Kiek kainavo namo sienos

Namo sienų biudžete neįtikėtinai daug kainavo visokios transporto išlaidos - atvežti ir iškrauti blokelius - tai teko daryti porą kartų (sunkus ir didelis reikalas), atvežti ir iškrauti silikatines plytas, atsivežti cementą - teko daryti taip pat ne kartą... Žodžiu visos medžiagos sunkios, ir jų transportavimo išlaidos, kartu sudėjus su išlaidoms pastoliams (dar prie pastolių teko pridėti mokestį už jų surinkimą) - sudarė gana ženklią viso sienų biudžeto kainą.

Viso man sienos kainavo su visais darbais virš 15 000. Kiek kas kainavo:


Mūrijimo kainos ir kiek blokelių bei plytų galima rasti čia. Ant ko galima buvo sutaupyti - galima buvo nedėti armatūros. Tačiau kažkaip norėjosi visgi kad namas būtų stipriai surištas, bet sutinku, kad tai grynai emocinis dalykas, nuo pat pradžių žavėjęs sprendimas. O armatūra kartu su jos atvežimu - beveik 1000 Lt. Dar galima būtų buvę cementą atvežti ne per kelis kartus, o per vieną kartą, tačiau matyt nėra lengva numatyti) - na bet tai nedidelė sumelė.

Dėl pastolių  - iš pat pradžių pripirkom medienos už 250 lt, ir galvojom kad taip super taupu. Tačiau teko mokėti darbininkams už jų surinkimą. Taigi atsivežti išsinuomavus pastolius būtų ne brangiau tikrai. Kas teigiamo visoj šioj istorijoj - kad mediena liko, ir ją galima bus darkart išnaudoti - kitąmet matyt iš tos medienos darkart suręsime pastolius (gal jau savo jėgomis :)) - nes bus atliekami namo apšiltinimo ir apkalimo lauko dailylentėmis darbai. Taigi vertinant bendroj sumoj matyt nepralošiau.

Ką gi, ir vėl kažkiek neįvertintų išlaidų, bet nuo planuoto biudžeto nukrypta tiesiog per tą nelemtą transporto ir pastolių sumą. Kitavertus kalbant apie sienas - planuodama biudžetą aš nenumačiau pertvarų išlaidų, pertavaros taip pat sienos, tik vidinės (pertvarų blokeliai kainavo 2000 Lt, darbai kainuos iki 4000 L, o kur dar cementas ir kt. medžiagos) Taigi namo visos sienos bus tikrai nemažas biudžetėlis.

Nežinau, ar vertinti Haus blokelius kaip santykinai nebrangią mežiagą. Statybose daug sudaro visokie papildomi dalykai, ir kiekviena statybinė medžiaga turi niuansų, savų reikalavimų. O taupyti tenka ir reikia ant visko - nes visą sumą sudaro tik keli didesni kaštų centrai ir daugyyybė mažų smulkių išlaidų, kurios kartu sumoje po to išsiverčia dažnai į didesniąją biudžeto dalį.

Komentarai

  1. na bet zinot - moketi statybininkams uz pastoliu surinkima? :) :) :) muras yra muras, susikalk pastoliu, arba net kranas is savo pinigu samdykis - bet ismuryk.
    papildomas darbas, uz kuri mokama atskirai yra ne tai kas nesutarta, bet tai, be ko nepadarys pagrindinio darbo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visokių kuriozų būna su tais darbininkais, ateina dirbti, paskui pareiškia, kad ir už plytų ar blokelių sukilojimą į antrą aukštą jiems reikia papildomai mokėt, nes jiems patiems nugarą skauda...
    Už pastolių sukalimą ir mes papildomai mokėjom 200Lt, nors pradžioje irgi norėjo kažkas apie 500Lt, bet pavyko nusiderėti šiaip taip :)
    Pastačius namą priėjome nuomonės, kad vis tik geriausiai namą statyti yra iš plytų, o ne blokelių (statėm iš keraminių), plytos kitaip reaguoja į visas apkrovas, o ir tvirtinti į jas bet ką yra daug paprasčiau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir dar is plytu murijant lengviau su auksciais - su blokeliais tenka apsispresti ar zemesni ar aukstesni nama palikti, nes numatyti projekto atstumai skiriasi, o blokelio aukstis sakykim 25 cm. Bet kazkaip galvoju uz plytu sumurijima darbai atsieitu matyt zenkliai brangiau - blokelius man murijo po 80 / m3, o is plytu dvi sieneles - po 120 / m3, tai darbu kainu skirtumas butu netoli 1,5 tukst. matyt... o kaina plytu lyginans su haus ar kt.blokeliais butu matyt smarkiai didesne. Taigi sumoje visgi laimetu taupymas, nes susidaryti ne vienas tukstantis

      Panaikinti
  3. Gal aš neįdėmiai skaičiau Jūsų dienoraštį, bet atrodo ten nebuvo samprotavimų, kodėl pasirinkti butent Haus blokeliai. Jei taip, tai gal galėtumėte parašyti šia tema. Juk blokelių įvairovė šiandien - nemaža.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na savo samprotavimus parašysiu:
      Irgi galvojau apie Haus - todėl kad mėgstu betoną ;)
      Bet išsirinkau AEROC EcoTerm Plus 500 be šiltinimo nes esu tinginys - mažiausiai darbo ir rodos pigiausia.
      Rašau, nes kažkodėl tautiečiai ignoruoja šią paprastą statybos medžiagą.

      Panaikinti
    2. Negali nepaminėti dar pora, kuriems nereikia papildomo apšiltinimo: tai Izoblok ir Durisol :

      Panaikinti
    3. Šitie abejotinai ekologiški ir smarkiai užbranginti. Skaičiavau, kad pigiau mažiausio storio Durisol statyti o paskui šiltinti putplasčiu. Absurdas, bet tokios pas juos kainos.
      O apie Haus statytoja čia rodos rašė komentaruose:
      http://statausodyba.blogspot.com/2012/12/ieskau-nuostabaus-murininko.html
      Faini tie betoniniai. Gal vidinėms sienoms panaudosiu.

      Panaikinti
    4. Ačiū už nuorodą. Autorei aisku jau neaktuali diskusija apie praeitą etapą...:)

      Panaikinti
    5. Atsiprasau, kad neatsakiau, tiesios siaubingai uzsisukau su sildymo ir nuoteku bei vandens ivadu klausimais. As nenagrinejau labai jau issamiai visu blokeliu pasiulos. Is tiesu pradzioje norejau statyti is Arko, o po to kai pamatus taip puikiai pavyko is Haus padaryti, tai pagalvojome kodel gi ir sienu neismuryti is ju. Kainos pasirode patrauklios, bet tuomet kai svarstem, tos kainos buvo kitokios - dabar sukile, tai is naujo reiketu ziureti. Vienintelis "tabu" buvo blokeliai, prie kurio nieko po to negalimabutu tvirtiti, norejosi tvirtu :) Bet nepamirskite, kad mano aktualijos gali kiek skirtis nuo kitu - man reikejo, kad blokeliai butu tokie, kurie galetu ismurijus sekmingai be nuostolio kokybei pastoveti be apsiltinimo. Nes statau letai. Ne visi blokeliai tokie.

      Kitas dalykas - nesiryztu dar kol kas sakyti gerai haus sienoms ar blogai - manau reikia sulaukti ir elektros isvedziojimo darbu, ir tinkavimo, tuomet galima bus tarti paskutini "Hau". Dabar gi - murininkai buvo labai patenkinti, muryti is ju jiems patiko. Tik tiek tegaliu dabar atsakingai paskelbti :)

      Panaikinti
    6. Sėkmės Jums tolimesniuose statybų etapuose! :)

      Panaikinti
  4. O kaip Jums čia taip nedaug kainavo blokeliai, nes parašyta, kad buvo sumūryta 35,6 kūbai ir kaina 3900 Lt (tik apie 100 Lt/kub.m)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na turiu prisipažinti, įrašiau blokelių kainą beveik be PVM. Iš tiesų yra taip:
      Sienų blokelių buvo nupirkta 28 kubai po 115 Lt = 3220 + PVM
      Pamatinių blokelių (žiedui ir sąramoms - 4 kubai X 125 = 500 + PVM
      Teko nupirkti pamatinių papildomą kubą, tačiau jau nepritaikė Restos parodos nuolaidos ir su PVM sumokejau 200 Lt
      Tačiau nepriskaičiavau prie pirmų dviejų punktų PVM, už ką labai atsiprašau - reikėtų pridėti PVM = 780 LT
      Ir bendra suma sieno mūrijimui sunaudotų blokelių patampa 4700 Lt.
      Už mūrijimą paskaičiuota 35 kubai jau nepamenu kodėl, gal kiek reikėjo pačiam viršui su plytomis užmūryti ar pan. Pati pasimečiau jau dabar, tiesą sakant mūrijimo darbus tėtis labiau šefavo, dėl to kiek susipainiojau matyt.

      Haus blokelių kaina busvo Resta parodoje akcijinė, ir sutaupymas buvo tikrai reikšmingas.
      Visos medžiagos po truputį brangsta, ir skaičiuojant iš ko mūryti, reikia lyginti tas pabrangusias medžiagas, nes brango gal ir nevienodai.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai