Pradėtos mūryti sienos

Skambutis vėlų sekmadienio vakarą ir mūrininkai pranešė, kad antradienį jie jau atvažiuoja mūryti. Haus blokeliai užsakyti dar Restos parodoje, tačiau transporto gamykloje juos atvežti neatsirado...gerai, kad turėjau vairuotojo kontakus. Ir gerai, kad egzistuoja internetinės parduotuvės ir apskritai internetas. Per www.b-a.lt prekybą užsakiau paletę cemento, važiuodama į darbą pirmadienė ryte apklausiau kokių dešimt smėlio vežėjų. Antradienį viskas buvo suvežta į vietą ir iškrauta. Svarbiausia buvo blokelius iškrauti taip, kaip mūrininkams patogiau:


Dėl armatūros dėjimo į kampus. Tai nėra būtina. Haus blokeliai tokią galimybę suteikia, yra skylės, ir jeigu norima, armatūra dedama. Nežinau kodėl, bet nusprendėme dėti - galbūt todėl, kad tėtis visą laiką kažkaip galvojo, kad jos reikia, ir labai džiaugėsi, kad kaip viskas tvirtai surišta bus. Taigi nuspręsta nekeisti nuostatos. Štai kaip ta armatūra apvalioje blokelio skylutėje atrodo:


Prasidėjo mūrijimo darbai. Mūrininkai džiaugėsi, kad pamatas toks lygus - jie sugaišo vietoj dviejų dienų tik vieną dieną pradiniam etapui. Smagu žiūrėti kaip dygsta dienos, va kiek per pirmas porą dienų - jau porą eilių išmūryta:


Pamato ir sienų blokeliai - vienodo pločio, juos skiria dvigubo ruberoido sluoksnis.


Kai kurie blokeliai su skylutėm, kažkiek gaila, kad mūrininkai bent į visų jų nenusuko, bet gal po to kaip nors jas užtaisyti bus galima - tokių skylėtų mačiau bent kelis...


Štai būsimasis išėjimas į terasą - jau matosi:


O va kaip jungiasi haus blokeliai. O šios skylutės viršuje - kad būtų patogu juos paimti:


Na o vakar jau buvo išmūrytos pilnai keturios eilės:


Berods, nesu minėjusi, kaip buvo surasti mūrininkai. Pastebėjo tėtis vienoj vietoj statomą iš haus blokelių namą. Statomo namo kaimynai pasakė, kad dirba labai gerai, na bent jau taip jiems iš šono atrodė. Taigi paėmė kontaktus, ir visą žiemą palaikėm ryšį, kad mums vieniems pirmųjų planuotų darbus. Taip gavosi, kad kitų ir neieškojom jau, nes matėm, kad visai tvarkingai dirba, labai operatyviai, atrodo rimti. Dar buvo svarbu, kad mokėtų iš haus statyti, bent jau kad būtų bandę - nes kažkaip nedaug tokių kol kas yra (bandžiau rudenį klausinėtis kainų - toks įspūdis susidarė). Taigi patikėjome sienų mūrijimą ir gegnių sustatymą. Labai viliuosi, kad bus sklandu.

Dabar tik belieka laiku medžiagas pristatyti - negalime suvežti ir palikti - baisoka, kad vieną dieną gali kažko nerasti. Taigi tenka operatyviai pagal poreikį atvežti tai, kam jau priėjo eilė: armatūra, va dabar reikės pastolius susiorganisuoti.

Komentarai

  1. Isivaizduoju kaip dziugina sirdi kilancios sienos :). O statybinu medziagu saugojimui planuoju nuomoti konteineri .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes pasistatėm laikiną namuką iš OSB plokščių, tiesa vis stogą (plėvelę) reikia pataisyti, bet kol kas tarnauja ir kaip sandėliukas, ir kaip persirengimo kambarys :) Na bet iš medžiagų ten žinoma daug ko nesudėsi... bet bandom suktis minimaliom sąnaudom kažkaip kol gaunasi

      Panaikinti
  2. Džiugu matyti rezultatą.
    Norėjau pasiteirauti, po kiek radote pigiausiai smėlio mašiną.
    Būčiau dėkingas už kontaktus. darius.k{eta}mail.com

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu, kad darbai nestovi. Šiuo etapu įspūdingi pokyčiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O taip, tikrai smagus etapas! Tik reikia spėti medžiagas "tiekti" :) Pusantrų metų buvo tiek triūso - elektra, popieriai, projektas, vėl popieriai, pamatai... ir nieko nesimato. O čia savaitėlė praėjo - žiūrėk jau ir žiūri pro būsimą langą į beržynėlį :) Na o po to vėl viskas sulėtės...

    AtsakytiPanaikinti
  5. bet jau vaizdas aplink - super:) vien tas pušynėlis pro terasą ką duoda.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, labai gražu tarp medžių, ir dar - paukščiai taip čiulba juose...grožis ir atgaiva sielai :) beje, tikrai galvojau kad murijimo periodas bus pats negraziausias, purviniausias, bet taip nenutiko - ankstyva vasara fantastiskai grazi, labai gera ten buti net zujant statyboms :)

      Panaikinti
  6. Laba diena, irgi statysiu iš Haus .
    Gal mūrininkų kontaktai liko?
    pagarbiai Tadas R

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai