Plytelės. Jau?!

Lyg ir neplanavau aš tų plytelių klijuoti, bet gavosi toks štai reikalas. Katilinėje bus montuojamas šilumos siurblio vidinis blokas, na ir reikia kad toj katilinėj būtų grindys jau. Vien tik katilinėje išklijuoti plyteles - niekas tokių smulkių darbų nesiima. Todėl nutariau plyteles išklijuoti visur kur numatyta vienu ypu. Plytelių pasirinkimas gana didelis, susiorientavimui nuvažiavau i Medžio centrą, ten vienoj vietoj keletas kompanijų. Pravartu apsilankyti Senukuose ir Ermitaže, kad pajausti skirtumus. Na ir patirtis parodė, kad nereikia turėti išankstinių nuostatų - Domus galerijoje yra "Kapri" salonas, kas atrodė labai ne pagal kišenę, bet ten radau labai gerų akciinių pasiūlymų ir pagalbos.

Taigi mano plytelės yra visos akciinės :) Kapri ir Iris davė pasiimti pasimatuoti į vietą, tai labai praverčia, ypač derinant spalvas. Katilinei ir sandėliukui reikėjo tiesiog kažko pigaus ir bent jau negąsdinančio, tai atradau Ermitaže.

Taigi, pradedam nuo tambūro. Norėjau, kad būtų toks tambūrui būdingas stilius, kaip kad senuose namuose, radau Senukuose štai tokį variantą, tuo metu buvo visoms plytelėms nuolaida 35% nuo tos kur pavaizduota:


O čia plytelės katilinei ir sandėliukui, kažkaip sumasčiau kad galima sukomponuoti, kad viskas neatrodytų nuobodžiai ruda :)



Mažajame tualete man tiesiog reikia siauros juostos po ir virš mažos kriauklytės, nusprendžiau daryti iš medį imituojančių plytelių, radau Irise:


Virtuvės sienoms - irgi medžio imitacija, tik jau iš brangesnių plytelių, buvo akcija "Kapri", man visai tiko ta smėlio spalva. Kaip kažkada minėjau, virtuvė tai pati aktyviausia numatyta zona, todėl čia norisi ypatingo jaukumo, na va ir plytelės ne iš pigiųjų:


Voniai plytelės šviesios, tos kur pačiam viršuje. O grindims - tos kvadratinės. Grindims tas pačias plyteles paėmiau ir virtuvei, ir voniai, ir WC. "Kapri" akciinės :)


Visos plytelės kadangi akciinės, buvo čia ir dabar sandėliuose. Vienintelės, kurios buvo be nuolaidų, ir teko laukti porą savaičių, buvo voniai, nes teko derinti su grindų plytelėmis ir sienų plytelėmis, ir tiesiog viskas iš eilės netiko. Na tai pašlaidavau šioj vietoj (na tik gerai, kad jų ne daug reikėjo..)


Po to reikėjo pritaikyti glaisto tarpams spalvą, tai derinimas vyko vietoje, nes meistras atgabeno paletę:


Tai, kad plytelėmis šiais metais bus viskas išklijuota, buvo netikėta. Dar labiau netikėta buvo tai, kad teko vonia jau įstatyti, nes reikėjo ir sienų plyteles apklijuoti taip, kad jos užeitų kiek ant vonios, ir pačią vonią aptaisyti medžio imitacijos plytelėmis. Taigi vualia - štai jums ir vonia. Patalpos plotis primenu - tik 150 cm :)

Prieš rodant rezultatą, turiu pasakyti, kad su meistru ne itin pasisekė. Jį susiradau parekomendavus kaip gerą, už sienų klijavimą - 12 eur/ m2, už grindų - 10 eur/m2. Jo darbą vertinčiau maždaug 7 balams iš 10, nes pridarė visokių kliurkų, kaip pavyzdžiui ne itin lygūs tarpai kai kuriose vietose, štai:


Bendras vaizdas gražus, tos pačios plytelės iš toli:


Todėl nusprendžiau nesigadinti nervų ir santykių nesiaiškinti, visvien nepakeisi jau nieko...

Taigi rezultatai tokie. Tambūras - sodybiškas ir toks kiek kaimiškas, tokio ir norėjau :)


Katilinė:


Sandėliukas (kvadratukas ne per vidurį specialiai, kad po to stelažus sudėjus atrodytų kad per vidurį):


Mažiuko WC sienėlė:


Vonios siena:

Visa vonia. Beje vonioje grindų plyteles sudėti nusprendžiau rombu, nes patalpa siaura, tai gal kiek optiškai išdidina, atrodo tikrai gerai, sprendimu tokiu džiaugiuosi. Medžio imitacija - labai gerai, tikrai reikėjo svarios tamsios spalvos, nes kreminė siena ir švelnios spalvos grindis reikėjo kažkuo grubesniu atsverti. Na ir sėkmingai pavyko ta ilgą siaurą patalpą spalvų pagalba sutrumpinti ir išplatinti. Na gal čia bandau save pagirti, gal iš tiesų tik man čia taip atrodo :)


Vonios apačia užtaisyta gipsu ir ant jos priklijuotos plytelės. Dešiniame kampe pora plytelių įtaisyta ant silikono, kad galima būtų jeigu kada prireiks nuimti ir prieiti po vonia su santechniniais kėslais.

Na ir medžio imitacijos virtuvės siena:


Štai ir visa istorija su plytelių paieška, derinimu, klijavimu. Kur kampu plytelės sueina, tai paprašiau, kad pjautų 45 laipsnių kampu ir gražiai suvestų. Dar reikia atkreipti dėmesį, kad sienų kraštuose neliktų bjaurių plonų linijų, t.y. atitaikyti, kad plytelės prasidėtų didesniu gabaliuku nei pusė ir pasibaigtų tokiu - kiek daugau plytelių išeina, kokiu 8 proc. reikia pridėti viršaus. Rombu klijuojamoms grindų plytelėms irgi reikia panašaus "viršaus". 

Tiesa, klijuota buvo su parketlentės šablonu, nes plius - minus reikia žinoti, kokio storio bus parketlentės. Na ką aš žinau, kokio jos bus storio. Nuvažiavau į Medžio centrą, pasiprašiau tokio šablono kuris 14 mm, nes toks dažnas yra, tai gal sakau pataikysiu tokį kada ir nupirkti. Gal net su kokia akcija :)

Komentarai

  1. Šildysitės vis tik šilumos siurbiu, o ne granulėmis ? Kažką praleidau ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, ne granulem. Nepraleidod, buvau tik uzsiminusi, bet nieko nerasiau - nieko dar nera, bet manau rugsejo pradzioje pajudes ir sis "projektas" :) butinai parasysiu kaip ir kodel, na ir uz kiek zinoma ;)

      Panaikinti
  2. Sveiki, cia jau nieko nepakeisi, o be to nezinai ir kaip veidrodziai bus isspresti sanmazguose, bet gal kitiems pravers - veidrodzius galima klijuoti ne ant plyteliu, bet ileisti. Susitaupytu plyteles. O siaip viskas super puikiai! Laurynas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tiesa sakant ileisti veidrodziai nelabai graziai atrodo, bet gal tiesiog nepasiseke pamatyti tvarkingo darbo :) ir kai pats vonia planuoji tai siam etape velnias zino kokiam tas veidrodis auksty bus ir kokio dydzio ;)

      Panaikinti
  3. Jau matau, kad bus gražu! Ypač man patinka vonia :) Medžio imitacijos plytelės - ir mano naujausias atradimas, net sutikau su planu visą pirmą aukštą plytelėmis iškloti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmo auksto grindis? O medzio nebus? Medines grindys jaukus dalykas...plyteles kai grindys nesildomos toks baisiai saltas daiktas :)

      Panaikinti
    2. jau dabar norisi sildyma junkt, nes basomis jau saltoka per plytelis vaiksioti. O ant mediniu tai dar diskomforto nejauciu.

      Panaikinti
    3. As pas save bute jau ijungiau grindis ten kur plyteles...vonioj ir virtuvej pritrukau silumos

      Panaikinti
    4. tam yra sukurtos tapkes, apisauni ir diskomforto kaip nebuta :)

      Panaikinti
  4. Man labai patinka plytelės, o ypač šildomos grindys su plytelėmis. Labai malonu ant tokių vaikščioti basomis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labai patinka plytelės, o ypač šildomos grindys su plytelėmis. Labai malonu ant tokių vaikščioti basomis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aura, ta nuoroda kuria tai primygtinai reklamuojat i "vokiska keramika" kur na man rodos pacios brangiausios Vilniuje plyteles - nelabai tiktu ekonomines klases uzmiescio namui / sodybai. Sutinku kad plyteles nuostabios, bet tikrai brangios ir prabangios...

      Panaikinti
  6. Noriu visiems čia papasakoti, kaip DR WALE pakeitė mano likimą. Beveik penkiolika metų dirbau pardavėja automobilių įmonėje ir vos gavau komisinio atlyginimo už sąskaitas, o tam tikras kolega pirko namus. Buvau sutrikęs dėl jos, nes visi pavydėjo, kiek komisinių ji uždirbo. Nesupratau, kas yra negerai, nes buvau geras savo darbe ir nebuvo nieko papildomo, dėl ko ji darė ją kitokia, ir beveik penkerius metus negalėjau sukaupti drąsos jai išreikšti save. Vieną dieną, kai ji mane vežiojo, paprašiau jos duoti patarimų ir nusprendžiau iš jos mokytis, bet ji pasakė, kad aš geriau dirbu darbą, todėl mane dar labiau supainiojo, nes, matyt, ji buvo geresnė. Po daugelio pokalbių ji man pranešė apie DR WALE, kuris jai atliko sėkmės burtą, dėl kurio ji tapo išskirtine. Ji davė man savo kontaktą ir paprašė pasikalbėti su juo ir padaryti viską, ko jis paprašys. Praėjo septyni mėnesiai, ir aš ką tik nusipirkau savo pirmąjį namą ir sutaupiau pakankamai pinigų, kad galėčiau išsiųsti savo mergaites dvynes į koledžą. Aš buvau palūžęs ir benamis ir niekada neįsivaizduoju, kad taip greitai turėsiu namą. Ačiū DR WALE. Paprašykite jo pagalbos ir su jo leidimu palieku jo tiesioginį kontaktinį numerį WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai