Langai ir durys jau yra, biudžetas viršytas, bet ne smarkiai.

Šią savaitę namukas pasipuošė langais ir durimis. Tikrai pasipuošė, nes viskas atrodo labai gražiai, ir vaizdas namelio kiek pasikeitė.

Langus pasirinkau gerus, gal mano sodybai ir kiek per gerus :) Taigi langai:
  • Rehau GENEO MD
  • Spalva - auksinis ąžuolas tiek iš išorės, tiek iš vidaus
  • Sistemos gylis 86 mm, su vidine tarpine
  • 6 kameros
  • Šilumos izoliacija Uf - iki 0,86 W/m2K
  • Na ir visokie geri rodikliai: garso izoliacija, apsauga nuo įsilaužimo, oro pralaidumas, sandarumas stipriai lyjant
  • Stiklinimas: 4PUN-16arg-4-16arg-4PUN (44 mm trij7 stikl7 paketas su 2 selektyviniais stiklais, Ug=0,6). Šiltas rėmelis THE pilkos spalvos.
Visi langai su praplatinimais, tie praplatinimai irgi padaryti iš Fipro medžiagos, ir yra 2 cm pločio. Šie praplatinimai išsprendė štai kokią problemą: 

Esant medžio išorės apdailai, gana daug šiltinimo ir apdailos medžiagų "užeina" ant lango - sakykim, 3 cm akmens vatos, ir dar medinė lentutė, ir dar reikia ant kažko ją pritvirtinti. Tokiu atveju be praplatinimų lango rėmo liktų negraži siaura juostelė. Taigi 2 cm praplatinimas išsprendžia tokią problemą, ir su šalčio tiltu irgi tokiu atveju palankiai išsisprendžia, nes viskas gražiai ir plačiai užsidengs.

Taip pat nusprendžiau visgi investuoti ir į difuzines juostas, jas, kad pigiau gautųsi pirkau ne iš langininkų, o tiesiai iš Ottensten. Nusipirkau po 100 m išorei ir vidui - SIGA. Susimokėjau 1080 Lt, bet tikiuosi langininkai pasiims likutį ir kokį šimtą litukų susigrąžinsiu.

SIGA juosta - iš brangesnųjų, tačiau jos geroji savybė apart kokybės yra ta, kad statybų metu ji patogi, nes atklijuoti ir atgal priklijuoti galima, ko su kitomis jau būna problematiška. Aš patikėjau :) Kaip žinia, šios difuzinės juostos daro tokį stebuklingą dalyką, kad iš patalpų drėgmę išleidžia, o iš lauko į patalpas drėgmės nepraleidžia, o tai labai svarbu šiais laikais...

Geneo langai montuojami plytsraigių pagalba, jie įsriegiami į mūrą. Na labai gaila, kad neturėjau galimybės nufotografuoti. Haus blokeliai kampuose ir kraštuose kur durys ir langai - pripildyti betono, taigi sriegti buvo į ką. O ten kur tuščiaviduriai - tai stengtasi į tarpus taikyti, kur blokeliai sujungiami, tokiu būdu ten ne tuštuma.

Langų iš viso 11, jų plotas - 35, 83 m2. Vitrinų iš jų (t.y. iki žemės) - 5 vnt. Viena vitrina - 3,67 m ilgio, vitrinų aukštis - 2,3 m.

Dėl lauko durų po ilgų paieškų ir svarstymų priėmiau banalų sprendimą įsistatyti tokias pat kaip ir langus. Tiek paradines, tiek katilinės. Paradinės durys buvo numatytos su šaliduriu, ir bet kokį kokybiškesnį durų variantą svarstant atsirėmiau į tikrai aukštas kainas ir dažnai į abejones keliančias šilumos varžas. Todėl susiradusi Pinterest'e, kas man patiko, kažką panašaus ir užsisakiau tokias pat, kaip ir langus.

Paradinės durys - Rehau Geneo, stiklinimas: 4mat-16arg-4-16arg-PUN. Stiklo paketas 44 mm trijų stiklų, su vienu matiniu ir vienu selektyviniu stiklu, Ug=0,9)

Durys į katilinę - pigesnės: Rehau Brillant-Design (5 kamerų, 70 mm storio) Stiklo paketas su krizet ir selektyviniu stiklu, Ug=1,2)

Svarbu, kad išduotų langams SERTIFIKATĄ, t.y. atitikties deklaraciją.

Taip pat įdomus dalykas - negalima ilgam palikti juostų, kuriomis apklijuoti visi rėmai, jas derėtų laikyti ne ilgiau kaip savaitę... Žmonės dažnai nenuklijuoja ir laiko iki statybų pabaigos, ir nuo saulės ir t.t. tos juostos tiesiog įsilieja į rėmą, ir būna, kad nuimti jau nelabai ir įmanoma. Langininkai pasakojo, kad yra daugybė besikreipiančių su tokia problema, bet nelabai galima kuo ir padėti. Taigi teko juostas nuiminėti ir atidengti langus ir duris visu gražumu :)

Paradinės durys, jos su atsidarančiu šaliduriu ir matiniu stiklu, kad niekas vakare degant šviesai nestebeilytų:

Durų plotis - 1,35m. Štai tokių mechanizmų ir apačios ir viršaus pagalba šaliduris gali atsidaryti:


Taigi prireikus į namą galima įnešti didelius daiktus patogiai ir be streso:


Durys su stiklu turi dar vieną privalumą - tambūre bus visuomet dienos metu šviesu:


Štai taip atrodo paradinių durų slenkstis:


Katilinės durys, jų plotis 1 m:

Čia tas stiklas "krizet" - labai gražiai atrodo:


Slenkstis katilinės durų:

Bendras vaizdas su langais ir durimis, juoda juosta aplink - išorei skirta difuzinė juosta:


Difuzinė juosta uždengia ir tuos 2 cm pločio praplatinimus:



Viduje difuzinė juosta eina ne aplink visą langą, apačioje ji neužklijuota (dabar mastau, kodėl...)



Na ir maži niuansėliai - terasoje langai vitrinoje iš išorės turi tokias "rankenėles", kad galima būtų uždaryti duris iš išorės (pritraukti):

Čia lango vidus - šiltas pilkos spalvos rėmėlis (kai kas sako mėgsta juodus, bet man pilki gražesni pasirodė):

Čia vat lango apačia kaip atrodo ir ant ko tas langas stovi:


O čia didžiosios vitrinos dižiajame kambaryje, viduje. Keturių dalių vitrina atsidaro iš abiejų šonų, išėjimui į terasą.

Rankenėlės gražios, ir sukiojant "traška" - čia atseit gerai :)


 Vidaus difuzinės plėvelės liko, nes jos apačioje nereikėjo klijuoti:


Deja nuotraukų kaip montavo langus, neturiu, nes negalėjau dalyvauti. Ar statyti pačiam ar samdyti ką - čia kiekvienam spręsti pačiam. Šiaip nieko sudėtingo, tačiau langai, ypač vitrininiai tikrai sunkūs, taigi tai sunkus fizinis darbas, ir reikia tai turėti omeny. Jeigu samdytis per įmonę, tai kainuoja brangiau, bet geriau susitarti su darbininkais, kurie stato, tiesiai - jų noras - 40 Lt / kv m. Brangoka sakyčiau :)

 

Langai ir durys man kainavo apie 23 tūks. Lt. Tiesa, iš jų apie 1000 Lt kainavo difuzinės juostos. Durys - paradinės - maždaug 4000, katinlinės durys - apie 1500. Kadangi negaliu tiksliai nustatyti difuzinės juostos ir visokų sraigtų kiekių atskirai durims ir langams, tai čia apytikslės sumos. Be to, labai derėjausi, ir išnaudojau pažintis :)

Iš numatyto biudžeto, deja, išlipau - buvau numačiusi langams ir durims 20 000 Lt, taigi viršyjau kokiais 14 - 15 proc. Na bet tenka pripažinti, kad yra vitrininių langų nemažai, ir spalva - iš abiejų pusių, na ir langai kokybiški.

P.S.:
Buvo prašymas įkelti vitrininių langų slenkstuko nuotrauką, štai:



Komentarai

  1. Vidui ne difuzine, o garo izoliacine juosta turi but, gal tokia ir yra tik netaip pavadinot.
    Del sertifikatu, nuo 2013 07 me visi gaminiai ir medziagos turi but su eksploataciniu savybiu deklaracija ir montavimo instrukcija. Cia teoriskai, nes praktiskai tik rimtesni gamintojai tuo pasirupine, kita vertus poziuris i si reikalavima labai atspindi gamintojo poziuri i eu reikalavimus ir atspindi kokube.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saunumelis. Lauksim iraso ziema apie langus ir duris.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apatinis lauko durų metalinis slenkstis bus labai didelis šalčio tiltas žiemą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti. Mane šiuo atveju manau gelbės kad yra tambūras, na bet pagyvensim - pamatysim. Matau, jog durys nelabai sandarios, dar bandysiu klausti, ar galima pareguliuoti kažką.

      Panaikinti
    2. Pas mus apatinis metalinis slenkstis per didžiuosius speigus labai kondensuodavosi ir užšaldavo, kad net ryte norint atidaryti duris, tekdavo nudaužyti ledus. Su termovizoriumi matavau, kai lauke buvo -17oC, slenksčio temperatūra iš vidaus buvo -14oC.

      Panaikinti
    3. Vainiau, kaip išprendėte šį klausimą ? Ar taip ir gyvenat toliau ?

      Panaikinti
    4. Tai buvo pirma žiema su šiomis durimis, tai pragyvenome ją taip, tiesėme poraloną, kuris šiek tiek gelbėdavo ir sulaikydavo daugiau šilumos. Dabar mąstysim apie naujas duris su kokybiška stakta.

      Panaikinti
  4. Gražu! bet kaina, didoka vis tik :) bet kokiu atveju smagu, kad namas jau su "akim" :)
    dėl aliuminio skenksčio irgi labai abejoju ar geras pasirinkimas dėl šalčio pralaidumo, bet kita vertus plastikinės durys kitokių slenksčių variantų nelabai ir turi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. "negalima ilgam palikti juostų, kuriomis apklijuoti visi rėmai, jas derėtų laikyti ne ilgiau kaip savaitę.." - Visiška nesamonė, tas galioja pigiems Lietuviškų firmų langams. Mano Geneo prastovėjo per žiemą ir po pusmečio apsauginės juostos nusiplėšė kaip lapas nuo ušpakalio po pirties, jokios žymės neliko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai puiku, bet aš jau nuėmiau, tai tebūnie šildosi langai saulutėje be visokių juostų :)

      Panaikinti
  6. Signalizacijos magnetinius kontaktus langams/durims pragręžėte statydami langus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, signalizacijos išvedžiojimo darbus darome įstatę langus ir duris

      Panaikinti
  7. gal galima nuotrauku terasinio lango slenkscio

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. įkėliau terasinio ir kito vitrininio lango slenkstuku nuotraukas įrašo pabaigoje

      Panaikinti
  8. Labas,
    o kodel nedarei langu su "isnesimu" i isore, i apsiltinimo medziaga?

    AtsakytiPanaikinti
  9. butu brangiau, nes langai vitrininiai sunkus, o ju pas mane prabangiai daug, ir ivertinus viska, tiesiog mano pamastymais neatsiperks si papildoma investicija. Statantiems pasyvius namus - is idejos manau butu sprendimas tinkamas, mano atveju - manau ir taip labai prabangius langus isistaciau. Jie pas mane, tiesa, su prapletimais, t.y. papildomu 2 cm plocio geneo plastiku, ant kurio uzeis dalis siltinimo ir apkalimo, taigi kiek geriau pasisleps viskas mineralinej vatoj (tikiuosi). Taigi sprendimas buvo neisnest i apsiltinimo medziaga, nes neitikino argumentai, labiau atrodo kaip nauja mada, kainuoja. Bet sutinku, kad mano sprendimas subjektyvus, paremtas pokalbiais su skirtingais langininkais ir siek tiek info is interneto.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki. Kokio pločio SIGOS juostas naudojote išorėje ir viduje? Kiek užsiklijavo ant mūro? Ir ar lengvai užsitinkavo ši juosta? Dėkoju už pagalbą :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, norėjau pasiteirauti. Kaip Jūsų langai? Ar patenkinti ir rekomenduijate ? Nes mes būtent Rehau Geneo MD irgi svarstome.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai