Vonios kambario grindinio šildymo improvizacijos

Pagal projektą vonios grindinio šildymo vamzdžiai tiesiog gražiai vienodai 10 cm žingsniu išvynioti. Žingsnis 10, o ne 20 - kaip suprantu todėl, kad vonios kambaryje numatyta kiek aukštesnė temperatūra nei kambariuose (+24, o ne +21). Taip ir pradėjome, tačiau po to šovė mintis, kad juk reikėtų palikti galimybę tvirtinti klozetą. Grindų šildymo projektuotojas pasijuokė kad šiais laikais klozetus arba kabina arba su silikonu klijuoja, bet su pora žmonių pasitarusi visgi nusprendžiau kad patrauksiu. Patraukus vamzdelius, kadangi visas vonios kambarys tik 1,5 m pločio, daug vamzdžių susikoncentravo vienoje vietoje, praktiškai susiglaudę tokie:


Naudojantis tualetu kojoms bus labai šilta, tikiuosi maloniai :)

Kiek timptelėjau vidinę kilpą į centrą, toliau nuo vonios, na ir grįžtant su išeinančiu vamzdžiu nepadariau vienos kilpos, nes ir taip šalia baisiai daug susikoncentravę vamzdžio dėl to "sutraukimo". Planas buvo toks:


Manau, kad tai buvo sudėtingiausias kontūras, nes kiek pasimetėme dėl to klozeto apėjimo, dabar galvoju - o kaip gi vonia tvirtinasi :) Reikės nufotografuoti visus atstumus ir turėti omenyje perkant vonią. 

Įdomiai gaunasi su kontūrų ilgiais kol kas: pagal projektą pirmojo turėjo būti 112, o gavosi 102; antrojo turėjo būti 86, gavosi 74 m. Savaitgalį pamatysime, kaip bus su kitais :)

Komentarai

  1. ne paprasčiau buvo pasimatuoti tualeto tvirtinimo taškus ir įsibenotuoti ankeriukus?

    aišku vamzdį apvedant apie kanalizaciją, kad nekvepėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kad tualeto kuri galeciau pasimatuoti, dar neturiu :) bes standartas yra mazdaug toks: po 20 is sonu ir 50 i prieki (na arba po 25 is sonu ir 60 i prieki). Na ir spresti reiketi vietoje, cia ir dabar...

      Panaikinti
  2. kas antrą besiglaudžiantį vamzdį reikėtų izoliuoti su termovokeliu, kad nekaistų per daug viename plote grindys.

    AtsakytiPanaikinti
  3. vonia statosi ant remo su reguluojamom kojelem, jos tvirtinti prie grindu nereikia

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai