Sąramos

Jau padarytos sąramos. Beveik visos padarytos iš pamatinių haus blokelių, tik ten, kur yra 3,8  m ilgio sąrama - ten jau betonavo, ir haus tokio ilgio nesigautų. Štai ta didžioji, paremta iš apašios:



Na o kitos, tiek virš durų, tiek virš langų - iš haus pamatinių blokelių, jie užpilti betonu ir susidaro monolitas:
 


O čia štai užsiropščiau ant pastolių - vaizdai iš viršaus:



Na o tėtis kelias dienas triūsė su pamatų kolonoms ir kaminui praplatinimu. Kadangi namo kolonos numatytos 38 cm pločio, tai mūryti iš haus blokelių, kurie 20 cm pločio, nesigauna. Bus mūrijamos iš silikatinių plytų. O pamatas iš haus irgi 20 cm, taigi tenka paplatinti.

Taigi kad praplatintume, tai štai taip "prikaišiojama" armatūros:


Ir padaroma "dėžutė, kuri užliejama betonu:


Kai viskas sustingsta, vuala:

Čia vat pamatas kolonai, kuri ant įėjimo bus (kita kolona yra ten, kur terasa):


Na ir židiniui taip pat:


Iš arti:

O šiaip turiu pasakyti, kad tikėjausi, jog būtent šis statybų periodas bus pats purviniausias, bus daugiausia betvarkės ir t.t. Bet kažkaip tokia ankstyva vasara, puikūs orai, o gal tiesiog dėl to, kad namukas statomas medžių apsupty, viskas labai jauku net statyboms pilnu tempu einant:



Šią savaitę reikėjo padaryti tokius darbus, kaip pamatų kolonoms ir kaminui praplatinimas, kad statybininkai galėtų judėti su darbais toliau. Dabar jau reikia ruošti medieną stogui. Truputį negerai, kad prognozuoja lietingus orus, na bet ką padarysi...

Komentarai

  1. Siuo metu pas jus vyksta patys produktyviausi darbai, kai padedi blokeli ir jau matosi,kyla..kai pereisit prie vidaus apdailos instaliacijos,santechnikos,, darai ,darai,,kisi ,kisi..ovrezultato ir nematyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na periodas kai kiši dau pinigų o nieko nesimato jau buvo toks pirmasis - perki sklypą, organizuoji elektrą, dokumentus, projektą, leidimus, pamatus... Pusantrų metų darbo, didžiuliai pinigai, o pasigirti nėra kuo :) manau kad vidaus instaliacijos ir kiti darbai bus linksmesnis etapas. Be to, esu viska etapais suplanavusi, kantrybės reikės, nes tam esu numačiusi 2014 - 2016 metus :) Lėtai, na bet kitaip nesigauna ir dėl finansų pagaliau...

      Panaikinti
  2. Mano galva reikėjo imti gatavas standartines sąramas iš gelžbetonio. Būtumėt sutaupę laiko, o ir te Haus blokeliai tikrai nepigiausias sprendimas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš hauso sąramas daryti tikrai greitas gana reikalas. Dėl pinigų - na čia matote statybose vetini ne tik pati daiktą, bet ir jo atvežimą ir iškrovimą. Gelžbetonio sąramas reikėtų vežtis papildomai ir iškrauti, šiais laikais tai kokie 150 litukų, o haus man vežė vis tiek. Tai tos sumos nėra tokios jau vienareikšmės. Šiaip statybininkai nesiskundė dėl haus sąramų, jiems kaip suprantu patiko iš jų dėlioti

      Panaikinti
  3. Pritariu Žilvinui. Ir kas čia taip patarė: sąramos iš blokelių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patys sumastėme, kaip ir pamatus daryti iš haus irgi - pasinagrinėje daugelį už ir prieš. Bet nesakau kad tai geriausias sprendimas, bet kol kas esu patenkinta juo. Beje žiedą taip pat iš haus pamatinių blokelių darome jau :)

      Panaikinti
  4. Kiek girdėjau ir Fibo sąramos daromos analogiškai iš blokelių, juk viskas susiriša su armatūra ir betonu, jokio blogio čia neįžvelgiu, juk ne daugiabutis statomas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia, kaip suprantu, iš sąraminių blokelių daroma? Tuomet nesuprantu ko stebėtis. Tai visiškai normalus sprendimas, taupantis laiką. Gal brangiau gaunasi tik. Bet viską reikia įvertinti kiekvienoje situacijoje.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Brangiau nei užsisakinėti sąramas, mokėti už atvežimą ir iškrovimą? Plius rizika kad atveš būtent tiek ir tokias kokių reikia, ir būtent tada kai reikia... Manau kad sąramos iš haus blokelių labai geras sprendimas, taupantis pinigus, nervus ir laiką

    AtsakytiPanaikinti
  7. Iš Haus blokelių galima ir ilgesnes sąramas įrenginėti. Tik reikia dėti ne vieną pamatinių blokų eilę, o dvi. Yra ir >~4 metrų sąramų apskaičiuotų (ir įrengtų :-) ) ne vienam namui.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai