Mūrijimo kainos skaičiavimas

Skaičiuojasi ta kaina ne vienodai, ir čia gal kažkaip iš anksto žinant galima būtų derėtis, ar kiek įdėmiau pasitikrinti. Na aš nebuvau pasiruošusi, nes naiviai galvojau, kad jeigu sako, kad kainuoja 80 Lt už kubą, tai ir skaičiuoji ramiai sau tuos kubus.

Iš anksto mūrininkai buvo paskaičiavę, bet viskas po to pagal faktą koregavosi, ir žinoma, buvo dalykų, kur jie buvo "ne taip supratę".

Taigi sienų mūrijimas iš Haus blokelių skaičiuojamas už kubą - 80 Lt / m3. Viso buvo sumūryta 35,6 m3 = 2848 Lt
Sąramos - skaičiuotos už metrą po 30 Lt. Už 31 m = 930 Lt
Žiedas  - 1250 Lt
Man reikėjo sumūryti iš silikatinių plytų dvejas sienas, kurias vis vadinome kolonomis. Iš pradžių įkainojo mūryjimą po 40 Lt / m vėliau patikslino, kad visai čia ne kolonos, o normalios sienos (na, negaliu tam prieštarauti - bet kitavertus brėžinius kas ten per kolonos, jie matė). Taigi už silikatinių plytų mūrijimą "paėmė" 120 Lt / m3. Už šiuos dvejus namo papuošimus (tai tikiuosi pataps papuošimu, kai aš juos apklijuosiu klinkeriu, kadanors) - sumokėta 5,7 x 120 = 680 Lt

Taigi viso sienų mūrijimo darbai man atsiėjo 5708 Lt.

Vat kur jaučiuosi kiek permokėjus - tai kažkaip už pastolių sustatymą-sukalimą iš įvairios medienos užsiprašė net 500 Lt, nors iš pradžių kalbėjo apie "kelis šimtus". Tai čia kiek širdelę skauda. Dirbo žinoma ir laiką gaišo, bet visgi tai kitokio pobūdžio darbas... Bet galiu žinoma tik save kaltinti, kad nepavyko kiečiau nusiderėti.

Bet darbu esu patenkinta, viskas atlikta (kiek žinoma toks "specialistas" kaip aš gali spręsti) gerai. Net keista skaityti apie kitų problemas su darbininkais, šie darbavosi intensyviai, sąžiningai, nuo ankstaus ryto, pergyvendami dėl neaiškumų, patardami, kaip geriau daryti ar spręsti iškilusius neaiškumus. Taigi sumoje - viskas OK.

Tiesa, vidinių pertvarų mūrijimo darbus skaičiuoti kubais nėra linkę - skaičiuojama kvadratais. Suprantama - nes pertvaros siauros, kubais nedaug gaunasi. Pertvarų blokelių pas mus numatyta 160 m2. Įkainiai šiais laikais už kvadratą vidinių pertvarų 20 - 25 Lt. Man, skaičiuojant po 25, kainuotų darbai 4000 Lt. Bet tai bus tik kitais metais.

Prieš mūrininkų paiešką kiek pergyvenau, kad gali papildomai kainuoti išlaidos už transportą, nes tai yra ne mieste, o rajone, tiesa, nuo Vilniaus centro ta Vilniaus rajono sodyba 22 km, bet visgi nukakti bei automobilio baisiai nepatogu. Tačiau to nereikėtjo, šiems mūrininkams buvo net arčiau nuo namų iki manęs nei iki Vilniaus.

Na ir įdomus niuansas - kai kurie Haus blokeliai su tokios skylutėm:


Jose apsigyvena paukščiukai ir peri ten savo mažučius :) Laukėme visą vasarą kad laimingai jie ten užaugtų ir paliktų tas skylutes - namukus, ir tuoj tuoj užpurkšime makrofleksu. Jeigu būtų namas apšiltinamas iškart, vasarą...blogai tiems paukšteliams būtų pasibaigę....

Komentarai

  1. www.akmensasai.lt
    Per pigia tau dare .Blokeliu muro kaina 13metais ejop nuo 100lt.tai gal susimastyciau apie kokybe verciau.as aisku nemuryju bleliu,man akmuo mielesnis
    861778571

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Darė už tiek, kiek buvo susitarta - o jeigu susitarta, vadinasi, kaina darbininkus tenkino. O darbų kaina tikrai ne visada koreliuoja su kokybe.

      Panaikinti
    2. p.s. parduodu Moskvičius. Man jie mielesni. Tel 868 86868

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai