Mano lėtos statybos ir stebėtinai tikslus planavimas :)


Lygiai prieš metus drebančiam rankom drįsau paplanuoti 2014 sezono darbus. Na, žinote, šiandien darau išvadą, kad esu baisiai tobula planuotoja, nes viską, ką planavome, padarėme. Net pavasarinė tėtės mažojo pirštelio trauma, nustūmusi mėnesiui darbų pradžią nesutrukdė visko padaryti, ir galiu pasakyti, kad padaryta net daugiau. Tas daugiau - tai po betoninėm grindim išvedžioti elektros laidai, o tam reikėjo ir paplanuoti elektrą bei apšvietimą. Taigi taigi padaryti tokie planuoti darbai:

  1. Padaromi pamatėliai vidinėms pertvaroms - PADARYTA. DARĖM PATYS :)
  2. Įstatomi langai ir lauko durys - PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS.
  3. Išvedžiojami nuotekoms vamzdžiai, įvadas nuotekoms. PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS.
  4. Grindų apšiltinimas putplasčiu - PADARYTA, DARĖM PATYS.
  5. Vamzdžiai vandeniui - PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS.
  6. Išvedžiojamas grindinis šildymas - PADARYTA, DARĖM PATYS.
  7. Grindų betonavimas - PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS.
  8. Sienų apšiltinimas - PADARYTA, DARĖM PATYS.
  9. Sienų apkalimas medinėm lentutėm - PADARYTA, DARĖM PATYS.
  10. Signalizacija - PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS.
Iš neplanuotų, dalykų:

  • Elektros laidų išvedžiojimas po grindimis - PADARYTA, DARBAS SAMDOMAS (Tiesa, elektros ir apvietimo planas - PATI...tikiuosi, nepasigailėsiu...)
  • Nupirkta krosnelė :)


Na ir buvo tokios svajonės, jog jeigu leis finansai, tai galėtų įvykti ir šie darbai:

11. Stogo apšiltinimas vata - DARBAS JAU JAU PRIE PABAIGOS
12. Vidinių pertvarų išmūrijimas - manau, kad žiemos metu užteks finansų ir pertvaroms išmūryti, ir gal net elektrą galima bus išvedžioti ir palanges sustatyti - žodžiu pasiruošti tinkavimo darbams, kas galėtų įvykti ankstyvą pavasarį.

Kažkaip buvo apėmęs prieš kurį laiką toks jausmas, kad mažai ką šiais metais padarėm, bet kai pradedi vardinti, ir kiek visko savo jėgom, iš lėto, kruopščiai.... tikrai visko daug sugebėjome įgyvendinti! Šio sezono skirtumas nuo kitų toks, jog jis be pabaigos - žiema už lango balta, o darbai vis vyksa, ir tikiuosi galės vykti toliau, po truputį, iš lėto, ramiai. Ir meistrai žiemą dažnai būna laisvesni, tai gal pavyks viską sklandžiai suderinti. Su mūrininkais noriu tartis tais pačiais, kurie mūrijo patį namą, nes viskas su jais gerai, na ir elektros išvedžiojimui meistrus turiu.

Prieš tris metus susidėliojusi buvau pamečiui kas kada bus daroma ir kiek tai maždaug galėtų kainuoti :) Atrodo, kad ateinantys metai bus namo statybų paskutinieji metai, dar liks tik įsirengti viską viduje. Labiausiai neramina, kad du momentai suvalgys labai didelę dalį biudžeto - tai katilinės įrengimas ir kanalizacija. Manau, kad tai pareikalaus apie 25 tūkts. litų. Todėl reikia gerai pasvarstyti, ką po ko ir kada daryti...


Komentarai

  1. Dazniausiai tik sudeliojes ant popieriaus pamatai, kad viskas is tikro sukasis nenumaldomu greiciu, nors kita kart atrodo, kad stovi vietoje :) As jau gyvendamas, dar nepasibaigus statybu iki galo kita kart pagaunu save mastant, kaip cia viskas ilgai trunka, bet atsukus laika atgal supranti, kad viskas istikro net per greit rutuliojasi :) Svarbu NORETI :)
    Katilines irengimas tikrai vienas skaudesniu finansiskai etapu, pamenu, kad kazkur buvo rasyta, bet gal priminsi koki sildyma planuoji?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Granulinis su automatiniu padavimu ? Boileri taip pat statysite katilineje ? Boileris bus kombinuotas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na man, kol kas nepasinerusiai i katilines irengimo detales, zodis "kombinuotas boileris" skamba kaip keiksmazodis :) Manau, kad apie katilines irengima dometis pradesiu tik vasara, todel dabar net negaleciau nieko ir atsakyti. Galiu tik pasakyti, kad visi katilai, boileriai ir pan. dalykai bus katilines patalpoje :)

      Panaikinti
  3. Tai ateis laikas, bus nebekeiksmažodis :) O, kad visi įrengimai bus vienoje patalpoje tai labai teisingai, Nepridedo grožio tie boileriai kabantys san. mazguose..

    Nepamenu kaip pas jus nuotekos išvedžiotos, bet svarbu boileriui atvesti nuotekų vamdį. Nevisi veda, bet jeigu neprireiks, tai bent jau nepatrukdys. Ir taip pat būtina teisingai paskaičiuoti el. laidus, kad nebūtų ant to paties saugiklio boileris, siurblys ir dar kasnors. O kadangi pas jus vyksta statybos procesas, būtų gerai šiuos dalykus bent preliminariai numatyti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Benai - gal ir kvailas klausimas, bet kam boileriui reikalingas nuotėkų vamzdis? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jeigu teisigai supratau, tai matyt turimas omeny galimybe issipylus vandeniui katilineje jam nuteketi. Pas mane tai yra padaryta, ir kiek zinau, tikrai butinai tokia galimybe tureti...man paskutine minute santechnika spatare, pati kadangi planavau nuotekas ir santechnika, tai nezinojau :) Bet padareme, aprasiau tai cia pavasari: http://statausodyba.blogspot.com/2014/04/vidaus-nuotakynas.html

      Panaikinti
  5. Kada tvora statysite? Mes labai norime saviske susitvarkyti, bet kai reikia paskaiciuoti tvoros kaina, tai matom, kad dar reikia siek tiek pataupyti. Idomu kaip jus susitvarkysite :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai