano namo išlaikymas vidutiniškai kainavo po 60 eur pe mėnesį, ir gūdžiausiu žiemos laikotarpiu sąskaita siekdavo apie 120 eur, pasaulis kiek sudrebėjo. Pradžioje pasirodė kad čia Ignitis įvėlė kažkokią klaidą, ir paskaičiavo dukart už lapkritį. Tuomet pagalvojau, kad gal mano oras-vanduo sistema streikuoja ir matyt siurbia elektrą. Bet elektros suvartojimas gruodį buvo 1250 kw, ir turint omeny, kad pas mus viskas ant elektros, tai gruodį, kai buvo žiemiški šalčiai, tai labai normalus skaičius: šildymas, vandens pašildymas, elektromobilis, visi prietaisai. Žodžiu jokių kitų kasdienių komunalinių sąnaudų apart interneto ryšio mes daugiau neturime. Tarifas Ignityje 0,23.

Bet kokiu atveju lapkričio mėn. pastebėjom, kad slėgis (toks "laikrodukas" vidiniame bloke) gerokai pakritęs nuo 1,5 iki 0,5. Reikia daryto profilaktiką. Profilaktikos laukiau gerus du mėnesius, ir tai pasisekė, kad darbų turėjo vyrukai apylinkėse, o tai ir dar ilgiau reikėtų laukti. 

Atvažiavo, papildė freono išoriniame bloke - jo trūko apie 200 g (viso yra apie 1,6 kg) -  taigi nedaug. Vidiniame bloke pakėlė slėgį, ten kažkas su kažkokiu išplečiamuoju indu buvo pakrikę (taip bent jau įsiminiau pavadinimą kažkokio indo). Na ir pravalė du filtrus. Šiaip nieko ypatingai blogo nebuvo, Daikinas pas mane gana senas, jį montavome 2015-ųjų pabaigoje, dabar jie tokie gražesnio dizaino ir matyt kažko gudresnio juose būna.

Kokia šio įrašo esmė? Nepamirškite, kad reikia PROFILAKTIKĄ atikti, ir užsirašykite iš anskto, nes šiais laikais visko labai ilgai laukti reikia. Kaip dažnai tai reikia daryti - na, nereiktėtų paranojos ir tikrai nereikia kasmet to daryti, na nebent akivaizdu kad kažkas ne taip. Sakyčiau sveika kas pora metų. Na o aš šiandien daviau sau žodį, kad nuo šiol užsirašysiu duomenis skaitliuko - yra specialiai padarytas atskiras elektrors skaitliukas oras-vanduo šildymjui - anksčiau sekdavau kaip kas mėnesį kinta elektros suvartojimas. Dabar reikės vėl pradėti tvarkingai sekti: data / skaitiklio parodymai / dienos temperatūra. Bus įdomu vėl paanalizuoti.

Profilaktika kainuoja priklausomai ką daro, sakė, kad filtrus galima ir patiems prasivalyti, neabejoju, kad daug kas taip ir darote. Aš šiandien sumokėjau 120,  kadangi tai pirmas kartas per 6 metus (gėda man kad tik dabar...ir laikas greitai bėga) tai visai ok sakyčiau.

Kad kitą karta nepamirščiau tai va užklijavau lipduką ant įrenginio kada daryta profilaktika, bus neblogas priminimas man :)



Komentarai

  1. Sokiruojancioms saskaitoms yra pora veiksniu. Pirmas zinoma staiga trecdaliu isaugusios elektros kainos. Na ir antrasis, - buvome pamirse, kad Lietuvoje ziemos buna ne 2 savaites per metus :) Tokios vat tokeles, todel ir saskaitos uz sildyma is dvizenkliu persoko i trizenkliu diapazona ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mus lapkriti SS sildymui prisuko 276kWh, kas senomis kainomis (0,143€/kWh) sudare 39,47€. Na o uz normaliai ziemiska gruodi prisisuko 565kWh. Dar pakilus tarifui iki 0,193€/kWh jau gavosi visi 109,05€. Patalpose sureguliuota, kad temperatura nekristu zemiau 23 laipsniu (~23,5), - pripratom vaiksciot basi ir vienmarskiniai. Tokios tat tokeles.
    Metu pradzioje elektra kainavo 0,122€/kWh

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jums smagu, kad kainos fiksuotos :) mano "laisvas" planas iš enefit, sugeneravo viso labo kilovatvalandės kainą 0,35eur :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Populiari tema šiuo metu "elektra". Mes grįžome į visuomeninį tiekimą iš savo "nepriklausomo" ir kol kas dar džiaugsimės 0.151€/kWh įkainiu. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai