Medis po kojom. Grindys.


Na, žinokit, prieš trejus metus buvau rimtai nusiteikusi sudėti laminatą. Nejaugi lamintas, rašiau. Tuo metu aš žadėjau statyti granulinį katilą ir svarsčiau apie grindinį šildymą. Dabar šiais klausimais yra aiškumas - jokių didelių temperatūros ir drėgmės svyravimų namuke nebus, nes tiesiog visam kam nesveika tie svyravimai, ir net jeigu namas bus tuščias, temperatūra jame bus ne žemiau 15 laipsnių paliekama ir palaikoma. Palaikymas šis nebus sudėtingas, nes kūrenti nereikės - stovi oras-vanduo įrenginys. Tai, kad parketlentės tinka grindiniam šildymui tai faktas, o vieni mano bičiuliai susidėjo net masyvą ant grindinio šildymo ir jokių bėdų nei su grindimis nei su šiluma neturi.

Tai tiek trumpai apie tai, kad parketlentės tinka. Brangių kokių nors ir prabangiai atrodančių man nereikėjo, sodyba vienok, o ir norisi visokių kilimų bei karvės kailiukų primėtyti. Kadangi visokių šuniukų visuomet pas mus būna, tai braižyti ir visaip kaip dėvėti parketlentes yra kam; nusprendžiau, kad gerai taip vadinamas "šukuotas" - tokios negilios rievelės, suteikiančios natūralumą ir padedančios paslėpti kažkiek įbrėžimus - padrąskymus:


Parketlentes pirkau "Unideco" - ten net keletas parketlenčių salonų, tai pasirinkimas nuo - iki. Pirkau Grindų turgus. Plotas 100 kvadratų, tai reikėjo užsimesti minimum 5 kv m viršaus. Galima dėti parketą klijuojant, o galima kloti tokį paklotą. Pastarasis pigiau, tačiau kai šildomos grindys - ženkliai geriau klijai. Taigi ten pat ir klijus įsigijau. Grindjuostes sudėsiu vėliau, kai bus sustatytos durys, o tai nutiks tik kitąmet. Tarpus tarp plytelių ir parketlenčių - silikonu. Kadangi prieš tai buvau numačiusi kad parketlentės storis 14 mm mažaug, tai tokiam pačiam aukštyje kažkada buvo išklijuotos grindų plytelės vonioje, virtuvėje, katilinėje, wc, sandėliuke ir tambūre. 

Grindims samdėm meistrus - atėjo trise ir suklijavo per...pusantros dienos. Pasirodo, išbetonuotos grindys buvo puikiai, lygiai, ir dėl to darbas ėjo labai greitai. Ima už parketlenčių klijavimą 8 eur / kvadratą šiom dienom. Grindjuostės ir tarpai silikono - papildomai. Įrankių visokių pas tuos meistrus - daugybė...tėtis labai nustebęs buvo, kad tiek visko reikia (bet kai pagalvoju, pas jį patį visokių įrankių kiek, ir visi nepigūs...)

Meistrai padarė tokią kliurką - ant susidūrimo su virtuvės zona (plytelėm) paliko siaurą juostelę ir ji atsiklijavusi nuo to siaurumo, na kažkokia nesamonė. Skaudžiausia, kad pačioj labiausiai vaikštomoj vietoj - priešais šaldytuvą, nagus nukapoti už tokius dalykus. Deja pastebėjau jau po to kai sumokėjau pinigus, užsilikonino po to tarpus, sakė - susiklijuos, bet nė velnio. Dabar į sms neatsakinėja, laiškų neatrašo :( teks patiems klijuot - taisyt. O už darbą tai sumokėjau 800 eur + 50 už tarpus silikoninius...



O ča tipo turėjo susitvarkyti "užsilikoninus", nu kad nė velnio...


Visur kitur tarpeliai gražiai, nepastebimai - tvarkingai taip atrodo:


Na bet ką aš čia apie tuos tarpus, esmė ta, kad statybų plotas virto jaukiomis patalpomis ir lakstau su minkštom tapkėm :)





O čia nuobodūs skaičiai:
Parketlentė 2500 eur
Klijai 500 eur
Darbas 850 eur

Viso grindys - 3850 eur. Parketlentės grindų plotas - apvalus 100 kv. m. 

Ai, tiesa, parketlentė - balintas šukuotas ąžuolas Bishop / Moderato. Toks kiek skandinaviškas grindų variantas. Užtant virš galvos spalvingas juodalksnis ir kažkaip visai smagiai susišauka viskas - medžio visur pilna, bet neperkrauta, lengvai ir jaukiai taip. Na, žiūrėsim, kaip čia man toliau seksis...

Komentarai

  1. Labai gražiai dera lubos ir grindys, o meistram už tokius šedevrus matomiausioje vietoje nagus kaip reikiant nukapoti. Siūlau, jei ir toliau nekels tel. pasidalinti jų kontaktais, kad truputį klientų ratą sumažinti :)
    Vinilinės dangos nesvarstėte?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vinilines nesvarsciau, kiek teko matyti as atskiriu kad tai ne medis, man kiek pritrusta naturalumo vizualinio

      Panaikinti
  2. Šiandien ir mes rinkomes parketlentes. Ir iškylo klausimas už ką permokam? Nes mums pasiulė už 33Eur, 46Eur ir 57Eur - skyriasi šakotumas, pirmuoju variantu matosi užglaistytos šakų vietos, o brangiausios - be šakų. Pagal ką rinkotės jūs? 25Eur tikrai gera kaina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hm, as kai pirkau, tai buvo sioka tokia akcija, dar pasiderejau, nes 100 kv nera mazai. Siaip priklauso nuo salono - kitur balinto azuolo maziau nei uz ~40 eur sunku rasti buvo. Unideco per kelis salonus buvau bene 3 versijas radusi. Uz uzstata pasiemiau po gabala, nusiveziau i sodyba, matavausi, ziurejau prie skirtingo apsvietimo, ir issirinkau. Jus pabandykite i ta Unideco uzsukti jei Vilniuje esat, jie ten turi daug pardaveju vienoje vietoje, susikraunate pavyzdzius ir renkates.

      Panaikinti
  3. Kai nesusiduri, tai kai kurie dalykai stebina. Labiausiai klijų kaina. Kažkas neįtikėtino.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, kai kazkada lyginau laminata su parketletem, tai ta kliju kaina mane irgi pribloske. Gaunasi taip, kad klijai plius darbas gaunasi 5+8=13 eur / kv.m... Tai tuomet pacios parketlentes kaina neatrodo tokia didele, kai ja perki uz didesne nei 20 eur / kv kaina, nes jeigu tiek moki uz medziagas ir darba, tai norisi ir kokyviska gera daikta isigyti.

      Panaikinti
    2. Klyju kaina kaip ir ok, rimta chemija, bet vat darbo kaina mane stebina, 8/10 euru.
      jei viska darant pagal "rekomendacijas/taisykles" dar reiktu poliuritanini grunta pskaitciuoti kuris taipat nera pigus, ir kuri rekomenduojamas ant shildomu grindu.. :/ , juosteles tos jau nebeidesite , klausimas kodel ja taip staigiai ishlenke? ar buvo klijuojama ant shiltu grindu? Pasitikrinkite ar visur palikti tarpai ties sienomis , liudna kai padaro tokia kliurka del skubejimo ir tingejimo perstumt lenteles..

      Panaikinti
    3. o parketlentes reikia klijuoti kodėl? ar ir laminnatą reikia? kažkaip visad maniau pakloji ir ok. čia klausimas neieškojus info, jei ką.

      Panaikinti
    4. jeigu sildomos grindys, tai parketlentes geriau klijuoti - efektyviau sildymas veiks. Del laminato nezinau, cia pas pardavejus reikia aiskintis

      Panaikinti
    5. laminatas dedamas ant pakloto(plaukiojanciu budu), kartais klijuojamos briaunos tarp saves, priklauso nuo uzhrakto sistemos. Parketas taipat arba dedamas plaukiojanciu budu jei leidzia uzhraktas, arba klijuojamas prie grindu. Skirtumai keli - plaukiojanciu budu privalumas kad galima lengvai ir greitai sudeti, ir demontuoti tiek laminata ar parketa. Minusai - ant pakloto danga nera standi, kartais aidi ir/arba girgzhda vaikshciojant, taipat sunkiau perduoda shiluma jei suklotos ant shildomu grindu. Priklijuoto parketo pliusai - standumas, neskamba vaikshciojant, negirgzhda, lengviau perduoda shiluma. Minusas - sunkiau irengti , taipat priklijuoto parketo nebeimanoma demontuoti ishsaugant lentutes, brangu :] o prieziura tiek laminato tiek parketo turi savo niuansu, plyteles priziuret lengviau:D

      Panaikinti
  4. Na kaina uz parketlentes normali. ;) o kazi kaip tu kokybe kur is didziuju prekybos centru? (Senukai, Ermitazas). Su 40% nuolaida galima nupirkt ir uz 15e/m2. Ar jos nepritaikytos sildomom grindim? ;) pas tevu tokios sudetos svetainej, valgomajam. 4 metai. Pakolkas kaip naujos ;) grindys nesildomos, sudeta ant pakloto.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as tiesa sakant maciau labai labai panasu balinto azuolo varianta ermitaze, ir pigesni nei as pirkau, bet ten jis buvo lenkiskas. Ir nu velnias kazkaip neisdrisau -ziurejau ziurejau as i ta parketlente, na panasi, bet kazkokia ir kitokia lygtais. Buvo keliais eur pigiau uz kv nei ta kur pirkau. Man kazkaip atrode patikimiau tam grindu turguj - nes ten yra kam pakosultuoti, paaiskinti, tinka netinka, kokie ten tie sujungimai (nes po to meistrai irgi tikslinasi kokios tos parketlentes..) Pas mane kazkaip kur koridorius tai parketlentes rina be jokiu pertrauku gerus 17 m, irgi yra specifikos, vaiksto tas medis, na tai kazkaip as nedrisau ermitacinio lenkisko akciinio pirkti... Bet tai nereiskia kad jis blogas - na bet ten pasitarti nera su kuo, plius as klijus iskart pirkau pas tuos pacius, irgi reikia kokybiskai kad butu... gal saugiau pirkti pas specus visgi, jie kazkaip atsargiau patarineja

      Panaikinti
  5. Puikios spalvos, gražu ir jauku darosi, bus smagu kai apsistatys viskas baldais :). Aš pamenu laukiau nesulaukiau kada atsiras grindys ir nebuvo taip svarbu kaip nedažytos sienos :).
    Ale kaip išbrango viskas dabar, prieš du metus kai dėjo mums grindis irgi klijais prie betono, darbas kainavo 15 Lt/m2, nors buvo pasiūlymų pamenu ir po 20-25 Lt, klijai mums gavos 14 Lt/m2.
    Šildomoms grindims tinka tik klijuojamos parketlentės, plaukiojančiu būdu negerai, tik laminatui ši taisyklė negalioja. Bet aplamai žodis "plaukiojančios" jau nusako, kad tos grindys ir braškės ir tarškės jomis vaikščiojant, tai laminatą vien dėl to ir atmetėm iš savo pasirinkimo.
    Daugiau apie mūsiškę patirtį čia: http://namukas.blogas.lt/kas-geriau-alyva-ar-lakas-2209.html

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šauniai padirbėta, labai gražiai paklojote grindis! Tik, mano manymu, kambaryje vertėtų patiesti kokį kilimą - būtų daug jaukiau :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai