Stogas jau su 25 cm šiltalo

Galvoju, kokį čia prizą - siurprizą sugalvoti tėčiui už jo greitumą. Ėmė ir apšiltino su vata stogą per tris savaites! Žinoma, dar liko prikalti garo izoliacinę plėvelę ir bruselius (šie tarnaus kaip karkasas medinėms luboms vėliau). Tačiau šiltinimas vata užėmė stebėtinai mažai laiko. Juk dirbo jis vienas. Vienui vienas. Stogo, šiltinamo iš vidaus, plotas - apie 160 m2. Kraigo aukštis viduje - virš 4 m.

Taigi, kiek kas užtruko. Sudėti pirmą 20 cm vatos sluoksnį - savaitę. Prikalti bruselius prie gegnių, taip sudarant karkasą paskutiniam vatos sluoksniui - irgi savaitė. Na ir sudėti 5 cm vatos sluoksnį bei pritvirtinti jį su virvute - irgi lygiai savaitę. Taigi viso trys savaitės.

Apie vatą Knauf - dirbti su ja gera, bet jeigu žmogus būtų jautrus visoms toms dulkelėms - būtų bėdos. Kaip ir bet kokia mineralinė vata, ji dulka. Ir ji viršuje - virš galvos. Tėtis, kuris turbūt atspariausias pasauly žogus toms vatos dulkėms, darbavosi be respiratoriaus net... Aš, pabuvusi patalpoje, kurioje virš galvos tiesiog pasyviai kabo neuždengta stiklo vata, po keliolikos minučiu pradedu jausti tų dulkelių buvimą ore. Na o dirbančiam visą dieną ir tasančiam tą stiklo vatą bei karts nuo karto paremenčiam vatos gabalą savo galva... geras dušas kasvakarą yra tiesiog gyvybiškai svarbus. Tiesą pasakius, matyt tai, kad patalpoje apie 15 laipsnių šilumos, yra didelė sėkmė - dirbti tokį darbą sakykim karštą vasarą - būtų kažkas arti pragaro, nes tos dulkelės toks lipnus bjaurus reikalas būtų suprakaitavusiam darbštuoliui...

Taigi štai kaip atrodo apšildytas ir laukiantis garo plėvelės stogas:

Šlaitų sudūrimo vietose taip:


Dvišlaitė versija:

Sijos šiek tiek paskendo vatos sluoksnyje:


O čia vaizdas iš arčiau - viskas virvutėmis pritvirtinta:


Na ir šiandien taip gražiai prasidedančios žiemos proga atvažiavo traktoriukas:


Ir iškrovė malkų krūvą - kad būtų kuo krosnelę kurenti - žiemos metu tikiuosi vyks įvairūs darbai, taigi kad būtų žmonėms nešalta darbuotis, o ir man atvažiavus taip faina prie krosnelės kavos, arbatos išgerti...

Kaime sausų malkų kubą galima gauti už 100 litų. Vilniuje pasiskambinus kur nors malkų - prašo 220 Lt... Op, ir malkos yra:


Op, ir malkos gražiai sudėtos - nežinau, kodėl, bet sudėti gražiai malkas man toks malonus dalykas - gal todėl, kad fizinis darbas puošia žmogų :)


Op, pamatavom - o malkų ne 4 kubai, o tik 3,5... Na, bet vis tiek nebrangiai, jos sausos, puikiai tinkamos krosnelei kurenti.

Šiaip jau netikėtai atradau gerą vietą malkoms - už kolonos, prie įėjimo durų. Labai patogu išbėgti ir pasiimti jų, viskas po stogu (ten matosi tokia plėvelė ant sienos - tai čia kad sienos negadintų). Galvoju, gal čia ir ateity padaryti malkų buvimo vietą? Visai mielai ir taip "sodybiškai" jos čia atrodo...




Komentarai

  1. Smagiai pasidarbavot. Mums supjautas ir virš 3 metų džiovintas malkas kaimynas po 70Lt už kubą pristatė beržas+pušis, tiesa gražiai sudėjus ir pamatavus kažkur kubas malkų pradingo :)
    Patarčiau prie sienos neremti malkų, nes turi būti paliktas ventiliacinis tarpas joms vėdintis, kitaip ten gali kauptis drėgmė, negerai ir malkoms ir sienai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu cia buvo pradzioje kaina 350 už 4 kubus. Tuomet atsirado papildomi 50 Lt už atvežimą :) O po to pasirodė, kad kubų yra tik 3,5. Viskas palaipsniui, švelniai... Cha cha :)

      Del malkų sudėjimo - šiaip tikiuosi per šaltajį sezoną jas sudeginti, ir gal neturėtų kauptis ta drėgmė labai. Malkos iš dviejų pusių vėdinamos, nes remiasi tik į sieną iš vienos ir į koloną iš kitos pusės. Medinę namo sieną apsaugojome kad nesigadintų plėvele... Bet ateičiai jeigu čia ir paliksiu malkų krosnelei sandėliavimo vietą,gal ir reiketų pagalvoti apie kažkokias atramas ar pan. dalyką. Labai jau jaukiai mano tos malkos atrodo šalia įėjimo, šiltai taip :)

      Panaikinti
    2. vaziuoju savaitgali nepjautu rastu po 2-3m ilgio po 50Lt/m3 parsivezti, 25m3 viso. 25*50Lt=1250Lt + 200Lt parvezimas + 200Lt supjovimas, susiskaldysiu ir susinesiu jau ko gero pats, tai ~66Lt/m3 turetu gautis, aisku jei neatsiras kaip rasot parazitiniu nuostoliu :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai